Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Απροετοίμαστοι οι φορείς του βόλεϊ, ευθύνη της Πολιτείας η διακοπή»

Δηλώσεις με ενδιαφέρον από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Απροετοίμαστοι οι φορείς του βόλεϊ, ευθύνη της Πολιτείας η διακοπή»

Αγωνία επικρατεί στους αθλητές του βόλεϊ και των υπόλοιπων ερασιτεχνικών αθλημάτων που παραμένουν σε… καραντίνα χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και την αγωνιστική δράση με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θάνος Τερζής, φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας sdna και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ.

«Οι αθλητές και γενικότερα οι ομάδες και οι προπονητές, πειθαρχούμε πάρα πολύ καλά. Η πειθαρχία είναι μια λέξη που έχουμε στο λεξιλόγιο μας καθημερινά. Στο βόλεϊ, η λίγκα είναι επαγγελματική. Είναι το μόνο άθλημα χωρίς σωματική επαφή και – θυμίζω
– το μόνο που ολοκληρώθηκε πέρυσι μετά την καραντίνα. Τον Ιούνιο μέχρι αρχές Ιουλίου, δηλαδή, ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα, με όποια μορφή ολοκληρώθηκε τέλος πάντως. Έγιναν αγώνες, με πολλή προσοχή, ημιτελικοί, τελικοί. Φυσικά, ήταν και επικίνδυνο, μιας και προερχόμασταν από απουσία πολλών μηνών.

Πάντως, στο βόλεϊ, επειδή είναι επαγγελματική λίγκα, έχουμε το πλεονέκτημα ότι κάποια παιδιά παίρνουν επίδομα, κάτι που δε γίνεται σε άλλα αθλήματα ή ακόμα και στη γυναικεία λίγκα, όπου υπάρχει αδικαιολόγητη διάκριση. Αλλά αυτό (σ.σ. ότι δίδεται επίδομα), δε σημαίνει ότι ο αθλητισμός θα σταματήσει. Το δικό μας άθλημα έχει πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, είχαμε και τεστ. Είναι η αδικαιολόγητη η κατάσταση που ισχύει στο βόλεϊ. Προσωπικά, είμαι θυμωμένος με τους παράγοντες της δικής μας λίγκας, γιατί αν ήταν προετοιμασμένοι στη συνάντηση που έκαναν με την Πολιτεία αναφορικά με όλα τα αθλήματα, θα είχε συνεχιστεί και το δικό μας, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, με υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ».

Για την ευθύνη γύρω από το «lockdown» στο βόλεϊ:

«Όπως ειπώθηκε (σ.σ. από τον κ. Μαυρωτά), ήταν η εύκολη λύση να συνεχίσουν και να μη σταματήσουν τα δύο αθλήματα που είχαν έτοιμα πρωτόκολλα. Θα πρέπει και οι αθλητές κάποια στιγμή να επιρρίψουμε ευθύνες. Απ’ ό,τι κατάλαβα, αδράνησαν οι παράγοντες. Η λιγκα είναι επαγγελματική, σε ερμαφρόδιτη κατάσταση μεν, αφού είναι επαγγελματική αλλά ανήκει σε Ερασιτέχνη, αλλά εμείς είμαστε επαγγελματίες. Το βόλεϊ είναι το μόνο άθλημα χωρίς επαφή, το μόνο που τελείωσε πέρυσι μετά το λοκντάουν. Πρέπει να βρούμε ποιος ευθύνεται που είμαστε σταματημένοι ενάμιση μήνα και να βρεθεί τρόπος να βοηθήσουμε όλες αυτές τις οικογένειες των αθλητών».

Για το αν θα θεωρήσει ότι «πετάχτηκε» στα σκουπίδια ενάμισης μήνας και για το πόσο χρόνο πιστεύει ότι θα χρειαστούν οι αθλητές για να επιστρέψουν αποφεύγοντας τον κίνδυνο, εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί μετά το Γενάρη:

«Το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ήταν ότι βιαστήκαμε να τελειώσουμε την προηγούμενη χρονιά, ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να οργανώσουμε σωστά την επόμενη. Βλέπαμε ότι ήταν πιθανο να γίνει ξανά ένα κλείσιμο. Θα μπορούσαν η Volley League, οι Ομοσπονδίες, η ΕΟΚ, να οργανωθούν, να βρουν και χορηγίες, να εξασφαλίσουν ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν τεστ, και μαζί με τα αθλήματα που συνέχισαν, να έχουν βρεθεί λύσεις και για τα υπόλοιπα, για να μπορεί η Πολιτεία να επιτρέψει τη συνέχιση τους. Δε μπορούμε να κάνουμε την εκγύμναση που θέλουμε και πρέπει να κάνουμε, κλεισμένοι σπίτι. Είναι πολύ επικίνδυνο. Με στεναχωρεί που υπάρχει η διάκριση, όχι είναι Α1, όχι είναι Α2. Μόνο αθλητισμός δεν είναι αυτό.

Θα χρειαστούμε χρόνο για να επανέλθουμε, αλλά δε θα μας δοθεί. Γιατί έχουμε παίξει μόνο δύο αγωνιστικές. Δεν προλαβαίνουν να μας δώσουν χρόνο, εφόσον επιστρέψουμε. Αλλά αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας που δεν προνόησε και μας διέκοψε. Δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστούν οι προπονητές πάντως. Οι αθλητές προσπαθούμε όσο γίνεται να κρατηθούμε. Εγώ πηγαίνω για τένις. Οπότε δεν ξέρω αν μιλάμε για αξιοπιστία πρωταθλήματος… Σίγουρα θα μιλήσουμε για άλλο πρωτάθλημα, αν και εφόσον επιστρέψουμε από Γενάρη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΒΟΛΕΙ

Δεν βάζουν μυαλό: Χτυπήθηκε άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Ρέντη! (vids)

Από αντικείμενο που πετάχτηκε από την κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκκενώθηκε το γήπεδο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν βάζουν μυαλό οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού!

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου σετ του τελικού της Volley League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών πετάχτηκε μπουκάλι το οποίο χτύπησε τον συνεργάτη του Ανδρεόπουλου, Χρήστο Μπέλλο με συνέπεια την προσωρινή διακοπή και την εκκένωση της συγκεκριμένης εξέδρας.

Μετά από 15 λεπτά διακοπής, ζητήθηκε από τους διαιτητές να εκκενωθεί η κερκίδα όπως κι έγινε για να συνεχιστεί το ματς. Όλα αυτά στο κλειστό του Ρέντη, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης, την ίδια ημέρα που η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μπαράζ συλλήψεων, μεταξύ των οποίων και μέλη του σκληρού πυρήνα της Θύρας 7!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Επέστρεψε στη Νεφτοχίμικ Μπούργκας ο Τρούχτσεφ

Μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Άξελ Τρούχτσεφ που την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος ακραίος με ρίζες από τη Βουλγαρία, θα αγωνιστεί και πάλι με τη Νεφτοχίμικ Μπούργκας.

Ο Τρούχτεφ μάλιστα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη βουλγαρική ομάδα, με την οποία είχε αναδειχτεί πρωταθλητής την προπέρσινη σεζόν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Βούλγαροι στέκονται στο πέρασμα του 29χρονου ακραίου από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος αναδείχτηκε MVP.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ