Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

To ρεκόρ καριέρας του Βασιλειάδη

Ο Κώστας Βασιλειάδης είχε μια γεμάτη εμφάνιση χθες στο κλειστό της Καλαμίτσας και μάλιστα, πέτυχε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ!

Νίκος Μοσχοβίτης

To ρεκόρ καριέρας του Βασιλειάδη

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

«Ο Κώστας Βασιλειάδης απλοποίησε το έργο του έργο του ΠΑΟΚ στην Καβάλα με τους 22 πόντους και τις επτά ασίστ του. Με την επίδοση του στο σκοράρισμα, έφτασε τους 2.355 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και έγινε ο 45ος σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Καϊμακόγλου (2.343). Παράλληλα χθες ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού 22 πόντους είχε και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.

*Πιο εντυπωσιακή όμως είναι η επίδοση των επτά ασίστ που είναι η καλύτερη των 213 εμφανίσεων του Βασιλειάδη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο διεθνής φόργουορντ είχε από πέντε σε δύο παιχνίδια της περιόδου με την Κηφισιά και τον Κόροιβο εντός έδρας ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καριέρας του ήταν οι έξι ασίστ. Τόσες είχε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εκτός έδρας με τον Πανιώνιο την περίοδο 2003-04 και εντός έδρας με τον Κολοσσό H Hotels την περίοδο 2005-06.

*Ο έμπειρος φόργουορντ ισοφάρισε και τις δύο κορυφαίες επιδόσεις τριπόντων της περιόδου. Είχε έξι εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75 όπως και στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ σε μία επίδοση που σημείωσαν ακόμη ο Γιαννακίδης στην 11η και ο Ντέιβις στην 24η αγωνιστική. Ακόμη ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ επιχείρησε 11 τρίποντα όπως και ο Ντέιβις του Κόροιβου στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

*Σημαντικά επιτεύγματα ως προς την ιστορία του ΠΑΟΚ σημείωσαν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Γιώργος Δέδας. Ο πρώτος με τη μία τάπα που έκανε χθες, έφτασε τις 57 με τον «Δικέφαλο» και μπήκε στην πρώτη 5άδα των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της ομάδας, προσπερνώντας τον αείμνηστο Κόνραντ ΜακΡέι που σε μία σεζόν (1997-98) είχε 56.

*Ακόμη ο Μαργαρίτης μαζεύοντας δύο ριμπάουντ, έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που φτάνει τα 500. Και τα δύο ριμπάουντ του χθες ήταν επιθετικά και με αυτά έφτασε τα 110 με τον «Δικέφαλο» για να ανέβει στη 13η θέση της σχετικής λίστας πάνω από τον Μπρεντ Σκοτ (109).

*Όσο για τον Δέδα, με τη μία ασίστ που είχε χθες έφτασε τις 120 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και μπήκε στην 20άδα των κορυφαίων πασέρ της ομάδας, αφήνοντας πίσω του τους Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς και Ζόραν Σάβιτς που είχαν από 119.

*14ος σε συμμετοχές είναι πλέον ο Απόλλων Τσόχλας φτάνοντας τα 94 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και προσπερνώντας τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ