Connect with us

ΒΟΛΕΙ

"Ενόχλησε η περσινή επιτυχία του ΠΑΟΚ"

Η απόφαση του ΕΣΑΠ να απορρίψει το δίκαιο αίτημα του ΤΑΠ ΠΑΟΚ για αναβολή του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό, προκάλεσε τον εκνευρισμό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, με τους "ασπρόμαυρους" να παραθέτουν νωρίτερα Συνέντευξη Τύπου στο PAOK Sports Arena.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Ενόχλησε η περσινή επιτυχία του ΠΑΟΚ"

Οι άνθρωποι του “Δικεφάλου” εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους για τη συγκεκριμένη απόφαση, κάνοντας λόγο για κανόνες ισονομίας που δεν τηρούνται, ενώ έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ ανακάλεσε τον εκπρόσωπο του από την ΕΣΑΠ.

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, ο οποίος ανέφερε:

“Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους και να δώσω τις ευχές μου στον Γ. Παντακίδη, να του ζήσει η κόρη. Αλλιώς φανταζόμουν την πρώτη επικοινωνία μας, αλλά τα γεγονότα “τρέχουν”. Ενόχλησε η περσινή επιτυχία του ΠΑΟΚ. Βάσει του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε με τον Παμβοχαϊκό στις 13/1, λόγω όμως των υποχρεώσεων των Κουβανών ζητήσαμε αναβολή, με τη δικαιολογία ότι τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους στις 10/1 στις 21.00 ώρα Καναδά και οι αθλητές της Κούβας ταξιδεύουν πάντα με ομαδικό διαβατήριο. Άρα πρέπει στις 11/1 να γυρίσουν στην Κούβα και να φύγουν μέσω Μόσχας στις 12/1 για να είναι την Τετάρτη, που είναι και η μέρα του αγώνα στις 18:00 στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η αιτία που ζητήσαμε εγγράφως την αναβολή του αγώνα από πριν τα Χριστούγεννα”.

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ πρόσθεσε:

“Η ΕΣΑΠ απάντησε με ορισμό του παιχνιδιού στις 18:00 την Πέμπτη 14/1. Έκανα διαμαρτυρία προσωπική προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατώρο και τον κ. Γρόλλιο και λάβαμε επιστολή με εκρεμμότητα για το παιχνίδι Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσαμε να προσφύγουμε όπου μπορούσαμε να προσφύγουμε. Εν συνεχεία υπήρξαν κάποια σενάρια για αναβολή του παιχνιδιού με Παναθηναϊκό, για τις 16/2 ενώ πριν μας είχαν πει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω αλλοίωσης πρωταθλήματος, αν ο ΠΑΟΚ έκανε κάποια μεταγγραφή σε αυτό το διάστημα. Δεχτήκαμε την αναβολή με τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε με τον Παμβοχαϊκό την Παρασκευή.

Πάση θυσία το παιχνίδι με Παμβοχαϊκό είχε αποφασιστεί να γίνει 14/1. Πώς γίνεται παίκτης που φτάνει την προηγούμενη μέρα να είναι έτοιμος; Πώς θα παίξει; Αυτή είναι η αντιμετώπιση του πρωταθλητή; Ο Ολυμπιακός ή άλλη ομάδα θα είχε την ίδια αντιμετωπίση; Δεν γνώριζαν ότι ο ΠΑΟΚ είχε παιχνίδι με την Τρεντίνο την Τρίτη; Θέλουν να πετύχουν τον ΠΑΟΚ με ελλείψεις την Πέμπτη. Αυτός ήταν ο σκοπός τους. Μέσα σε 5 μέρες ο ΠΑΟΚ θα δώσει 3 ματς εκ των οποίων το ένα εκτός έδρας και το άλλο εκτός Ελλάδας. Για το λόγο αυτό σαν ένδειξη διαμαρτυρίας ανακαλούμε τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ από την ΕΣΑΠ. Θα παίξουμε κανονικά με τον Παμβοχαϊκό όπως αρμόζει στον ΠΑΟΚ. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη σε παίκτες και τιμ ότι μπορούν να παίξουν 3 παιχνίδια σε 5 ημέρες.

Όταν επικαλέστηκα το 48ωρο, μου απάντησαν ότι μεσολαβούν 49 ώρες ως το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να τον σεβαστούν ως νταμπλούχο και να παίξει με κανόνες ισονομίας. Δε ζητήσαμε τίποτα. Γιατί να αναβάλουμε το παιχνίδι με Παναθηναϊκό και όχι με Παμβοχαϊκό; Ζητούμενο ήταν να βρούνε τον ΠΑΟΚ λαβωμένο”.

Μετά τον πρόεδρο του ΤΑΠ, το λόγο πήρε η νομικός και μέλος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η οποία σημείωσε:

“Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως κυνηγάει πάντα την πρωτιά. Ο κανονισμός του πρωταθλήματος δίνει τη δυνατότητα σε ένα σωματείο όταν 2 αθλητές λείπουν για υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα τους, όπως στην περίπτωση των Κουβανών που λείπουν σε προολυμπιακό τουρνουά, να ζητήσει αναβολή. Είναι ρητό το άρθρο 7 παράγραφος 3.2 για αναβολή ενός αγώνα επιλογής του ΤΑΑ.

Το Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ ήταν προγραμματισμένο για τις 13/1, οι αθλητές όμως της ομάδας επέστρεφαν εκείνη την ημέρα με εισιτήρια που ήταν γνωστά 20 ημέρες πριν. Στην Ευρώπη λόγω αντίστοιχων περιπτώσεων τα πρωταθλήματα ξεκινούν 17/1. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή για το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό σε νέα ημερομηνία. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος έκανε εσφαλμένη ανάγνωση και εφάρμοσε το άρθρο 6 που αναφέρεται σε διακοπή αγώνα λόγω ανωτέρας βίας, ωστόσο εδώ δεν πρόκειται για ανώτερα βία άρα δεν μπορούσε να γίνει σε 48 ώρες το παιχνίδι. Είναι μια στρεβλή ερμηνεία που κρίνει το μέλλον του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Τελικά αποφασίστηκε αναβολή για 24 ώρες χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ έχει και άλλο παιχνίδι σε 48 ώρες. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι μεσολαβούν 49 ώρες. Είναι τουλάχιστον κοροιδία. Είναι κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών του πρωταθλήματος.

Στις 4/1 υπήρξε κοινοποίηση της απόφασης του προγράμματος της αγωνιστικής χωρίς το Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ. Στις 15:00 έβγαλαν απόφαση για αναβολή και στις 15:30 ανακάλεσαν την απόφαση. Κατάλαβαν το λάθος τους ή η ανάκληση έγινε για εξωτερικούς λόγους; Το ΔΣ της ΕΣΑΠ συνεδρίασε τηλεφωνικά, ούτε καν με email. Το αποτέλεσμα ήταν 8 αρνητικές και 3 θετικές ψήφοι και 1 αποχή της Αλεξανδρούπολης. Το ερώτημα είναι εάν οι συνεταίροι στην ΕΣΑΠ ήξεραν και είχαν επίγνωση του θέματος ή υπήρξαν άλλες διαδικασίες.

Το αίτημα του ΠΑΟΚ δεν έγινε δεκτό. Δεν είναι σύνομη η απόφαση γιατί ακολουθεί σε 48 ώρες το παιχνίδι με Παναθηναϊκό και μετά φεύγει η ομάδα για Ιταλία τη Δευτέρα. Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ; Να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Μας λαβώνουν, μας ενοχλούν αλλά δε μας πτοούν είμαστε ΠΑΟΚ”.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, τόνισε:

“Δε θα αναφερθώ σε θέματα νομικά ή στις προκυρήξεις. Γνωρίζουν στη Λίγκα ότι είμαι ο παλιότερος στο ΔΣ. Είναι απογοητευτικό για το βόλεϊ που δεν έχει τα εκατομμύρια και πραγματικά η συνύπαρξη μας στο ΔΣ είχε σαν στόχο να εξυπηρετούνται οι ομάδες για το καλό του αθλήματος. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για να διαλυθεί αυτή η καλή κατάσταση που υπήρχε μέσα στη Λίγκα και στο ΔΣ. Βαλόμαστε αυτή τη στιγμή. Σε όποιον έχει εικόνα από επαγγελματικό αθλητισμό είναι αδιανόητο να έχει η ομάδα ταξίδια σε Βραχάτι, Τρέντο και να πρέπει να δώσει 3 παιχνίδια σε 5 μέρες. Οι ξένες Λίγκες ξέρουν περισσότερα φαίνεται και ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα στις 17/1. Κάτι άλλο συμβαίνει και βάζουν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την περιπέτεια. Απογοητεύομαι για τα τόσα χρόνια που είμαι στη Λίγκα γιατί πάντα στόχος ήταν να βοηθήσουμε όποια ομάδα είχε πρόβλημα”.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ραφαήλ Γκαϊδατζής

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Η σπουδαία Βαν ντε Βίρερ για τον ΠΑΟΚ!

Η 31χρονη διεθνής παίρνει τη… μπαγκέτα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά τη συμφωνία με την 34χρονη Σέρβα διαγώνιο Μάρτα Ντρπα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ πλησιάζει και σε μία ακόμη σπουδαία μεταγραφική κίνηση.

Αυτή, αφορά τη θέση της πασαδόρου με την Βελγίδα Ίλκα Βαν ντε Βίρερ να προορίζεται για να πάρει τη... μπαγκέτα του νέου Δικεφάλου.

Η 31χρονη διεθνής έχει μια σπουδαία καριέρα σε Αστερίξ, Κάννες, Φλωρεντία, Κάμνικ. Ράντεν. Ταγκοβίστε, Στουτγάρδη, Σιγκόρτα και φέτος στην Βολουντάρι.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας που διαθέτει είναι ότι έχει αναδειχτεί καλύτερη πασαδόρος σε Βέλγιο και Γερμανία.

Έχει κατακτήσει τίτλους σε Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ρουμανία.

https://www.youtube.com/watch?v=LoaYd8SkjBc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ