ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ξεκίνημα με ντέρμπι
Από το κλειστό της Μίκρας θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου το ταξίδι της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών.

Ο Δικέφαλος κλήρώθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον Δούκα, ενώ στην τρίτη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Διομήδη, επίσης σε ματς που αναμένεται να είναι ντέρμπι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωταθλήματος:
27.09.2014 1η Αγωνιστική – 12η Αγωνιστική 20.12.2014
Φίλιππος Βέροιας – Ποσειδώνας Λουτρακίου
ΓΑΣ Κιλκίς – Διομήδης Άργους
ΧΑΝΘ – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας
ΠΑΟΚ – ΑΣΕ Δούκα
ΓΣ Δράμα 86 – Φοίβος Συκεών
ΑΕΚ – Αναγέννηση Βύρωνα
04.10.2014 2η Αγωνιστική – 13η Αγωνιστική 17.01.2015
ΑΕΚ – Φίλιππος Βέροιας
Ποσειδώνας Λουτρακίου – ΓΑΣ Κιλκίς
Διομήδης Άργους – ΧΑΝΘ
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας – ΠΑΟΚ
ΑΣΕ Δούκα – ΓΣ Δράμα 86
Αναγέννηση Βύρωνα – Φοίβος Συκεών
11.10.2014 3η Αγωνιστική – 14η Αγωνιστική 24.01.2015
ΓΑΣ Κιλκίς – ΑΕΚ
ΧΑΝΘ – Ποσειδώνας Λουτρακίου
ΠΑΟΚ – Διομήδης Άργους
ΓΣ Δράμα 86 – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας
Φοίβος Συκεών – ΑΣΕ Δούκα
Φίλιππος Βέροιας – Αναγέννηση Βύρωνα
18.10.2014 4η Αγωνιστική – 15η Αγωνιστική 31.01.2015
ΑΕΚ – ΧΑΝΘ
Φίλιππος Βέροιας – ΓΑΣ Κιλκίς
Ποσειδώνας Λουτρακίου – ΠΑΟΚ
Διομήδης Άργους – ΓΣ Δράμα 86
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας – Φοίβος Συκεών
Αναγέννηση Βύρωνα – ΑΣΕ Δούκα
08.11.2014 5η Αγωνιστική – 16η Αγωνιστική 07.02.2015
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
ΧΑΝΘ – Φίλιππος Βέροιας
ΓΣ Δράμα 86 – Ποσειδώνας Λουτρακίου
Φοίβος Συκεών – Διομήδης Άργους
ΑΣΕ Δούκα – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας
ΓΑΣ Κιλκίς – Αναγέννηση Βύρωνα
12.11.2014 6η Αγωνιστική – 17η Αγωνιστική 14.02.2015
ΑΕΚ – ΓΣ Δράμα 86
Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ
ΓΑΣ Κιλκίς – ΧΑΝΘ
Ποσειδώνας Λουτρακίου – Φοίβος Συκεών
Διομήδης Άργους – ΑΣΕ Δούκα
Αναγέννηση Βύρωνα – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας
15.11.2014 7η Αγωνιστική – 18η Αγωνιστική 21.02.2015
Φοίβος Συκεών – ΑΕΚ
ΓΣ Δράμα 86 – Φίλιππος Βέροιας
ΠΑΟΚ – ΓΑΣ Κιλκίς
ΑΣΕ Δούκα – Ποσειδώνας Λουτρακίου
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας – Διομήδης Άργους
ΧΑΝΘ – Αναγέννηση Βύρωνα
22.11.2014 8η Αγωνιστική – 19η Αγωνιστική 07.03.2015
ΑΕΚ – ΑΣΕ Δούκα
Φίλιππος Βέροιας – Φοίβος Συκεών
ΓΑΣ Κιλκίς – ΓΣ Δράμα 86
ΧΑΝΘ – ΠΑΟΚ
Ποσειδώνας Λουτρακίου – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας
Αναγέννηση Βύρωνα – Διομήδης Άργους
29.11.2014 9η Αγωνιστική – 20η Αγωνιστική 14.03.2015
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας – ΑΕΚ
ΑΣΕ Δούκα – Φίλιππος Βέροιας
Φοίβος Συκεών – ΓΑΣ Κιλκίς
ΓΣ Δράμα 86 – ΧΑΝΘ
Διομήδης Άργους – Ποσειδώνας Λουτρακίου
ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Βύρωνα
06.12.2014 10η Αγωνιστική – 21η Αγωνιστική 21.03.2015
ΑΕΚ – Διομήδης Άργους
Φίλιππος Βέροιας – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας
ΓΑΣ Κιλκίς – ΑΣΕ Δούκα
ΧΑΝΘ – Φοίβος Συκεών
ΠΑΟΚ – ΓΣ Δράμα 86
Αναγέννηση Βύρωνα – Ποσειδώνας Λουτρακίου
13.12.2014 11η Αγωνιστική – 22η Αγωνιστική 28.03.2015
Ποσειδώνας Λουτρακίου – ΑΕΚ
Διομήδης Άργους – Φίλιππος Βέροιας
ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας – ΓΑΣ Κιλκίς
ΑΣΕ Δούκα – ΧΑΝΘ
Φοίβος Συκεών – ΠΑΟΚ
ΓΣ Δράμα 86 – Αναγέννηση Βύρωνα
ΑΣ
Πελεκίδης: «Πολλά μπράβο στα κορίτσια!»
Ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτριών του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ

Ορεξάτος και αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 43-26 της ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ γυναικών.
Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Δημήτρης Πελεκίδης:
«Ανεξάρτητα από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, το οποίο δεν έχει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, σήμερα στα πρώτα λεπτά δημιουργήθηκε ένα θέμα ρυθμού. Για μένα η άμυνα, παρά τα 15 γκολ τα οποία δεχτήκαμε, λειτούργησε καλά. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε πάλι, παίρνοντας σημαντικές μπάλες από την Καπρινιώτη, η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ, και έτσι το παιχνίδι εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξίζουν πολλά μπράβο στα κορίτσια για την προσπάθεια που έκαναν σε όλο το παιχνίδι».
Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Αβραμίνα Σεβδίλη, είπε:
«Το προηγούμενο ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς, αλλά το αφήσαμε πίσω. Κοιτάμε μπροστά διότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Σήμερα, στην αρχή του παιχνιδιού υπήρξαν κάποια μικρά θέματα στην άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα βελτιώσαμε, και καταφέραμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Πήραμε το θετικό αποτέλεσμα το οποίο θέλαμε».
ΑΣ
Σεϊρεκίδης: «Ένα βήμα παραπάνω»
Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που ζήτησε όμως περισσότερη συγκέντρωση

Σε ένα δραματικό παιχνίδι στη Μίκρα ο ΠΑΟΚ επικράτησε στα τελευταία δευτερόλεπτα του Διομήδη Άργους με 27-26.
Ο προπονητής του Δικεφάλου, Στ. Σεϊρεκίδης, είπε:
«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, έπαιξαν πολύ καλό χάντμπολ, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο μας. Ο Διομήδης έχει πολύ καλή ποιότητα, εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να κοιτάξουμε το τι καλύτερο μπορούμε για να τους αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω τα καταφέραμε, έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Τα παιδιά προσπαθήσαν, σίγουρα κάνουμε ακόμα πολλά λάθη και επιπόλαια, τα οποία κάποια στιγμή θα στοιχίσουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Από κει και πέρα, είναι ένα βήμα παραπάνω, προχωράμε, πιο πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στη συνέχεια».
Ο Γιώργος Ελευθεριάδης που πέτυχε και το νικητήριο γκολ, σχολίασε:
«Το καλό είναι ότι έχουμε βρει έναν ρυθμό, και αυτό φαίνεται μέσα απ' όλα τα παιχνίδια. Είμαστε μπροστά στο σκορ, δεν έχουμε βρεθεί να κυνηγάμε. Από κει και πέρα, περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι έχουμε τους ίδιους στόχους με τον Διομήδη. Κερδίσαμε, πήραμε τους δύο βαθμούς, αυτό έχει σημασία, και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα στη Μίκρα ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη με 27-26 επί του Διομήδη Άργους για την 10η αγωνιστική της Handball Premier των ανδρών.
«Χρυσός» σκόρερ για τους «ασπρόμαυρους» ο Ελευθεριάδης με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.
Ο Δικέφαλος ανέβηκε στους 13 βαθμούς και είναι μόνος του πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό (9/12 - 18:00) για την 11η αγωνιστική.
Ο Δικέφαλος κυνηγούσε στο σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 7-11. Το σύνολο του Σεϊρεκίδη βελτίωσε την εικόνα του και άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και τελικά να ισοφαρίζει σε 16-16 στο 28' που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 28:31 αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Λαδάκης του ΠΑΟΚ, μετά από εξέταση του VAR, για μαρκάρισμα πάνω στον Σαλέμ.
Δυνατό παιχνίδι και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται τις σπουδαίες επεμβάσεις του Παπάζογλου και επιθετικά να βρίσκει τις λύσεις για να πάρει διαφορά (22-19) στο 44'. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν εκ νέου 22-22 στο 50'. Ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε το διπλό δίλεπτο του Διομήδη και πέρασε μπροστά με 25-23 στο 54', αλλά προσωρινά καθώς ο Διομήδης έκανε το 25-25 στο 56'. Χέρι-χέρι και στη συνέχεια οι δύο ομάδες (26-26).
Στο τελευταίο λεπτό ο Διομήδης κέρδισε την δίλεπτη του Τσαναξίδη, αλλά έκανε λάθος στην επίθεσή του.. Ο ΠΑΟΚ είχε στη διάθεσή του 19'' για να οργανώσει εκείνος τη δική του τελευταία προσπάθεια στον αγώνα. Ο Παπάζογλου κέρδισε πέναλτι 4'' πριν το φινάλε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελευθεριάδης ο οποίος ευστόχησε για το 27-26 που ήταν και το τελικό σκορ.
Τα πεντάλεπτα: 2-4, 5-6, 7-11, 12-13, 14-15, 16-16 (ημχ), 16-16, 19-18, 22-20, 22-22, 25-24, 27-26
ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Λαδάκης, Ελευθεριάδης 2, Τσαμουρίδης 1, Παπαγεωργίου, Θ. Παπάζογλου 7, Κ. Κουκμίσης 4, Λ. Παπάζογλου, Τσαναξίδης 3, Μαρίνος, Ν. Κουκμίσης, Μπάτζιος, Καλόμοιρος 4, Μποτσκάρεφ 2, Δαϊος, Τζωρτζίνης 4.