Connect with us

ΑΣ

Το κύπελλο άνοιξε την όρεξη (vid)

Το περσινό κύπελλο, το σίριαλ με τις Λι κι οι φετινοί στόχοι

Θωμάς Παπάς

Το κύπελλο άνοιξε την όρεξη (vid)

Αύριο (09/10), Σάββατο, ανοίγει η αυλαία για τη Volley League Γυναικών, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στο Ε.Γ. Μίκρας, τον ΑΟ Θήρας. Αυτή θα είναι η τρίτη χρονιά των ασπρόμαυρων στην πρώτη κατηγορία κι ήδη από την αρχή έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Μάλιστα οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, καθώς κανένα από τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας. Το σύνολο του Τάκη Φλώρου, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, ρίχνεται στη μάχη του τίτλου, με το περσινό κύπελλο να είναι ο πρώτος επαγγελματικός τίτλος της ομάδας και ν’ ανοίγει την όρεξη για νέες επιτυχίες.

Τα δύο πρωταθλήματα που δεν ολοκληρώθηκαν, στέρησαν την προοπτική διάκρισης για τον ΠΑΟΚ, που ιδιαίτερα την περσινή χρονιά βρισκόταν στην πρώτη θέση του ομίλου. Φυσικά η πολύμηνη διακοπή είχε τις επιπτώσεις της. Ο Μίχαλ Μάσεκ, τότε προπονητής της ομάδας, επέστρεψε στη χώρα του για ν’ αναλάβει την πρώην ομάδα του, καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα παρέμενε ρευστή, χωρίς να είναι γνωστό αν τελικά η ομάδα θ’ αγωνιστεί. Ο ίδιος προπονητής ήταν και στην πρώτη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, όταν πάλι λόγω Covid-19, αναβλήθηκε το F-4 του Κυπέλλου, όπου συμμετείχε κανονικά ο ΠΑΟΚ.

Οι φετινές προσθήκες κι ο στόχος της ομάδας

Ένα βασικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή ομάδα, είναι πως το βασικό ελληνικό στοιχείο, παρέμεινε αναλλοίωτο. Μοναδική απώλεια αποτέλεσε η Όλγα Βεργίδου, που η αλήθεια είναι πως είχε κομβικό ρόλο στην περσινή επιτυχία. Ωστόσο η απόκτηση ποιοτικών ξένων παικτριών κάλυψε τα κενά, που άφησαν κι οι Κούμπουρα με την Πότοκαρ. Η διαγώνια Μάγια Κολάρ (Ισπανία) κι η ακραία Ζουλιέ Φιντόν (Γαλλία), αποτελούν σπουδαίες κινήσεις, που ήταν επιτακτικές για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το γεγονός πως σε μια προσπάθεια του Ολυμπιακού να επανέλθει στην κορυφή, οι μεταγραφικές του κινήσεις ήταν αξιόλογες, κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες, με το επίπεδο να είναι ακόμη καλύτερο. Από την άλλη η ομάδα φέτος θ’ αγωνιστεί και στην Ευρώπη, κάτι που ανεβάζει και τις υποχρεώσεις όσο και τις προσδοκίες.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο αποδεικνύεται πέρα από τους τίτλους κι από το γεγονός πως έχει όλα τα τμήματα του (ανδρικά, γυναικεία) στα πέντε βασικά αθλήματα στην πρώτη κατηγορία. Ωστόσο ένας ακόμη λόγος είναι πως φέτος, οι ασπρόμαυροι συμμετείχαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε οκτώ διαφορετικά τμήματα. Το γυναικείο βόλεϊ ανήκει σ’ αυτά που έκαναν το ντεμπούτο του. Στο CEV Women’s Cup οι κυπελλούχες Ελλάδος περιμένουν την Αστερίξ Μπέβερεν από το Βέλγιο, στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ιστορία του τμήματος. Οι αναμετρήσεις θα είναι διπλές κι είναι προγραμματισμένες για τις 16-18/11 και τις 23-25/11, με την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ να γίνεται εκτός έδρας.

Το σίριαλ Λι

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση η κορεατική ομοσπονδία άνοιξε τον δρόμο προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει το μεγάλο «μπαμ» της μεταγραφικής περιόδου. Οι δίδυμες αδερφές, Λι, από την Κορέα, κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη μεταγραφή. Μια μεταγραφή, την οποία, οι ιθύνοντες του τμήματος, κυνήγησαν μέχρι τέλους για μεγάλο διάστημα, έχοντας ως στόχο την ποιοτική εκτόξευση του ρόστερ. Τα δελτία των παικτριών εγκρίθηκαν, δηλώθηκαν κανονικά στη λίστα της ομάδας κι αναμένεται να βοηθήσουν τα μέγιστα τόσο σε Ελλάδα όσο κι Ευρώπη. Η διεθνής πασαδόρος Λι Ντα Γιανγκ κι ακραία Λι Γιάε, είναι διεθνείς με την Εθνική ομάδα της χώρας τους κι αποτελούν παίκτριες, ικανές ν’ ανατρέψουν τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Βεβαίως θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Το περσινό κύπελλο

Στις 16 Απριλίου, στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο Α’ Ηλιούπολης, οι ασπρόμαυρες τέθηκαν αντιμέτωπες με τις αυριανές τους αντιπάλους με φόντο την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, που αντικατέστησε ως θεσμός το πρωτάθλημα Ελλάδος. Άπαντες στον ΠΑΟΚ ήταν έτοιμοι γι’ αυτή την ιστορική πρόκληση και το 3-0 χάρισε στο Δικέφαλο τον πρώτο του τίτλο. Η εμφάνιση της ομάδας δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης κι απέδειξε πως αν δεν είχε υπάρξει η διακοπή, το σύνολο των ασπρόμαυρων θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, όπου άλλωστε βρισκόταν ήδη στην πρώτη θέση του ομίλου.

To ρόστερ:

Ξανθοπούλου Μαρτίνα: 1,63 Λίμπερο

Πολυνοπούλου Ιωάννα: 1,80 Κεντρική

Παπαδοπούλου Ελένη: 1,62 Λίμπερο

Ηλιοπούλου Ελισάβετ: 1,76 Πασαδόρος

Καλαντάτζε Άννα: 1,80 Κεντρική

Μερτέκη Ευαγγελία: 1,85 Ακραία

Κλέπκου Μαρία: 1,79 Ακραία

Κυπαρίσση Σταματία: 1,84 Ακραία

Τερζόγλου Κυριακή: 1,86 Κεντρική

Κογιάρ Μάγια: 1,87 Διαγώνια

Φιντόν Ζουλιέ: 1,85 Ακραία

Τσιόγκα Ανδρομάχη: 1,90 Κεντρική

Εισιτήρια Διαρκείας:

Η τιμή ανέρχεται στα 20€ για τις κανονικές θέσεις, ενώ υπάρχει και VIP εισιτήριο στα 30€,  και συμπεριλαμβάνονται οι εντός έδρας αγώνες στις διοργανώσεις:

Volleyleague γυναικών

Κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ γυναικών

CEV Cup

Σημεία διάθεσης:

1. PAOK BC Store – PAOK Sports Arena
Δευτέρα – Παρασκευή (11:00-18:00)

2. Γιώργος Φουργκατσιώτης (έφορος): 6945375387

Η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής:

Α. ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με την βαθμολογία (άρθρο 17o) οι ομάδες κατατάσσονται:  Από το Α1-1 έως Α1-14

Β. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις Α1-1 έως Α1-8 θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα:  Play Off 1 – 8

Οι ομάδες (θέσεις Α1-1 έως και  Α1-8 της Α’ Φάσης) θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) ως εξής:

Α1-1 v Α1-8 (α)
Α1-4 v Α1-5 (β)
Α1-3 v Α1-6 (γ)
Α1-2 v Α1-7 (δ)

Γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι η ομάδα η οποία θα καταλάβει τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης (δηλαδή Α1-5, Α1-6, Α1-7 και Α1-8).

Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden  set-σετ  ισοπαλίας) στους  δεκαπέντε  (15)  πόντους  με ελάχιστο προβάδισμα δύο (2) πόντων, όπως ισχύει σε όλα τα άλλα σετ.

Οι νικητές των αγώνων (α), (β), (γ) και (δ) προκρίνονται στους αγώνες Play Off 1-4.

Οι ηττημένες ομάδες δεν θα δώσουν άλλους αγώνες και θα καταλάβουν τις θέσεις από 5 έως και 8 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.  Play Off 1- 4

Οι νικητές των αγώνων Play Off 1-8 θα αγωνιστούν με το παρακάτω σύστημα μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης):

Ν(α)  v  Ν(β) 1
Ν(γ)  v  Ν(δ)  2

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Οι νικητές των αγώνων Play  Off  1-4 προκρίνονται στους αγώνες  Play  Off  1-2 και οι ηττημένες ομάδες στους αγώνες Play Off 3-4. Play Off 1 – 2: Ν(1) v Ν(2)

Οι  ομάδες  θα  αγωνιστούν  για  τις  θέσεις  1  και  2  του  πρωταθλήματος  μέχρι  να συμπληρωθούν τρεις νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Play Off 3 – 4: Η(1) v Η(2)
Οι  αγώνες  θα  διεξαχθούν  μόνο  στην  περίπτωση  που  η  4η  θέση  δεν  δίνει  δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης 2022-2023.

Στην περίπτωση μη διεξαγωγής Play Off 3-4 οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 3 και 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση διεξαγωγής οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους, μέχρι να συμπληρωθούν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α Φάσης).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

1η-14η αγωνιστική (9/10-18/12)

ΠΑΟΚ-ΑΟ ΘΗΡΑΣ

2η-15 αγωνιστική (16/10-5/1)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

3η-16η αγωνιστική (20/10-8/1)

ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ

4η-17η αγωνιστική (23/10-15/1)

ΑΣΠ ΑΙΑΣ-ΠΑΟΚ

5η-18η αγωνιστική (30/10-22/1)

ΠΑΟΚ-ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

6η-19η αγωνιστική (6/11-29/1)

ΠΑΟΚ-ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

7η-20η αγωνιστική (10/11-5/2)

ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

8η-21η αγωνιστική (13/11-12/2)

ΠΑΟΚ-ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ

9η-22η αγωνιστική (20/11-19/2)

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013-ΠΑΟΚ

10η-23η αγωνιστική (27/11-26/2)

ΠΑΟΚ-ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ

11η-24η αγωνιστική (1/12-12/3)

ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΟΚ

12η-25η αγωνιστική (4/12-19/3)

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ

13η-26η αγωνιστική (11/12-26/3)

ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Final-4

Επιβλητική νίκη των κορασίδων του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, σ' ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερες αγωνιστικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα από το ημίχρονο, 63-12, για να οδηγηθούν στην άνετη επικράτηση με 95-12.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Μίκρας 1, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από τον αγώνα Παναθλητικός Συκεών-Άρης.

Δεκάλεπτα: 24-9, 63-12, 83-12, 95-12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζέλλη: «Ήταν μια νίκη χαρακτήρα»

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Τετάρτη στο Ποσειδώνιο.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Χρύσα Χατζέλλη, σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%. Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Ντάσιου, είπε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ