Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Οι λόγοι που περίμενα έτσι τον ΠΑΟΚ"

Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, Γιάννης Βλάχος με αφορμή το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους Κρητικούς που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (15:00).

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Οι λόγοι που περίμενα έτσι τον ΠΑΟΚ"

“Δυστυχώς τα νησιά έχουν αυτά τα προβλήματα με τη μετακίνηση και αφού συνέπεσαν δύο εκτός έδρας παιχνίδια, επιλέξαμε να μεταβούμε απευθείας στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα προπονηθήκαμε στο γήπεδο της Νίκης Μεσημερίου”, ανέφερε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής των Κρητικών. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους στόχους του Πλατανιά: “Σίγουρα ο στόχος πάντα έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, θέλουμε να είμαστε καλοί σε αυτό, όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με το θέμα της παραμονής. Στο Κύπελλο μπορείς να κερδίσεις πράγματα και εμπειρίες, αλλά και να δώσεις χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ. Οι αγώνες με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο έρχονται σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, με αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα. Μετά τον ΠΑΟΚ και τη διακοπή έχουμε τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή, την Τρίπολη… Έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια, αλλά διαθέτουμε ένα ρόστερ με αρκετό βάθος. Θέλω να πιστεύω ότι σε αυτά τα παιχνίδια θα είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για το αν απασχολεί τον Πλατανιά το θέμα της παραμονής: “Θα είναι ψέμα αν πούμε ότι δεν κάνουμε υπολογισμούς. Η φετινή χρονιά με την εικόνα των δύο ομάδων που βρίσκονται λίγο αρκετά χαμηλά, δείχνει ότι ίσως χαμηλώσει το όριο. Δε φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι σωθήκαμε, σίγουρα κοιτάμε και κάτω. Οι 18 πόντοι που έχουμε είναι μία παρα πολύ καλή συγκομιδή, αλλά πρέπει να φτάσουμε θεωρώ στους 32 βαθμούς για να είμαστε σίγουροι. Ο Πανθρακικός είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα αλλά από εκεί και πέρα έχει βελτιώσει πολύ την εικόνα του, για αυτό λέω ότι πρέπει να προσέξουμε”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής: “Δεν πρόκειται να δούμε ένα παιχνίδι όπως αυτά που συνήθως συμβαίνουν στην Τούμπα. Ο Πλατανιάς δεν είναι μία ομάδα που θα κάτσει έξω από τη μεγάλη περιοχή και απλά θα περιμένει την μπάλα. Δεν μπορούμε να παίξουμε ετσι. Εμείς πάντα θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι εύκολο να στήσεις την ομάδα πίσω για να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά, αλλά δεν το κάνουμε αυτό. Αυτό το αντιμετωπίσαμε και εμείς κάποιες φορές, αλλά η λογική του προπονητή μας είναι ότι δε θέλει να παίζει έτσι. Το να παίξεις ανοικτά και να χάσεις από έναν δυνατό αντίπαλο, δεν είναι κακό. Ίσως και η πίεση των παραγόντων να αναγκάζει τους προπονητές να παίζουν για να μην χάσουν, αλλά εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Σε όλα τα παιχνίδια μας οι κατοχές της μπάλας είναι υπέρ μας είτε εντός, είτε εκτός και σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τον κόσμο”.

Για τις απουσίες του Πλατανιά: “Εκτός είναι ο τιμωρημένος, Κουλιμπαλί και ο Γιακουμάκης, ενώ ένα μικρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Βραζιλιάνος.ο Σιλβά, ο οποίος αποκόμισε ένα πρόβλημα από τον αγώνα του Κυπέλλου”. 

Για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα που έχει για την ομάδα: “Αυτό που βλέπω, είναι αυτό που περιμενα. Περίμενα ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει με αρκετό ενθουσιασμό στο πρωτάθλημα όπως και έγινε, και ότι θα ήταν μία ομάδα με το χαρακτήρα του προπονητή της, με ότι συνεπάγεται αυτό. Περίμενα κάποια στιγμή να υπάρξει και αυτή η κοιλιά, η οποία προέρχεται σίγουρα από το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε αμέσως προετοιμασία. Είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η κάμψη. Θεωρώ ότι η ομάδα στο δεύτερο γύρο θα παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα. Η κοιλιά αυτή έρχεται σε συνάρτηση με τα πολλά παιχνίδια, τους τραυματισμούς… Είναι αυτό που περίμενα πάντως ο ΠΑΟΚ. 

Το θέμα των τραυματισμών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ίσως μερικές φορές αδικούμε κάποιους ανθρώπους στην προσπάθεια μας να βρούμε εξήγηση για κάτι. Ένας τραυματισμός μπορεί να είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και σίγουρα ένα σημαντικό θέμα είναι τα γήπεδα στη Μεσήμβρια. Επίσης και οι καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν εκεί οι παίκτες, συνηγορούν σε αυτό, σίγουρα επιβαρύνουν την ομάδα. Σημαντικό ρόλο παίζει ακόμη και το πρόγραμμα που ακολουθούσαν κάποιοι παίκτες στις προηγούμενες ομάδες τους, το επίπεδο της έντασης στην προπόνηση, το πόσο επαγγελματίας είναι κάποιος… Υπάρχουν τρόποι για να προβλέψεις ένα τραυματισμό, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Για αυτό λέω ότι είναι εύκολο να ρίξουμε ευθύνες σε πολλούς, αλλά δεν κοιτάμε βασικά πράγματα. Ο αγωνιστικός χώρος παίζει σημαντικό ρόλο και τα γήπεδα στη Μεσήμβρια δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για αυτό. Το γήπεδο γίνεται πολύ πιο σκληρό, πιο δύσκολο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ