Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

"Και τώρα το πρωτάθλημα…"

Αποτελεί έναν αθλητή-κόσμημα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και το ελληνικό χάντμπολ και κάθε κουβέντα του έχει τη δική της σημασία.

Αγάπη Γαβριηλίδου

"Και τώρα το πρωτάθλημα…"

Ο Αλέξης Αλβανός μίλησε στον “Αγγελιοφόρο” λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για το μέλλον του, στέλνοντας παράλληλα ένα ξεχωριστό μήνυμα στον “ασπρόμαυρο” κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για μία ακόμη φορά στην καριέρα σου, είσαι ο πρωταγωνιστής στην κατάκτηση ενός τίτλου. Με αυτό το σκεπτικό να φανταστώ ήρθες και στον ΠΑΟΚ.

“Γενικότερα επέλεξα τον ΠΑΟΚ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα που ήξερα πως θα πρωταγωνιστήσει. Υπάρχει ένα αξιόλογο σύνολο, γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην διεκδικήσουμε τίτλους”.

Πράγματα τα οποία δεν μπορούσε να σου προσφέρει η ΑΕΚ, για αυτό και αποχώρησες το περασμένο καλοκαίρι.

“Ναι, αλλά οι λόγοι που αποχώρησα ήταν και οικονομικοί. Όλα ήταν στον «αέρα» μετά το τέλος της περσινής χρονιάς. Δεν ξέραμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά λύσαμε την συνεργασία μας, επειδή δεν μπορούσαν να με καλύψουν οικονομικά”.

Είχες πάντως την ευκαιρία να αποχωρήσεις φέτος, αλλά δεν το έκανες.

“Όντως. Δέχτηκα προτάσεις από ομάδες της Γερμανίας αλλά και του Κατάρ, έχω αποδείξει όμως ότι κρατάω τον λόγο μου, παρόλο που το άθλημα μας είναι ερασιτεχνικό. Μπορούσα να φύγω και να γυρίσω μετά από λίγους μήνες, αλλά η ομάδα είχε σημαντικά παιχνίδια μπροστά της. Φυσικά και η οικογένεια μου παίζει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό”.

Το «κλειδί» στην μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ;

“Έχει γίνει μία δουλειά που δεν είναι της τελευταίας στιγμής. Ξεκίνησε από το καλοκαίρι μία προσπάθεια και ήμασταν συνειδητοποιημένοι. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να επιστρέψει στους τίτλους. Έγινε μία αρκετά καλή προσπάθεια, με θυσίες των παικτών και της διοίκησης, η οποία είναι πάντα στο πλευρό μας. Δεν έχουν δημιουργηθεί οικονομικά θέματα και ό,τι μικροπροβλήματα προκύπτουν, λύνονται”.

Στον ΠΑΟΚ πάντως φέτος, κάνουν λόγο για αναγέννηση του τμήματος χάντμπολ.

“Έχουν δείξει στοιχεία ότι όντως έτσι είναι. Θέλουν να έχουν διάρκεια. Σκέφτονται ήδη την επόμενη χρονιά. Κάθε τίτλος μπορεί φέρει περισσότερα πράγματα στην ομάδα”.

Και πάμε στα όχι τόσο ευχάριστα, που είναι τα επεισόδια πριν τον τελικό…

“Είναι θλιβερά αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στο ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να λυθούν μέσω του νέου νομοσχεδίου που περιμένουμε όλοι να δούμε. Θέλουμε γεμάτα γήπεδα αλλά μόνο με υγιείς οπαδούς”.

Ισχύει ότι είπες στον Μπακαούκα, χαριτολογώντας πάντα, να πάρετε τις ομάδες και να παίξετε μόνοι σας στην Μίκρα;

“Ναι (σ.σ. γέλια). Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά της ΑΕΚ. Με αρκετούς, μας δένει και στενή φιλία. Είμαστε αθλητές που ξέρουμε ότι όταν φτάνεις εδώ, το καταφέρνεις χύνοντας αίμα και ιδρώτα. Είναι μεγάλη αδικία να μην ολοκληρώσεις έναν τελικό”.

Αν γινόταν, θα το κάνατε;

“Προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις. Αν μπορούσε να γίνει οργανωτικά, θα το κάναμε”.

Με τον ΠΑΟΚ πάντως, συνέχισες την παράδοση που σε θέλει να μην χάνεις τελικό

“Είναι συγκυρίες. Θεωρώ ότι κανένας αθλητής δεν θέλει να χάσει σε τελικό. Ζω πολύ έντονα τέτοια παιχνίδια και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να χάνω”.

Και τώρα το πρωτάθλημα.

“Φέτος ξεκινήσαμε με ψηλούς στόχους. Ο πρώτος επετεύχθη. Τώρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τα παιχνίδια των πλέι οφ, διότι μία ενδεχόμενη ήττα μπορεί να μας κοστίσει”.

Εχεις ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, πως βλέπεις όμως το μέλλον σου γενικότερα;

“Αθλητικά, δεν ξέρω πόσα χρόνια θα έχω μπροστά μου, πόσο μάλλον στην δική μου ηλικία. Μακάρι να είμαστε μακριά από τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να συνεχίσω στον χώρο και αφού αποσυρθώ. Έτσι η προπονητική, είναι κάτι που με ενδιαφέρει”.

Το δικό σου μήνυμα στον κόσμο, εν όψει της συνέχειας;

“Να τον ευχαριστήσουμε αρχικά για την παρουσία του στο γήπεδο, αν και δεν πανηγυρίσαμε τον τίτλο όπως το περιμέναμε. Θέλουμε να το κάνουμε όμως το καλοκαίρι με το πρωτάθλημα. Να ξέρουν όλοι πως και στα ερασιτεχνικά αθλήματα, όλοι δίνουν την ψυχή τους”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Έφτασε τις 250 συμμετοχές ο αρχηγός!

Συνεχίζει να γράφει το κοντέρ για το Νικολαΐδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, σύμφωνα πάντα με την «Ασπρόμαυρη Βίβλο», συμπλήρωσε τις 250 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, στο νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας με 28-20.

Έτσι. ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη τετράδα συμμετοχών στην ιστορία του τμήματος Χάντμπολ ανδρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πανηγύρισαν τη νίκη οι νέοι του ΠΑΟΚ

Επικράτησαν του Αλέξανδρου Αξιούπολης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με νίκη συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της ΕΣΧΘ οι Νέοι Χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Αλέξανδρου Αξιούπολης με 24-20.

Σ' ένα κλειστό παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στην μεγαλύτερη διάρκεια του, οι παίκτες του Δικεφάλου ανέβασαν την απόδοσή τους, παίρνοντας σε κομβικό σημείο προβάδισμα τριών τερμάτων, 19-16.

Κάνοντας πολύ καλή διαχείριση στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, οι Νέοι του ΠΑΟΚ διατήρησαν το προβάδισμα τους, κατακτώντας τη νίκη με 24-20.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-5, 5-7, 8-8, 9-8 (ημχ.), 10-11, 14-14, 16-15, 19-16, 21-18, 24-20

ΠΑΟΚ: Κοβάνης, Παπαγιαννίδης, Σεμλίκος Κ. 1, Τουρλής 2, Ήτζιος, Στανκίδης, Συμεωνίδης, Πανταζής, Πακτίτης, Κοντούλης 2, Δοντάς 1, Πατσές, Χατζηλίας 3, Χατζίδης 6, Δάιος, Μαρίνος 9.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Σεϊρεκίδης: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για εμάς»

Οι σκέψεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πάρα πολύ κοντά στη συμμετοχή του στα playoffs βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά και τη νίκη που πέτυχε επί του ΑΕΣΧ Πυλαίας στη Μίκρα.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Στέλιος Σεϊρεκίδης, δήλωσε:

«Για εμάς δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε.

Η Πυλαία ήταν εξαιρετική, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς βρήκαμε τον ρυθμό μας, βρήκαμε τις άμυνες και τις επαφές. Πήγαμε καλά στο τρανζίσιον και την επίθεση, και ήμασταν περισσότερο αποτελεσματικοί απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο.

Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε, έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια, ενώ έρχεται και το Final-4 του Κυπέλλου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ