Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Κατεβαίνουμε στην έδρα του Ολυμπιακού για να νικήσουμε»

O αρχηγός της ομάδας χάντμπολ, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας αλλά και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι παρά τα όποια θέματα, η ομάδα πάει για τη νίκη.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Κατεβαίνουμε στην έδρα του Ολυμπιακού για να νικήσουμε»

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τη νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας:
«Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών καταστάσεων λόγω του άσχημου περιστατικού για τον προπονητή μας, που το μεσημέρι της Παρασκευής έχασε την αδερφή του. Παρόλα αυτά, το διαχειριστήκαμε με το βοηθό, τον Αλέξη Παπαβασίλη, αρκετά καλά και νομίζω ότι ήμασταν για 60 λεπτά, συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας. Καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη σχετικά εύκολα».

Για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν ως τώρα:
«Είναι το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο. Είναι ένας αγώνας Κυπέλλου, φέτος οι ημιτελικοί είναι διπλοί, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την Ομοσπονδία. Μου άρεσε πιο πολύ το φάιναλ φορ και να βρεθούν τέσσερις ομάδες σε δύο ημιτελικούς και έναν τελικό. Στο χάντμπολ όμως, έχουμε… καεί από το χυλό και φυσάμε και το γιαούρτι. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε για αυτό, ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για τρεις εβδομάδες. Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και όχι απλά για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να πάρει το  θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού:
«Εμείς είμαστε μία αμιγώς ελληνική ομάδα πλέον, δυστυχώς είχαμε τις δύο αποχωρήσεις των ξένων. Αγωνιζόμαστε για χρόνια  οι ίδιοι. Ο Ολυμπιακός φέτος γέμισε το ρόστερ με ξένους αλλά και με Έλληνες. Περιμένω να δω ένα παιχνίδι που πρέπει να βγει ψυχή, κάτι που βγάζουν οι παίκτες που είναι δεμένοι με την ομάδα που αγωνίζονται. Εκεί υπερτερούμε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ειδικές καταστάσεις, τα δίλεπτα που θα είμαστε με παίκτη παραπάνω. Αν είμαστε αποτελεσματικοί εκεί, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Για αυτό που αλλάζει στα μεγάλα παιχνίδια όσον αφορά την ψυχολογία:
«Το ψυχολογικό κομμάτι, από την εμπειρία μου, σε επηρεάζει λίγο γιατί είναι παιχνίδια πιο απόλυτα. Το πρώτο πεντάλεπτο είναι αυτό που σου δημιουργεί κάποιο άγχος, σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Μετά αγωνίζεσαι σε φυσιολογικό πλαίσιο σαν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πέραν της τακτικής, πέραν της προπόνησης, είναι και η θέληση αθλητών και ομάδας».

Για τους τίτλους και αν του έχουν λείψει:
«Δύο χρόνια έχουμε που πήραμε το Κύπελλο. Καλό είναι να έρχονται κάθε χρόνο, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, ίσως κάποιες φορές είναι καλό να μένεις εκτός, για να παλεύεις με μεγαλύτερη δίψα για να τους κατακτήσεις. Σε όλους μας λείπουν. Οι τίτλοι χαρακτηρίζουν έναν αθλητή και αυτό σου μένουν σαν πιο θετικές αναμνήσεις».

Για αυτά που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος που έχασε στην έδρα του Ολυμπιακού:
«Η ομάδα έχει χάσει πλέον δύο παίκτες που βοηθούσαν στο σκοράρισμα και ίσως κάποιοι νομίζουν ότι θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην άμυνα και με πολύ δυνατό τερματοφύλακα. Αν διασπάσουμε το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και βρούμε γκολ είτε σε έμμεσο είτε σε άμεσο αιφνιδιασμό, ίσως καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τη βοήθεια και το δέσιμο του κόσμου με το χάντμπολ:
«Ήταν κάτι που το θέλαμε από πολύ παλιά, όταν πρωτοξεκίνησε το τμήμα χάντμπολ. Όταν το καταφέραμε, μας έκανε πολύ περήφανος κα πολύ χαρούμενους. Παίζουμε πάντα και γι’ αυτούς. Τους τίτλους τους θέλουμε και γι’ αυτούς, όπως τους θέλουμε για τους εαυτούς μας. Πολλές φορές, έρχονται κάποια παιδιά στις προπονήσεις από κάποιους συνδέσμους κι έχουμε αναπτύξει σχέσεις και εκτός γηπέδου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τζωρτζίνης: «Η ομάδα έχει την καλύτερη ψυχολογία»

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ για τις μάχες με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Σάββατο στις 16:00 η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Handball Premier.

Οι «ασπρόμαυροι» πηγαίνουν στις μάχες κόντρα σην Ένωση με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και τη νίκη επί του ΟΣΦΠ.

Αυτό αποτυπώνεται άλλωστε και στις δηλώσεις του Νίκου Τζωρτζίνη:

«Θεωρώ ότι θα γίνει μία μεγάλη μάχη. Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της εβδομάδας γι' αυτό το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν φαβορί, έχουμε ίσες πιθανότητες απέναντι στην ΑΕΚ να περάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι ο πρώτος αγώνας θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια, ωστόσο ακόμα και αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, γι' αυτό θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη ποιότητα στον χρόνο, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς.

Η ομάδα έχει την καλύτερη ψυχολογία γι' αυτή την χρονιά, έχουμε φτάσει σ' ένα πολύ καλό σημείο. Όλοι είμαστε πολύ καλά, τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ, και ελπίζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τότε θα παίξει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών των playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο 20, 21 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι μάχες του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά των playoffs της Handball Premier.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας, που τερμάτισαν στην 3η θέση, θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην Ένωση που κατέλαβε τη 2η θέση.

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του ζευγαριού 2-3 (ΑΕΚ- ΠΑΟΚ) -κατόπιν επιθυμίας και των δύο εμπλεκομένων σωματείων- διαμορφώθηκε ως εξής:

Β’ φάση (ημιτελικά)

Ζευγάρι 2-3 (AEK- ΠΑΟΚ) 

1η αγωνιστική ΣΚ 20-21/4
2η αγωνιστική Τετάρτη 24/4
3η αγωνιστική ΣΚ 27-28/4 (εάν χρειαστεί)

Οι αγώνες για το ζευγάρι 1-4 (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Bianco Monte Δράμα 1986)

ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΟΣΦΠ θα διεξαχθούν:

1η αγωνιστική Τετάρτη 15/5
2η αγωνιστική Τρίτη 28/5
3η αγωνιστική Παρασκευή 31/5 (εάν χρειαστεί)

Οι αγώνες για το ζευγάρι 1-4 (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Bianco Monte Δράμα 1986)

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΟΣΦΠ θα διεξαχθούν:

1η αγωνιστική Τετάρτη 15/5
2η αγωνιστική Σάββατο 18/5
3η αγωνιστική Τρίτη 21/5 (εάν χρειαστεί)

Γ΄ Φάση (Τελικοί)

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΟΣΦΠ θα διεξαχθούν:

Παρασκευή 31/5 1ος (εφόσον η σειρά των ημιτελικών ολοκληρωθεί 2-0)

Δευτέρα 3/6 2ος ή 1ος
Πέμπτη 6/6 3ος ή 2ος
Κυριακή 9/6 4ος ή 3ος
Τετάρτη 12/6 5ος ή 4ος (εάν χρειαστεί)
Σάββατο 15/6 5ος (εάν χρειαστεί)

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΟΣΦΠ θα διεξαχθούν:

Τρίτη 21/5 1ος (εφόσον η σειρά των ημιτελικών ολοκληρωθεί 2-0)
Παρασκευή 24/5 2ος ή 1ος
Δευτέρα 27/5 3ος ή 2ος
Πέμπτη 30/5 4ος ή 3ος
Κυριακή 2/6 5ος ή 4ος (εάν χρειαστεί)
Τετάρτη 5/6 5ος (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ