Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Μια από τα ίδια…

Χωρίς ουσία στα δύο πρώτα σετ και χωρίς ψυχολογία στο τρίτο, ο Δικέφαλος του Βορρά «χάρισε» με τα λάθη του τη νίκη στον Ολυμπιακό για την 10η αγωνιστική της Volleyleague.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Μια από τα ίδια…

Τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από το League Cup στου Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 24 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει στους 17 και την επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ, πριν από τη διακοπή των εορτών.

Ο Δικέφαλος «κατέρρευσε» ψυχολογικά μετά το δεύτερο σετ το οποίο «χάρισε» στον Ολυμπιακό…

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Γκόρτσανιουκ επέστρεψε στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το παιχνίδι του League Cup στου Ρέντη, με τον Εφραιμίδη να ξεκινάει και πάλι ως λίμπερο πλαισιωμένος από τους Όκολιτς, Φιλίποφ, Τζούριτς, Τακουρίδη και Σαφράνοβιτς.

Τρία συνεχόμενα λάθη του ΠΑΟΚ στην επίθεση από Όκολιτς και Τζούριτς έβαλαν μπροστά τον Ολυμπιακό με 4-9 στο ξεκίνημα του πρώτου σετ με τον Στάνκου να καλεί τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος πίεσε με το σερβίς του Όκολιτς και με τον Τζούριτς μείωσε σε 10-12 με τον Μουνιόθ να παίρνει αυτός τάιμ άουτ. Ο Κουμεντάκης πίεσε από το σερβίς και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ξανά τη διαφορά (11-16) και λίγο αργότερα έκαναν το 12-18 με τον Χιμένεθ να περνάει αντί του Σαφράνοβιτς, αλλά οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» τον σταμάτησαν με μπλοκ και έγινε το 12-19 με τον Στάνκου να παίρνει το δεύτερο τάιμ άουτ του. Με σερί ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και μείωσε εκ νέου σε 18-19 παίρνοντας πόντους από τα μπλοκ του Χιμένεθ και Όκολιτς, μετά τα καλά σερβίς του Τακουρίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» «ξέφυγαν» ξανά με 18-21 και ο Σαφράνοβιτς επέστρεψε στο παιχνίδι. Ο Τζούριτς έβαλε ξανά τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι (20-21), όμως και πάλι η κακή υποδοχή έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να προηγηθεί ξανά με τρεις (20-23 και 21-24). Ο Όκολιτς μείωσε σε 22-24, όμως ο Πετρέας στην επόμενη φάση διαμόρφωσε το 22-25 και έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 0-1 στα σετ.

Με Σαφράνοβιτς και Τζούριτς να δίνουν τον ρυθμό στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 9-7, όμως έχασε την ευκαιρία στην κόντρα μπάλα να ανεβάσει τη διαφορά και ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εικόνα περνώντας μπροστά με 10-12. Γκόρτσανιουκ και Σαφράνοβιτς έδωσαν τις λύσεις στον ΠΑΟΚ που μπήκε «οδηγός» στο σετ (14-13, 15-14), όμως Μπέμε με πρώτο χρόνο και Τερβαπόρτι με άσο έφεραν νέα αλλαγή στο προβάδισμα (15-16) με τον Στάνκου να καλεί τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος με τον Τζούριτς και μία άουτ επίθεση του Σμιτ πήρε ξανά «κεφάλι» (17-16), με τον Όκολιτς όμως στην επόμενη φάση να χάνει μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά με δύο, κάτι που έγινε όμως λίγο αργότερα με άουτ επίθεση του Σμιτ για το 19-17, με τον Ολυμπιακό όμως να ισοφαρίζει και πάλι σε 19-19 πιέζοντας από το σερβίς. Με τον ΠΑΟΚ μπροστά 21-20 ο Στάνκου έβαλε στο παιχνίδι τους Μάρκεζ και Τερζή αντί των Φιλίποφ και Τζούριτς. Ο Μάρκεζ έκανε το 22-21, όμως ο ΠΑΟΚ έχασε νέα κόντρα μπάλα και ο Ζουπάνης ισοφάρισε σε 22-22. Ακόμη ένα λάθος στην επίθεση του ΠΑΟΚ έδωσε τη δυνατότητα στον Ζουπάνη να κάνει το 22-23, με τους Τζούριτς και Φιλίποφ να επιστρέφουν. Με άουτ επίθεση του Σαφράνοβιτς ο Ολυμπιακός έφτασε στο σετ μπολ (22-24) με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στο 22-25 και στο 0-2 σετ με παράβαση του Τζούριτς.

Χωρίς ψυχολογία μπήκε στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ επιτρέποντας με τα συνεχόμενα λάθη του στον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 3-11, με τον Στάνκου να αλλάζει νωρίτερα τους Γκόρτσανιουκ και Φιλίποφ με Χιμένεθ και Τερζή. Η διαφορά παρέμεινε «ψηλά» (5-13) με τον Κωνσταντινίδη να περνάει αντί του Εφραιμίδη, αλλά τη διαφορά κινείται και στη συνέχεια στα ίδια επίπεδα. Στο 12-18 ο Μάρκεζ άλλαξε τον Τζούριτς με τον Βενεζουεαλνό να μειώνει με άσο σε 13-18. Ο ΠΑΟΚ «εξαφανίστηκε» και πάλι με τους Μπέμε, Σμιτ, Πετρέα να διαμορφώνουν το 13-23. Το σετ και το ματς είχε πάρει το… δρόμο του και ο Ολυμπιακός με 15-25 έφυγε νικητής με 0-3 από το PAOK Sports Arena διευρύνοντας το αήττητο σερί του στο φετινό πρωτάθλημα και υποχρεώνοντας τον Δικέφαλο στη δεύτερη του ήττα στη σεζόν.

Τα σετ: 22-25, 22-25, 15-25

ΠΑΟΚ (Σέρτζιου Στάνκου): Οκολιτς 6π. (3/8, 3 μπλοκ), Φιλίποφ, Γκόρτσανιουκ 8 (7/16, 1 άσσος, 40%υπ., 13%αρ.), Τζούριτς 17 (15/33, 2 μπλοκ), Τακουρίδης, Σαφράνοβιτς 10 (9/17, 1 μπλοκ, 46%υπ., 25%αρ.) / Ν.Εφραιμίδης (λ. – 38%υπ., 15%αρ.), Μαρκέζ 3 (2/5, 1 άσσος), Κωνσταντινίδης (λ. – 75%υπ., 25%αρ.), Γάτσης, Χιμένες 2 (1/6, 1 μπλοκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Μπενίτεθ Μουνιόθ): Πετρέας 8π. (8/9), Μπέμε 10 (4/7, 2 μπλοκ, 4 άσσοι), Σμιτ 15 (11/27, 4 μπλοκ), Τερβαπόρτι 5 (3/4, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Κουμεντάκης 9 (7/20, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 47%υπ., 24%αρ.), Ράουβερντινκ 2 (2/14, 55%υπ., 40%αρ.) / Στεφάνου (λ. – 85%υπ., 38%αρ.) Χριστοφιδέλης, Ζουπάνης 4 (4/5), Στιβαχτής, Φράγκος.

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 2 άσσοι, 38 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 12 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Βόμβα» με Ντρπα ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση θέλει να ολοκληρώσει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που έχει στο στόχαστρο της την Σέρβα διαγώνια, Μάρτα Ντρπα.

Η 34χρονη αθλήτρια (1,92 ύψος) την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι και τα... σάρωσε όλα, καθώς κέρδισε με την ομάδα της το πρωτάθλημα, το κύπελλο, αλλά και το Σούπερ Καπ!

Η Ντρπα είναι μια πολύπειρη αθλήτρια με σπουδαίες παρουσίες και διακρίσεις σε Σερβία, Ρουμανία, Ελβετία, Ουγγαρία.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά πήγε στη Βολερό στην Ελβετία εκεί όπου πανηγύρισε το νταμπλ.

Επέστρεψε ξανά στην πατρίδα της παίζοντας για τις Ζελέσνιτσαρ και ΖΟΚ Σπάρτακ,

https://www.youtube.com/watch?v=lIorPOSH-Fw

Πήγε στη συνέχεια στην Ταργκοβίστε εκεί όπου κατέκτησε το κύπελλο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Ιταλία για να φορέσει τη φανέλα της Βιτσέντζα και έπειτα στη Γερμανία για να παίξει στην Πότσδαμ.

Η Ντρπα έβαλε στον βολεϊκό της «χάρτη» και τις Φιλιππίνες όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ Κλαμπ, πριν πάει στην Ρωσία για να παίξει με την Κράσνογιαρσκ.

Επί μία τριετία βρήκε «λιμάνι» στην Μπεκεσκάμπαι στην Ουγγαρία με συμπαίκτριες μάλιστα δύο Ελληνίδες τις Μαρία Οικονομίδου και Μανωλίνα Κωνσταντινίδου.

https://www.youtube.com/watch?v=n1L83D66Y88

Μετέπειτα, πήγε στο Ισραήλ για να παίξει με την Μακάμπι Χάιφα, πριν πάει την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία για λογαριασμό της Προμετέι.

Σημαντικές διακρίσεις και παρουσίες έχει και με την εθνική Σερβίας, φτάνοντας δύο φορές σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και παίρνοντας την 3η θέση στο ευρωπαϊκό του 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=DeFM7NeowH4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κ18 του ΠΑΟΚ

Έπεσε η αυλαία του Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ. Μίκρας.

Τα κορίτσια του Δικεφάλου συνέλλεξαν πολύτιμες εμπειρίες από αυτές τις τρεις αγωνιστικές, οι οποίες θα τις φανούν απολύτως χρήσιμες στο άμεσο μέλλον.

Ύστερα και από το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη, και την ήττα με 3-0 σετ, τα κορίτσια του Δικεφάλου κατέλαβαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Άρης – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Για την τελευταία αγωνιστική του Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τρίτη και τελευταία αγωνιστική στο Final-4 του πρωταθλήματος Κ18 της ΕΠΕΣΘ με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τον Άρη.

Ο Δικέφαλος έχει 4 βαθμούς, μετά από δύο αγώνες, ενώ η ΔΕΚΑ έχει 5 βαθμούς.

Έτσι, οι «ασπρόμαυρες» αναζητούν μια «καθαρή» νίκη και παράλληλα απώλεια της ΔΕΚΑ στο ματς που θα γίνει αργότερα κόντρα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=ekVaYB-VGz8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ