Connect with us

ΑΣ

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Αυλαία στην κανονική διάρκεια της Hanball Premier με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Χιλιώτη Δράμας στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώνεται σήμερα η Α’ φάση της Handball Premier από την οποία θα προκύψουν τα ζευγάρια των playoffs (1-6), ενώ θα κριθεί το αν θα διεξαχθούν playouts (9-12) και ανάμεσα σε ποιες ομάδες.

Οι θέσεις που κρίνονται είναι η πρώτη που δίνει πλεονέκτημα έδρας για το πρωτάθλημα, η έκτη που οδηγεί στα playoffs, αλλά και αυτές για τα playouts.

Διπλό είναι το ενδιαφέρον στη Δράμα, αφού ο Χιλιώτης Δράμα 1986 θέλει τους βαθμούς για να σιγουρέψει την συμμετοχή του στα playouts, ενώ ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV θα αναζητήσει τους δύο πόντους και θα περιμένει ήττα του Ολυμπιακού για να πάρει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια.

Η ομάδα της Δράμας θα είναι στα playouts, ακόμα και αν ηττηθεί, αρκεί ο ΓΑΣ Καματερού να μην κερδίσει την ΑΕΚ -που είναι σίγουρα 3η- στην έδρα του και ο Φοίβος να μην πάρει βαθμό ή βαθμούς στην έδρα του Διομήδη Άργους.

Ο Πανελλήνιος για να παίξει playouts και να μην υποβιβαστεί απευθείας θέλει μόνο νίκη στην έδρα του Αερωπού Έδεσσας, ο οποίος με την σειρά του πρέπει να πάρει τους δύο πόντους για να είναι σίγουρα στην εξάδα των playoffs, αφού ο Φίλιππος παίζει με την αδιάφορη βαθμολογικά ΧΑΝΘ (εξασφάλισε την 8η θέση), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Βεροιώτες έχουν το πλεονέκτημα, λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στις 17:00 στο Ρέντη με τον Δούκα σε ένα ματς που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ. Οι “ερυθρόλευκοι” ακόμη και με έναν βαθμό “σφραγίζουν” την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς, ενώ ο Δούκας είναι σίγουρα τέταρτος και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs κόντρα στον πέμπτο Διομήδη Άργους.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Μελίνα Μερκούρη 17:00 (ΕΡΤ3), Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΣΕ Δούκα (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Μίγκας)
Κραχτίδης 18:00, Χιλιώτης ΓΣ Δράμα- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (Σαπανίδης- Ηλιάδης, Χατζηγεωργίου)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Πανελλήνιος (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Καματερού 18:00, ΓΑΣ Καματερού- ΑΕΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Μπεμπέτσος)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Φοίβος Συκεών (Καραπάνος- Αβράμης, Νικολίτσας)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΧΑΝΘ (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Λιακόπουλος)

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Τίμησε το Νάσο ο ΑΣ ΠΑΟΚ

Ποιοι έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, έδωσε το παρών αντιπροσωπεία αθλητών του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Ο Τιμ Μάνατζερ του ανδρικού πόλο του Δικεφάλου, Τάσος Πετρίδης, ο Τιμ Μάνατζερ της γυναικείας ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, Φώτης Μπίκος, οι αθλητές πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, Νίκος Προσινικλής και Χάρης Αϊβαλιώτης, οι παλαιστές του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσιόβολος και Δημήτρης Τσομπανούδης, οι πυγμάχοι του Δικεφάλου, Βαγγέλης Νανιτζανιάν και Αναστάσιος Λιανός, οι Αρσιβαρίστες του ΠΑΟΚ, Νίκος Τσακιρίδης και Ελευθέριος Τσάκωνας, και ο προπονητής του «ασπρόμαυρου« Κικ Μποξ, Παύλος Κοχλιαρίδης, έδωσαν το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο του Νάσου Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, το τμήμα πόλο του ΠΑΟΚ, κατέθεσε στο μνημείο του αδικοχαμένου φίλου του Δικεφάλου, ένα μαύρο σκουφάκι με τον αριθμό «4».

Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνάει τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Δυσκολεύει τον εαυτό του

Η Πυλαία στέλνει σε τρίτο ματς τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Α1 χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο ΑΕΣΧ Πυλαίας απάντησε στο δεύτερο ματς και με 29-28 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου βρίσκεται η Νέα Ιωνία, θα γίνει στις 8/5 στη Μίκρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία (11-8 στο 20') και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη διαφορά στο 15-9 με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 15-10 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος όταν στο 18-13 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά φτάνοντας στο γκολ 19-18 στο 40' και ισοφαρίζοντας 22-22 στο 46'.

Η ανατροπή για τον Δικέφαλο ήρθε λίγο πριν το 50' για το 23-24 με την Κερλίδη και λίγο μετά η Μποριζόφσκα έδωσε «αέρα» με 24-26.

Τώρα ήταν η σειρά της Πυλαίας να αντιδράσει, να ισοφαρίσει 27-27 στο 55' και να προσπεράσει με 28-27 στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή στο 59' μετά από μια φάση που η μπάλα χτύπησε σε πόδια αθλητριών του Δικεφάλου και της Πυλαίας, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα στις γηπεδούχες που έκαναν το 29-27.

Η Κερλίδου μείωσε σε 29-28 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον στο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO 29-28

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 9-7, 11-8, 13-9, 15-10 (ημχ), 18-13, 19-17, 24-24, 26-27, 29-28

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 10, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 4, Α. Παναγιωτίδου, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 2, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου 2, Α. Παπαδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 12, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 3, Σίλβα, Ζενέλι, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Τόμασεβιτς

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός, Δίλεπτα: 8-3, Πέναλτι: 7/7-6/7

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ