Connect with us

ΑΣ

«Έτοιμοι και διψασμένοι για την κατάκτηση του κυπέλλου!»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ: ΠΑΟΚ και Αναγέννηση Άρτας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 στον 33ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας χάντμπολ γυναικών.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Έτοιμοι και διψασμένοι για την κατάκτηση του κυπέλλου!»

Στο δημαρχείο της Άρτας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, πριν από το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί φέτος στο κλειστό γυμναστήριο των Κωστακιών.

Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Άρτας, εκπρόσωποι των δύο ομάδων, της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Άρτας μίλησε για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Σαββάτου κάνοντας λόγο για ένα γυμναστήριο «στολίδι» για την περιοχή, που στόχο έχει να στηρίξει τον τοπικό και όχι μόνο αθλητισμό. Άλλωστε, όπως τόνισε η Άρτα είναι μια πόλη που είναι συνυφασμένη με το χάντμπολ, εξαιτίας της παρουσίας της ομάδας της Αναγέννησης τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε πως είναι όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του τελικού και σε οργανωτικό επίπεδο και σε θέματα ασφαλείας, αφού η συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ είναι άψογη.

Ο κ. Σταματιάδης ως εκπρόσωπος της ΟΧΕ έκανε λόγο για έναν σπουδαίο αγώνα, σε μία σπουδαία πόλη. Από την μία πλευρά είναι η Αναγέννηση Άρτας, μία ομάδα «θρύλος» όπως την χαρακτήρισε και από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ η ανερχόμενη δύναμη του χώρου, με κόσμο σε όλα τα αθλήματα. Ο κ. Σταματιάδης έμεινε απολύτως ικανοποιημένος από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο τόσο εντός όσο και έξω από αυτό. Τέλος, συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία για τα εισιτήρια του τελικού, αλλά και φυσικά από πλευράς των φίλων του ΠΑΟΚ.

Από πλευράς ΠΑΟΚ μίλησαν ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Δημητρούλιας και η παίκτρια της ομάδας, Νέντα Τζούρισιτς.

Ο κ. Δημητρούλιας τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Στην Αναγέννηση Άρτας υπάρχουν αρκετές παίκτριες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ. Άρα θα έχει ενέργεια ο τελικός και αυτό θα είναι καλό για την αναμέτρηση. Εμείς φτιάχνουμε κάτι καλό από το καλοκαίρι, έχουμε δίψα για να κατακτήσουμε τον τίτλο, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Ελπίζω να γίνει ένας άρτιος και όμορφος τελικός. Όποια ομάδα ηττηθεί στον τελικό θα έχει αποτύχει. Και η Άρτα έχει επενδύσει με μεταγραφικές κινήσεις το χειμώνα και επίσης παίζει και μέσα στην έδρα της. Προσπαθώ να δώσω στις παίκτριες μου το κίνητρο να μπουν με ενέργεια. Εάν χάσουμε θα το αξιολογήσουμε, μετά. Δεν αποδέχομαι τον όρο το φαβορί για τον ΠΑΟΚ».

Η Νέντα Τζούρισιτς είπε: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Άρτας για τη φιλοξενία. Σεβόμαστε την ομάδα της Άρτας, είμαστε έτοιμες και ενθουσιασμένες για τον τελικό».

Η κυρία Γκόλια (προπονήτρια της Αναγέννησης Άρτας) ευχαρίστησε το δήμο και την περιφέρεια για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να φιλοξενήσουν τον τελικό. Σε αγωνιστικό επίπεδο, στόχος της ομάδας είναι να δώσει τον καλύτερο της εαυτό προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως είναι όμορφο συναίσθημα που θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ, που προπονούσε στο παρελθόν και έχει πανηγυρίσει τίτλους. Όπως υπογράμμισε είναι χαρά της που αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Final-4

Επιβλητική νίκη των κορασίδων του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, σ' ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερες αγωνιστικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα από το ημίχρονο, 63-12, για να οδηγηθούν στην άνετη επικράτηση με 95-12.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Μίκρας 1, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από τον αγώνα Παναθλητικός Συκεών-Άρης.

Δεκάλεπτα: 24-9, 63-12, 83-12, 95-12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζέλλη: «Ήταν μια νίκη χαρακτήρα»

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Τετάρτη στο Ποσειδώνιο.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Χρύσα Χατζέλλη, σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%. Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Ντάσιου, είπε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ