Connect with us

ΑΣ

Ξεκαθαρίζει η διαφορά ενόψει Playoffs

Πάτησε κορυφή και περιμένει

Θωμάς Παπάς

Ξεκαθαρίζει η διαφορά ενόψει Playoffs

Ο ΠΑΟΚ θα είναι οριστικά πρώτος στην κανονική διάρκεια των Playoffs της Volley League. Οι ασπρόμαυροι του Γιάννη Καλμαζίδη, έχτισαν το δικό τους σερί και με καθαρές νίκες κόντρα σε Φοίνικα Σύρου, Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό πάτησαν κορυφή. Μάλιστα μετά τη χθεσινή ήττα των πράσινων με 3-0 στη Σύρο, ξέφυγαν στο +4, με μία μόλις αγωνιστική ν’ απομένει για το τέλος της regular season.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE

  1. ΠΑΟΚ 34
  2. Παναθηναϊκός 30
  3. Ολυμπιακός 30
  4. Φοίνικας Σύρου 27
  5. Κηφισιά 14
  6. Μίλων 12
  7. ΟΦΗ 6
  8. Φίλιππος Βέροιας 3

*στην τελική φάση προκρίνονται οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας

Η Τελευταία Αγωνιστική:

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Αγίου Θωμά Μαρούσι 20.00 (sdna.gr): Παναθηναϊκός ΑΟ – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης Εμ., Παρατηρητής: Πέρρος, Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρονικίδης, Παρατηρητής Challenge: Βουδούρης, Επόπτες: Κατερλή, Τόλιος, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): ΟΦΗ – ΑΟΝΣ Μίλων

Διαιτητές: Κουτσούλας, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κόκκας, Κουνδουράκη, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

«Δ. Βικέλας» Βέροιας 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Κουτσής, Παρατηρητής: Θεμελής, Επόπτες: Πλιάχα, Σαρακινίδης, Γραμματεία: Συρομάχου.

Ζηρίνειο Κηφισιάς 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Μουλά Λ., Βελώνης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος, Ιωάννου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ενόψει των Playoffs:

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ/ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1-6

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 μέχρι 6 θα αγωνιστούν σε μίνι-πρωτάθλημα δυο (2) γύρων, σε αγώνες εντός και εκτός έδρας, μεταφέροντας το 50% της διαφοράς της βαθμολογίας που έχει προκύψει από την κανονική περίοδο.

Τι σημαίνει αυτό, όμως πρακτικά. Με τον ΠΑΟΚ να έχει 34, ο Μίλωνας των 12 βαθμών είναι αυτός που κρίνει την αρχική βαθμολογία του ΠΑΟΚ. Δηλαδή οι δύο ομάδες έχουν διαφορά 22 βαθμών, κάτι που με το 50%, γίνεται 11 με τον ΠΑΟΚ άρα να ξεκινάει με 11 βαθμούς. Ωστόσο αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει καθαρά (0-3, 1-3) το Φίλιππο Βέροιας κι ο Μίλωνας χάσει βαθμό με τον ΟΦΗ οι ασπρόμαυροι θα μπούνε με 12 βαθμούς, καθώς ακόμη και 23 να είναι, (11,5 με το 50%), το μισό πηγαίνει υπέρ της ομάδας, που είναι πιο ψηλά.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κρίνει τη βαθμολογία τους. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός με τους 30 βαθμούς, που έχει αυτή τη στιγμή, απέχει 4 από τον Δικέφαλο. Με το 50% οι βαθμοί γίνονται 2 άρα θα ξεκινούσε με 9, εφόσον οι ασπρόμαυροι θα είχαν 11. Αντίστοιχα κι ο Ολυμπιακός. Ο Φοίνικας Σύρου για παράδειγμα, που απέχει 7 βαθμούς, (34-27) είναι στο 3,5 με το 50%. Αυτό σημαίνει πως αν ξεκινούσαν τώρα τα Playoffs θα έμπαινε με 7 αφού οι 3,5 γίνονται 4 ευνοώντας πάντα τον πρωτοπόρο.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θέλει φυσικά καθαρή νίκη κόντρα στο Φίλλιπο Βέροιας στο κλείσιμο της αγωνιστικής, ενώ στο ντέρμπι Παναθηναϊκού Ολυμπιακού, περιμένει να κριθεί στα 5 σετ ώστε να κερδίσει έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό διαφοράς. Αντίστοιχα ρόλο θα παίξει και το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Μίλωνα.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

1η Αγωνιστική 6η Αγωνιστική
1ος 6ος 6ος 1ος
2ος 5ος 5ος 2ος
3ος 4ος 4ος 3ος
2η Αγωνιστική 7η Αγωνιστική
6ος 4ος 4ος 6ος
5ος 3ος 3ος 5ος
1ος 2ος 2ος 1ος
3η Αγωνιστική 8η Αγωνιστική
2ος 6ος 6ος 2ος
3ος 1ος 1ος 3ος
4ος 5ος 5ος 4ος
4η Αγωνιστική 9η Αγωνιστική
6ος 5ος 5ος 6ος
1ος 4ος 4ος 1ος
2ος 3ος 3ος 2ος
5η Αγωνιστική 10η Αγωνιστική
3ος 6ος 6ος 3ος
4ος 2ος 2ος 4ος
5ος 1ος 1ος 5ος
ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Π. Τσακλής: Ένας σπουδαίος επιστήμονας και προπονητής στον ΠΑΟΚ!

Έρχεται να βοηθήσει με την τεράστια εμπειρία του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Στίβου, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Παναγιώτη Τσακλή.

Ο Δρ. Παναγιώτης Τσακλής, είναι Τακτικός Καθηγητής Εμβιομηχανικής - Εργονομίας και Αθλητικής Τραυματολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική, στο Γ.Ν. “Παπαγεωργίου”) και μέλος της ερευνητικής ομάδας «Ορθοπαιδικής και Αναγεννητικής Ιατρικής CORE-ΚΕΔΕΚ-ΑΠΘ». Κατέχει τη θέση Research associate, Department of Molecular Medicine and Surgery – Growth and Metabolism στο Karolinska Institute, Sweden.

Είναι κάτοχος βασικού πτυχίου των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ (1987) και του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με κύρια ειδικότητα «Κλασσικός Αθλητισμός» και δευτερεύουσα «Βάρη» (1991). Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στη Βιολογία της Άσκησης στο ΑΠΘ το 2001. Έκανε το μεταδιδακτορικό του (postDoc studies fellowship) στο Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας, στον τομέα της Εμβιομηχανικής και του Κινητικού Ελέγχου (2005-2006). Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Μηχανικής Ιστών στο HST – Harvard Medical School/MIT (2007) και τοποθετήθηκε ως ερευνητής στο Dept of Mechanical Engineering (Bioengineering)-Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) USA, με αντικείμενο την Αναγέννηση Ιστών και Οργάνων, (2008-2012). Είναι μέλος της Ένωσης Μεταπτυχιακών Υποτρόφων του Harvard Medical School.

Η διδασκαλία και η Ερευνητική εξειδίκευση του αφορούν: την εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική και τον Κινητικό έλεγχο στο χώρο της Αποκατάστασης, Ισοκινητική δυναμομετρία, Αναγεννητική μηχανική Ιστών και οργάνων, Εργονομία και Ασφάλεια Εργασίας και την Αθλητική Φυσικοθεραπεία.

Είναι αδειοδοτημένος επαγγελματίας Φυσικοθεραπευτής από το 1987, μέλος του ΠΣΦ.

Στο χώρο του αγωνιστικού Αθλητισμού, ο Δρ. Τσακλής είναι επαγγελματίας προπονητής στίβου (Α’-κατηγορίας ΓΓΑ) από το 1991 και διατέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής του ΣΕΓΑΣ (2016-2021).

Το προπονητικό του αντικείμενο είναι οι ρίψεις. Στη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με συλλόγους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ως συμβεβλημένος σωματειακός ή συνεργάτης προπονητής (ΓΣ Ηρακλής, ΑΣ ΠΑΟΚ, Τρίτων) ενώ έχει γυμνάσει και αθλητές συλλόγων εκτός Θεσσαλονίκης. Στα 30 χρόνια, επέβλεψε επίλεκτους αθλητές, όπως ο Radoman Scekic (84,08m ακόντιο, ρεκόρ Σερβίας), ο Νίκος Ευθαλιάδης (74,25m ακόντιο, 3ος Α/Γ 2015, 2ος 2016), ο Λεωνίδας Κολώνιας (70,04m ακόντιο, 3ος Κ23 2018, 1ος Κ23 2019), ο Ραφαήλ Βουτουφιανάκης (67,43m ακόντιο, 3ος Κ20 2018), Δώρα Αραμπατζή (53,20m ακόντιο, 2η Κ23 2019), Δημήτρης Κωτσιάκος (16,24m σφαίρα, 1ος Κ20 2020, 3ος Κ23 2023) και αρκετοί άλλοι. Την περίοδο 2008-2012 όπου δούλευε ως Ερευνητής στο ΜΙΤ, ήταν και υπεύθυνος των ρίψεων του Πανεπιστημίου με συμμετοχή στο NCAA Division III. Επίσης υπήρξε προπονητής της Ολυμπιακής προετοιμασίας των Ολυμπιονικών Αλέξανδρου Νικολαϊδη† (TKD) και Ηλία Ηλιάδη (Judo).

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Τσακλής, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον ΠΑΟΚ, μιας και έχω ήδη υπό την επίβλεψη μου δύο ικανούς αθλητές του, οι οποίοι πρωταγωνιστούν και βελτιώνονται στις κατηγορίες τους και επιπλέον διότι, ως αθλητής αγωνίστηκα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και έκλεισα την καριέρα μου σε αυτόν. Ταυτόχρονα διέκρινα το πολύ θερμό, φιλόξενο και υποστηρικτικό κλίμα από μέρους της διοίκησης του Τμήματος Στίβου του Συλλόγου, γεγονός το οποίο μετράει ιδιαίτερα στις επιλογές μου και εξασφαλίζει απερίσπαστα τον επαγγελματισμό μου και τους στόχους μου για προπονητική υψηλού αθλητισμού, δίχως περιπλοκές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Πολλά μπράβο στα κορίτσια!»

Ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτριών του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ορεξάτος και αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 43-26 της ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ γυναικών.

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Δημήτρης Πελεκίδης:

«Ανεξάρτητα από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, το οποίο δεν έχει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, σήμερα στα πρώτα λεπτά δημιουργήθηκε ένα θέμα ρυθμού. Για μένα η άμυνα, παρά τα 15 γκολ τα οποία δεχτήκαμε, λειτούργησε καλά. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πάλι, παίρνοντας σημαντικές μπάλες από την Καπρινιώτη, η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ, και έτσι το παιχνίδι εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξίζουν πολλά μπράβο στα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν σε όλο το παιχνίδι».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Αβραμίνα Σεβδίλη, είπε:

«Το προηγούμενο ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς, αλλά το αφήσαμε πίσω. Κοιτάμε μπροστά διότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Σήμερα, στην αρχή του παιχνιδιού υπήρξαν κάποια μικρά θέματα στην άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα βελτιώσαμε, και καταφέραμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Πήραμε το θετικό αποτέλεσμα το οποίο θέλαμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Σεϊρεκίδης: «Ένα βήμα παραπάνω»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που ζήτησε όμως περισσότερη συγκέντρωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ένα δραματικό παιχνίδι στη Μίκρα ο ΠΑΟΚ επικράτησε στα τελευταία δευτερόλεπτα του Διομήδη Άργους με 27-26.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Στ. Σεϊρεκίδης, είπε:

«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, έπαιξαν πολύ καλό χάντμπολ, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο μας. Ο Διομήδης έχει πολύ καλή ποιότητα, εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να κοιτάξουμε το τι καλύτερο μπορούμε για να τους αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω τα καταφέραμε, έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Τα παιδιά προσπαθήσαν, σίγουρα κάνουμε ακόμα πολλά λάθη και επιπόλαια, τα οποία κάποια στιγμή θα στοιχίσουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Από κει και πέρα, είναι ένα βήμα παραπάνω, προχωράμε, πιο πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στη συνέχεια».

Ο Γιώργος Ελευθεριάδης που πέτυχε και το νικητήριο γκολ, σχολίασε:

«Το καλό είναι ότι έχουμε βρει έναν ρυθμό, και αυτό φαίνεται μέσα απ' όλα τα παιχνίδια. Είμαστε μπροστά στο σκορ, δεν έχουμε βρεθεί να κυνηγάμε. Από κει και πέρα, περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι έχουμε τους ίδιους στόχους με τον Διομήδη. Κερδίσαμε, πήραμε τους δύο βαθμούς, αυτό έχει σημασία, και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ