ΑΣ
Ξεκαθαρίζει η διαφορά ενόψει Playoffs
Πάτησε κορυφή και περιμένει
Ο ΠΑΟΚ θα είναι οριστικά πρώτος στην κανονική διάρκεια των Playoffs της Volley League. Οι ασπρόμαυροι του Γιάννη Καλμαζίδη, έχτισαν το δικό τους σερί και με καθαρές νίκες κόντρα σε Φοίνικα Σύρου, Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό πάτησαν κορυφή. Μάλιστα μετά τη χθεσινή ήττα των πράσινων με 3-0 στη Σύρο, ξέφυγαν στο +4, με μία μόλις αγωνιστική ν’ απομένει για το τέλος της regular season.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE
- ΠΑΟΚ 34
- Παναθηναϊκός 30
- Ολυμπιακός 30
- Φοίνικας Σύρου 27
- Κηφισιά 14
- Μίλων 12
- ΟΦΗ 6
- Φίλιππος Βέροιας 3
*στην τελική φάση προκρίνονται οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας
Η Τελευταία Αγωνιστική:
Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022
Αγίου Θωμά Μαρούσι 20.00 (sdna.gr): Παναθηναϊκός ΑΟ – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης Εμ., Παρατηρητής: Πέρρος, Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρονικίδης, Παρατηρητής Challenge: Βουδούρης, Επόπτες: Κατερλή, Τόλιος, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.
Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): ΟΦΗ – ΑΟΝΣ Μίλων
Διαιτητές: Κουτσούλας, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κόκκας, Κουνδουράκη, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.
«Δ. Βικέλας» Βέροιας 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Κουτσής, Παρατηρητής: Θεμελής, Επόπτες: Πλιάχα, Σαρακινίδης, Γραμματεία: Συρομάχου.
Ζηρίνειο Κηφισιάς 20.00 (Live Streaming ESAP T.V.): ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Μουλά Λ., Βελώνης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος, Ιωάννου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ενόψει των Playoffs:
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ/ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1-6
Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 μέχρι 6 θα αγωνιστούν σε μίνι-πρωτάθλημα δυο (2) γύρων, σε αγώνες εντός και εκτός έδρας, μεταφέροντας το 50% της διαφοράς της βαθμολογίας που έχει προκύψει από την κανονική περίοδο.
Τι σημαίνει αυτό, όμως πρακτικά. Με τον ΠΑΟΚ να έχει 34, ο Μίλωνας των 12 βαθμών είναι αυτός που κρίνει την αρχική βαθμολογία του ΠΑΟΚ. Δηλαδή οι δύο ομάδες έχουν διαφορά 22 βαθμών, κάτι που με το 50%, γίνεται 11 με τον ΠΑΟΚ άρα να ξεκινάει με 11 βαθμούς. Ωστόσο αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει καθαρά (0-3, 1-3) το Φίλιππο Βέροιας κι ο Μίλωνας χάσει βαθμό με τον ΟΦΗ οι ασπρόμαυροι θα μπούνε με 12 βαθμούς, καθώς ακόμη και 23 να είναι, (11,5 με το 50%), το μισό πηγαίνει υπέρ της ομάδας, που είναι πιο ψηλά.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κρίνει τη βαθμολογία τους. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός με τους 30 βαθμούς, που έχει αυτή τη στιγμή, απέχει 4 από τον Δικέφαλο. Με το 50% οι βαθμοί γίνονται 2 άρα θα ξεκινούσε με 9, εφόσον οι ασπρόμαυροι θα είχαν 11. Αντίστοιχα κι ο Ολυμπιακός. Ο Φοίνικας Σύρου για παράδειγμα, που απέχει 7 βαθμούς, (34-27) είναι στο 3,5 με το 50%. Αυτό σημαίνει πως αν ξεκινούσαν τώρα τα Playoffs θα έμπαινε με 7 αφού οι 3,5 γίνονται 4 ευνοώντας πάντα τον πρωτοπόρο.
Αυτό λοιπόν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θέλει φυσικά καθαρή νίκη κόντρα στο Φίλλιπο Βέροιας στο κλείσιμο της αγωνιστικής, ενώ στο ντέρμπι Παναθηναϊκού Ολυμπιακού, περιμένει να κριθεί στα 5 σετ ώστε να κερδίσει έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό διαφοράς. Αντίστοιχα ρόλο θα παίξει και το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Μίλωνα.
Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό διαμορφώνεται ως εξής:
| 1η Αγωνιστική | 6η Αγωνιστική | |||||
| 1ος | – | 6ος | 6ος | – | 1ος | |
| 2ος | – | 5ος | 5ος | – | 2ος | |
| 3ος | – | 4ος | 4ος | – | 3ος | |
| 2η Αγωνιστική | 7η Αγωνιστική | |||||
| 6ος | – | 4ος | 4ος | – | 6ος | |
| 5ος | – | 3ος | 3ος | – | 5ος | |
| 1ος | – | 2ος | 2ος | – | 1ος | |
| 3η Αγωνιστική | 8η Αγωνιστική | |||||
| 2ος | – | 6ος | 6ος | – | 2ος | |
| 3ος | – | 1ος | 1ος | – | 3ος | |
| 4ος | – | 5ος | 5ος | – | 4ος | |
| 4η Αγωνιστική | 9η Αγωνιστική | |||||
| 6ος | – | 5ος | 5ος | – | 6ος | |
| 1ος | – | 4ος | 4ος | – | 1ος | |
| 2ος | – | 3ος | 3ος | – | 2ος | |
| 5η Αγωνιστική | 10η Αγωνιστική | |||||
| 3ος | – | 6ος | 6ος | – | 3ος | |
| 4ος | – | 2ος | 2ος | – | 4ος | |
| 5ος | – | 1ος | 1ος | – | 5ος | |
Κάκιστο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στη volleyleague των ανδρών με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα με 3-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.
Από το 5-5 και έπειτα του πρώτου σετ ο ΠΑΟΚ άρχισε να μην βρίσκει λύσεις με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 14-9 και εν συνεχεία με 17-11 με δύο σερί μπλοκ που δέχτηκε. Στο 19-13 ο Δικέφαλος μείωσε με Χαραλαμπίδη, Μαικόν σε 19-16 και αργότερα σε 23-21 με τον Βραζιλιάνο ακραίο και μπλοκ του Ρουκαβίσνικοφ. Ωστόσο, ο ΟΦΗ διατηρήθηκε μπροστά και με 25-22 έκανε το 1-0.
Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ καθώς από το 6-6 και μετά και πάλι οι Ηρακλειώτες ήταν αυτοί που ξέφυγαν και προηγήθηκαν 13-7 από επίθεση και μπλοκ. Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τρόπους να επιστρέψει με τον ΟΦΗ να διατηρείται μπροστά (17-12, 19-14). Με νέο σερί οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 25-18 και το 2-0.
Παρά το 1-4 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω με 10-7 στη συνέχεια. Τα σερί μπλοκ από Γκαζιάνι και Μπέργκερ ανέτρεψαν ξανά την εικόνα για το 10-11. Ο Δικέφαλος όμως βρέθηκε ξανά στο κυνήγι με τον ΟΦΗ να παίρνει τα ηνία για το 16-14. Οι ασπρόμαυροι επανήλθαν με το σετ να γίνεται θρίλερ και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι με διαδοχικές ισοπαλίες. Με μπλοκ και δύο συνεχόμενα λάθη του ΠΑΟΚ όλα κρίθηκαν καθώς έγινε το 25-22 και το 3-0 στα σετ.
Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ Infotrust που επικράτησε με 19-13 του ΝΟ Χανίων στο Ποσειδώνιο για την 6η αγωνιστική της Water Polo League των γυναικών.
Πρώτη σκόρερ για τον Δικέφαλο η Γραικού με 5 γκολ, με την Μαμόγλου να ακολουθεί με 4.
Το σύνολο του Πάνου Βέργου ανέβηκε στους 12 βαθμούς, παραμένει στην 4η θέση και μένει να μάθει αν θα έχει ξανά... συγκατοίκους.
Περισσότερα σε λίγο...
Πρώτο σερβίς στη Volley League των ανδρών.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται εκτός έδρας από τον ΟΦΗ θέλοντας να ξεκινήσει θετικά στο νέο πρωτάθλημα.
Δείτε ζωντανά τον αγώνα
https://www.youtube.com/watch?v=m3cLDFTFO6M




