Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σεϊρεκίδης: “Θέλω ν’ αφήσω το στίγμα μου στον ΠΑΟΚ, όπως κι ο πατέρας μου”

Ο Λευτέρης Σεϊρεκίδης, αθλητής του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, μίλησε αποκλειστικά στο PAOK24 για τον ΠΑΟΚ και το άθλημα και ανέλυσε τους στόχους, που έχει θέσει

Θωμάς Παπάς

Σεϊρεκίδης: “Θέλω ν’ αφήσω το στίγμα μου στον ΠΑΟΚ, όπως κι ο πατέρας μου”

Είναι στον ΠΑΟΚ από μικρό παιδί. Έφυγε το 2012 για ν’ αναζητήσει την καθιέρωση και δεν έχασε από αυτή την επιλογή του. Οι καλές εμφανίσεις άνοιξαν διάπλατα την πόρτα του εξωτερικού κι έτσι το 2018 έκανε το βήμα παραπάνω και πήρε μεταγραφή στη Βελγική, Τόνγκερεν.

Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, γέμισε εμπειρίες κι είχε την πρώτη του επαφή με το Ευρωπαϊκό χάντμπολ. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Λευτέρης Σεϊρεκίδης, που χθες έκλεισε τα 26 του χρόνια, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ με σκοπό αυτή τη φορά να έχει ουσιαστικό ρόλο.

Το PAOK24 μίλησε με τον αθλητή του Δικεφάλου, αναλύοντας τόσο τους ατομικούς, όσο και τους ομαδικούς στόχους που έχει θέσει. Ο Λευτέρης ανέλυσε το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της πανδημίας.

Για τη φετινή πορεία της ομάδας:

“Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρόνια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα όπου αγώνα με αγώνα βρίσκουμε τα πατήματα μας μέσα στο γήπεδο. Έχουμε κάνει μια καλή πορεία μέχρι στιγμής και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και στα play offs. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος”.

Σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις που είχε:

“Η πανδημία γενικά επηρέασε αρνητικά όλες τις ομάδες, όπου σταμάτησαν τις προπονήσεις. Εμάς πιστεύω μας επηρέασε κάπως αρνητικά γιατί ξεκινήσαμε με μια πολύ καλή προετοιμασία. Βέβαια από την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχουμε βρει ξανά τους εαυτούς μας και βελτιωνομαστε κάθε μέρα”.

Αναφορικά με τη σύγκριση του εγχώριου πρωταθλήματος με αυτά του εξωτερικού:

” Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι σε ένα καλό επίπεδο. Βέβαια φέτος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο 

πρωτάθλημα με τις ομάδες και τους αθλητές να μην προπονούνται με τις καλύτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Η διαφορά με το εξωτερικό είναι η ταχύτητα στο παιχνίδι και η μεγαλύτερη ποιότητα των αθλητών. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μεγαλύτερη αγορά ομάδων και αθλητών. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το χάντμπολ είναι το πρώτο άθλημα στα κλειστά γήπεδα σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Όσον αφορά τον πατέρα του, Στέλιο Σεϊρεκίδη, που έφερε το πρώτο πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ:

“Όταν ο πατέρας κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το πρώτο πρωτάθλημα ήμουν και εγώ μέσα στο γήπεδο. Θυμάμαι καθαρά πως ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε τότε. Δε θα ξεχάσω ένα γήπεδο γεμάτο ανθρώπους συγκινημένους, χαρούμενους να πανηγυρίζουν τρελά. Μόνο στο ποδόσφαιρο θα βλέπαμε αντίστοιχα σκηνικά. Ήμουν μικρός αλλά τα θυμάμαι όλα”.

Για αν θα ήθελε να μείνει κι αυτός στην ισττορία της ομάδας:

“Θα ήθελα πολύ να αφήσω και εγω το στίγμα μου στον ΠΑΟΚ όπως ο πατέρας μου και να κατακτήσω κι εγώ πρωταθλήματα. Ονειρεύομαι μια μέρα να γεμίσουμε ξανά την Μίκρα όπως τότε! Είμαι περήφανος για εκείνον και για όλα αυτά που κατάφερε για την οικογένεια του ΠΑΟΚ”.

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα:

“Αυτό αφορά τον Ολυμπιακό. Πήραν μια απόφαση που πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο για εκείνους”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – ΑΕΣΧ Πυλαίας (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρεμιέρα στα playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 19:00 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες με το επόμενο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο την Κυριακή στις 14:00.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=1W7XUnXFU_E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κάνει το πρώτο βήμα για τους τελικούς

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρεμιέρα στα playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 19:00 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί ώστε να πάρει το εισιτήριο και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5€, με τα εισιτήρια διαρκείας να ισχύουν κανονικά, με τις παίκτριες, τα μέλη του τεχνικού τιμ και τους ανθρώπους του τμήματος να κάνουν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του AC PAOK TV στο YouTube.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πελεκίδης, δήλωσε:

«Για εμάς έχει φτάσει η πιο σημαντική περίοδος της χρονιάς, είναι η περίοδος των πλέι-οφ. Μοναδικός στόχος φυσικά είναι η πρόκριση μας στους τελικούς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα. Το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση και κυρίως προσήλωση στο αμυντικό μας πλάνο. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με μοναδικό στόχο την πρόκριση στους τελικούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Έρχεται απαιτητική περίοδος»

Το μυαλό όλων στα playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε το Σάββατο του Πανοράματος εκτός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Α1.

Πλέον ο Δικέφαλος στρέφει την προσοχή του στα ημιτελικά των playoffs που ξεκινάνε την Τετάρτη με τις «ασπρόμαυρες» να αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τον ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δήλωσε:

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν την έναρξη των πλέι-οφ. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να βγάλουμε την απαιτούμενη ενέργεια κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Κρατάμε τους δύο βαθμούς και πλέον το μυαλό μας στρέφεται στην απαιτητική περίοδο που έρχεται, με το πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ στην ερχόμενη εβδομάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ