Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Καλμαζίδης: “Ακόμη καλύτεροι κόντρα στον Ολυμπιακό”

Έδωσε το σύνθημα ο προπονητής του ΠΑΟΚ

PAOK24

Καλμαζίδης: “Ακόμη καλύτεροι κόντρα στον Ολυμπιακό”

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 σετ τον ΑΟΝΣ Μίλωνα, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να στέκεται στη σημασία αυτής της νίκης και να δίνει το σύνθημα, για ακόμη καλύτερη εικόνα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ ΠΑΟΚ:

“Το κίνητρο είναι αυτονόητο σε τέτοια παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και πολλές φορές αν ξεφύγει το μυαλό μπορεί αυτό να το εκμεταλλευτεί η αντίπαλη ομάδα, όπως έκανε στο ένα σετ, αλλά εμείς βρήκαμε ρυθμό και πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Πλέον μας δίνεται η ευκαιρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ένα παιχνίδι, καθώς με τα συνεχόμενα ταξίδια δεν είχαμε αυτή την δυνατότητα. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, ώστε να εμφανιστούμε δυνατοί απέναντι στον ΟΣΦΠ”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Φαν Χάρντερεν: «Χάσαμε τον χαρακτήρα μας, πάμε για το Λιγκ Καπ»

Στην αδυναμία αντίδρασης του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ολλανδός ακραίος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δικό του σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός στο δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Μάρτεν Φαν Χάρντερεν.

Ο Ολλανδός ακραίος του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, καλά και επιθετικά, αλλά ο Ολυμπιακός πίεσε με το σερβίς, δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε και χάσαμε τον χαρακτήρα μας. Δεν βρίσκαμε τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουμε.

Δεν υπάρχει φαβορί για τον τελικό, ο Μίλων μπορεί να είναι μια έκπληξη. Και οι δύο ομάδες είναι καλές, έπαιξαν μεταξύ τους στα ημιτελικά. Τώρα παίζουν σε μια ουδέτερη έδρα και οι δύο θέλουν να πάρουν το τρόπαιο, άρα κανείς δεν μπορεί να πει ποιος θα κερδίσει.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στον τελικό, πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας και να επικεντρωθούμε στους δύο τελικούς του Λιγκ Καπ και να τα δώσουμε όλα εκεί».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Δεν βρήκαμε λύσεις…»

Πώς σχολίασε την ήττα – αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για την ήττα - αποκλεισμό με 1-3 σετ από τον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών στη Λάρισα μίλησε ο Γιόσκο Μιλενκόσκι.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε:

«Έπρεπε να παίξουμε σε όλο το παιχνίδι όπως το πρώτο σετ, αυτή ήταν η στρατηγική μας. Έπρεπε να έχουμε καλύτερα ποσοστά στην υποδοχή και να τους κλείσουμε τις γωνίες στις επιθέσεις τους.

Στο δεύτερο σετ δεν βρήκαμε λύσεις στο σερβίς και τις επιθέσεις τους. Όλοι τους σέρβιραν καλά από το δεύτερο σετ και μετά.

Ακόμη και με φλοτ σέρβις μας δημιούργησαν πρόβλημα στην υποδοχή.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία σε Ολυμπιακό και Μίλων στον τελικό του Σαββάτου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άφαντος μετά το πρώτο σετ…

Χωρίς παίκτη να τον «κουβαλήσει» ο ΠΑΟΚ παρέδωσε τα σκήπτρα…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις του κυπέλλου Ελλάδας η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ παραδίδει τα σκήπτρα μετά την ήττα με 3-1 σετ από τον Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 της Λάρισας.

Ο Δικέφαλος, μετά το πρωτάθλημα χάνει και το στόχο του κυπέλλου και πλέον στρέφει την προσοχή του στους διπλούς τελικούς του Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη στο PAOK Sports Arena και την Κυριακή στο Μετς, για να δει εάν η σεζόν του θα ολοκληρωθεί με έναν ή με δύο τίτλους, μετά από εκείνον του Σούπερ Καπ.

Οι ασπρόμαυροι μπήκαν με φόρα στο παιχνίδι, αλλά μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ κατέβασαν διακόπτη, χωρίς να έχει κάποιον παίκτη που θα τους «κουβαλήσει» με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση για να βρει στον τελικό του Σαββάτου στις 20:15 τον Μίλωνα που απέκλεισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό

Με τον Λινάρδο να πιέζει από το σερβίς και τον Τρούχτσεφ να δίνει πολύτιμες λύσεις ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 8-12 (από 8-6) στο πρώτο σετ και στη συνέχεια με Σαμοϊλένκο, Λινάρδο ανέβασε τη διαφορά 11-16. Σταθερά και στη συνέχεια ο Δικέφαλος μπροστά (15-21) με άσο του Ντεν Ντρις. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε πλησιάζοντας στους δύο (20-22) πιέζοντας με τα σερβίς του Ζουπάνι. Με μπλοκ Φαν Χάρντερεν ο ΠΑΟΚ πήγε στο σετ μπολ 21-24. Ο Τζούριτς μείωσε, αλλά ο Τρούχτσεφ τελείωσε το σετ με 22-25 για το 0-1.

Χέρι-χέρι στο δεύτερο σετ μέχρι το σημείο που ο Στερν πίεσε με τα σερβίς του και οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-11, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει γρήγορα 14-13, αλλά τους ερυθρόλευκους να παίρνουν ξανά αέρα 16-13 και τον Μιλενκόσκι να παίρνει και δεύτερο τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος αντέδρασε με τα μπλοκ Γαλιώτου, Ντεν Ντρις για το 16-15, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ξέφυγε 18-15. Οι ασπρόμαυροι δεν έβρισκαν αντίδραση με τη διαφορά να ανεβαίνει και με 25-18 να γίνεται το 1-1.

Γρήγορο τάιμ άουτ ΠΑΟΚ στο 6-2 του τρίτου σετ. Χωρίς καθαρό μυαλό και λύσεις ο Δικέφαλος επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ανοίξει τη ψαλίδα 15-6. Στο 19-11 οι ασπρόμαυροι άλλαξαν διαγώνιο και πάσα με Σαλταφερίδη, Σιδηρόπουλο να περνούν αντί Ντεν Ντρις, Γαλιώτου. Καμία βελτίωση στην εικόνα του ΠΑΟΚ με το 25-16 να διαμορφώνει το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε όταν έμεινε πίσω με 14-10 στο τέταρτο σετ και με σερί μπλοκ Τρούχτσεφ, Σαμοϊλένκο ισοφάρισε 14-14, αλλά οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά σημαντικό προβάδισμα με 19-16, διατηρώντας τον έλεγχο και φτάνοντας με σερί άσους του Στερν στο 25-19 και στη νίκη με 3-1 σετ.

Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-16, 25-19

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 11 άσσους, 55 επιθέσεις (53% αποτελεσματικότητα), 13 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων (10 χαμένα σερβίς) και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 2 άσσους, 38 επιθέσεις (39% αποτελεσματικότητα), 13 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων (19 χαμένα σερβίς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ντάνιελ Καστελάνι): Στερν 26 (17/31 επ., 5 άσσοι, 4 μπλοκ), Γκουσταβάο 7 (4/9 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 13 (11/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 55% υπ. - 45% άριστες), Τράβιτσα 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τζούριτς 14 (10/13 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ιντάλγκο 16 (13/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), 43% υπ. - 35% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 33% υπ. - 27% άριστες), Βαϊόπουλος, Ζουπάνι, Δαλακούρας.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Φαν Γκάρνερεν 10 (9/25 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. - 27% άριστες), Γαλιώτος 2 (2 μπλοκ), Τρούχτσεφ 13 (11/27 επ., 2 μπλοκ, 36% υπ. - 21% άριστες), Βαν Ντεν Ντρις 12 (9/26 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Λινάρδος 5 (2/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σαμοϊλένκο 10 (6/7 επ., 4 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 50% υπ. - 50% άριστες), Μούχλιας, Σαλταφερίδης 1 (1/3 επ.), Σιδηρόπουλος, Γάτσης, Τακουρίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ