Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Μπορεί να έχουμε αναταράξεις, χρειάζεται υπομονή»

Η ατυχία έχει χτυπήσει πολλές φορές την πόρτα του πρωταθλητή στο βόλεϊ, ΠΑΟΚ, στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

PAOK24

«Μπορεί να έχουμε αναταράξεις, χρειάζεται υπομονή»

Ο «Δικέφαλος» στερείται τις υπηρεσίες του Γκόμεζ και άλλων σημαντικών παικτών του, φτάνοντας να αγωνίζεται και χωρίς πασασόδο την περασμένη Κυριακή.

Για όλα όσα συμβαίνουν στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στην ομάδα, για την υπόθεση του Γκόμεζ, το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης, τον Ντάντε, αλλά και την ευρωπαϊκή πρόκληση με τη Σκρα, ο προπονητής του «Δικεφάλου», Γιάννης Καλμαζίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4»,

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πως νιώθει με τις ατυχίες που έχουν χτυπήσει τελευταία την πόρτα της ομάδας του ΠΑΟΚ: Ήσυχος δεν είσαι ποτέ σαν προπονητής. Αγχωμένος όχι, προβληματισμένος αρκετά γιατί έχουμε κάποια θεματάκια τραυματισμού στην ομάδα. Αυτά συμβαίνουν στον πρωταθλητισμό, απλά σε εμάς ήρθαν μαζεμένα.

Για το αν υπάρχει προγραμματισμός για τις απουσίες και το πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες του ΠΑΟΚ: Σε ένα πρόγραμμα είναι, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς. Έχουμε να κάνουμε με το ανθρώπινο σώμα και με παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ένα πλάνο υπάρχει όμως. Σε επίπεδο ετοιμότητας δεν είμαστε στην καλύτερη φάση μας, αλλά ελπίζω πως όταν θα πρέπει να είμαστε καλά, βάσει και του προγραμματισμού που κάνουμε, θα είμαστε.

Για ό,τι συνέβη στο παιχνίδι της Κυριακής, στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς πασαδόρο: Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό που έγινε την Κυριακή. Για όσους δεν έχουν άμεση σχέση με το βόλεϊ δεν μπορούν να καταλάβουν τι θα πει να λείπει ο πασαδόρος. Και ο Κωνσταντινίδης που χρησιμοποιήθηκε δεν το έχει ξανακάνει ποτέ. Η ομάδα είναι πραγματική ομάδα, τράβηξαν κουπί οι υπόλοιποι, αντέδρασαν με μεγάλη θέληση και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Αυτό με τον Πέτκοβιτς ήταν ξαφνικό και ο Κωνσταντινίδης δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου πριν το παιχνίδι, δεν το είχε ξανακάνει ποτέ. Οι πιο έμπειροι Σαφράνοβιτς, Σωτηρίου, Σακόγλου κάλυψαν κάποια κομμάτια, επιλέγοντας να πάμε σε πιο απλό και όχι τόσο σύνθετο παιχνίδι, αλλά τα απλά τα κάναμε σωστά.

Για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την πολωνική Σκρα: Όταν ξεκινάς το παιχνίδι πάντα είναι 50-50 οι πιθανότητες. Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το πολωνικό πρωτάθλημα είναι πολλά επίπεδα πάνω από το ελληνικό, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η κρίση μας έχει χτυπήσει πολύ. Ωστόσο είναι αθλητισμός, εμείς θα δώσουμε ό,τι καλύτερο για να κάνουμε δυνατά παιχνίδια. Ο Ντάντε δε θα είναι έτοιμος σε αυτά τα παιχνίδια.

Για το πότε θα είναι διαθέσιμος ο Ντάντε: Έχει λίγο δρόμο ακόμα για να μπει ο Ντάντε. Ήταν αρκετά ανέτοιμος. Όχι ότι έχει θέμα τραυματισμού, αλλά τα πολλά χρόνια και οι συνεχόμενες επιβαρύνσεις τον έκαναν να έχει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Θα μπει αρκετά γρήγορα, αλλά τώρα δεν είναι έτοιμος.

Για το γεμάτο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ: Είναι μεγάλη η επιβάρυνση, πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Ειδικά με τους τραυματισμούς που έχουμε δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Μπορεί όμως να έχουμε κάποιες αναταράξεις, αλλά θέλει υπομονή, επιμονή και νομίζω πως όταν πρέπει θα είμαστε καλά.

Για την κατάσταση με τον τραυματισμό του Γκόμεζ: Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμα. Πως θα κινηθούμε ως ομάδα το ξέρουμε, αλλά δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει ο οργανισμός του στον τραυματισμό. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τον επανεξετάσουμε. Εκεί θα παρθούν κάποιες πιο οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει. Στα μέση Δεκέμβρη θα ξέρουμε πιο σίγουρα και τότε θα αποφασίσουμε. Πολύ πιθανό μέχρι τότε να πάμε έτσι όπως είμαστε τώρα. Αν προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση διαγώνιου θα το δούμε, είναι κάτι που εξετάζουμε. Δε θέλουμε να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις. Μπορεί να έχουμε κάποιες αναταράξεις, χρειάζεται υπομονή, αλλά αφού ακολουθούμε ένα σοβαρό πλάνο στο τέλος θα είμαστε καλά.

Για τις ενισχύσεις του ΠΑΟΚ με μεταγραφές τον Χειμώνα κι αν αυτή θα είναι μία λύση στα προβλήματα και φέτος: Δε σημαίνει ότι κάθε χρονιά θα πηγαίνει έτσι. Δεν είναι μόνο το θέμα των αλλαγών. Εγώ πιστεύω στα παιδιά που έχουμε και στη δουλειά που κάνουμε. Αν έχουμε και υπομονή θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα. Δεν μπορείς πάντα να είσαι κερδισμένος έτσι, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στη δουλειά μας και να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Με πιάνει που και που το γιατί μας συνέβη αυτό με τους τραυματισμούς και τις αναποδιές. Κάναμε και αυτοκριτική για την προπόνηση μας. Δεν είχαμε όμως μυϊκά θέματα, αλλά χτυπήματα. Δεν είναι να ψάξουμε τι θα κάνουμε στην προπόνηση μας. Είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις ή να τα αποφύγεις. Ας ελπίσουμε ότι γεμίσαμε με τα ατυχήματα μας και να μην έχουμε περισσότερα από εδώ και πέρα. Το καλοκαίρι συζητούσαμε τι θα κάνουμε όλους αυτούς τους παίκτες και τώρα εξηγώ στους προέδρους ότι είμαστε καλυμμένοι πολύ καλά και αυτό μας βοηθά να περνάμε και τις ατυχίες και να έχουμε αποτελέσματα χάρη στο γεμάτο ρόστερ μας κι αυτό είναι πολύ καλό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σήκωσε την κούπα και έρχεται στον ΠΑΟΚ η Φαν ντε Φάιφερ

Πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τη Βολουντάρι στην Ρουμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η σπουδαία Βελγίδα, Ίλκα Φαν ντε Φάιφερ, θα είναι η νέα «μαέστρος» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, η 31χρονη διεθνής κατάφερε να πανηγυρίσει στην Ρουμανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας με την Βολουντάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ρουμανικής ομάδας.

Όσον αφορά την ντε Φάιφερ που από τη νέα σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου, πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη πρωτάθλημα μετά από εκείνα που έχει κατακτήσει σε Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ