Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ώρα τελικού για ΠΑΟΚ

Έτοιμος για τη μεγάλη μάχη απέναντι στην ΑΕΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ώρα τελικού για ΠΑΟΚ

Στις 16:00 (ΕΡΤ3 / live PAOK24) στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης θα ξεκινήσει ο τελικός του φετινού κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες σε τελικό, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν και συγκεκριμένα τις χρονιές 2012, 2013, 2015.

Στις 17/3/2012 ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει της ΑΕΚ στην Πάτρα με 25-24 και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας.

Έναν χρόνο μετά η Ένωση κέρδισε τον ΠΑΟΚ στον τελικό της Πάτρας με 27-23.

Το 2015 στο PAOK Sports Arena οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 29-27.

Στο γήπεδο που φιλοξενεί τον σημερινό τελικό οι «ασπρόμαυροι» είχαν κερδίσει τον τελευταίο τους χρονικά τίτλο, το 2017 απέναντι στον Πανελλήνιο με 25-23.

Στους ημιτελικούς του φετινού Final-4 ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Φίλιππο Βέροιας, ενώ η ΑΕΚ τον Διομήδη Άργους.

Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ έχουν μέχρι στιγμής 3 κατακτήσεις κυπέλλου στην ιστορία τους.

«Συνολικά είχαμε συγκέντρωση στο ματς , τα παιδιά ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που ο Φίλιππος είχε το μομέντουμ. Καταφέραμε να διαχειριστούμε καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά όλες τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Στον τελικό γνωρίζουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ, άλλος θα έλεγε πως έχουμε 1%, άλλος 5%, άλλος 10%, όμως είναι διαφορετικό παιχνίδι. Όλο τον χρόνο με τους αντιπάλους που είχαμε παίζαμε με την ψυχολογία ότι πρέπει να κερδίζεις, αλλά αύριο πηγαίνουμε με την ψυχολογία και αν μας κάτσει…» δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Πάνος Γούσιος.

«Πιστεύω μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ συγκεντρωμένοι. Ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι τακτικά, ξέραμε που θα σημαδέψουμε στην επίθεση και τι πρέπει να προσέξουμε στην άμυνα. Τρέξαμε όσο μπορούσαμε και πετύχαμε εύκολα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την κόπωση του Φιλίππου καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά ασφαλείας και να κερδίσουμε. Αύριο παίζουμε με την ΑΕΚ είναι μια ομάδα σε πολύ καλό επίπεδο. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, θα παίξουμε χωρίς άγχος, δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, θέλουμε να παίξουμε για εμάς, την ομάδα μας και τον αρχηγό μας τον Τόλη Παλάσκα που τραυματίστηκε. Πάμε για ένα τέλειο ματς να το χαρούμε και να το διασκεδάσουμε» σημείωσε ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παπαβασίλης.Ώ

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Κάνει το πρώτο βήμα για τους τελικούς

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρεμιέρα στα playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 19:00 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί ώστε να πάρει το εισιτήριο και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Το εισιτήριο του αγώνα κοστίζει 5€, με τα εισιτήρια διαρκείας να ισχύουν κανονικά, με τις παίκτριες, τα μέλη του τεχνικού τιμ και τους ανθρώπους του τμήματος να κάνουν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του AC PAOK TV στο YouTube.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πελεκίδης, δήλωσε:

«Για εμάς έχει φτάσει η πιο σημαντική περίοδος της χρονιάς, είναι η περίοδος των πλέι-οφ. Μοναδικός στόχος φυσικά είναι η πρόκριση μας στους τελικούς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ αξιόλογη ομάδα. Το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, συγκέντρωση και κυρίως προσήλωση στο αμυντικό μας πλάνο. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με μοναδικό στόχο την πρόκριση στους τελικούς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πελεκίδης: «Έρχεται απαιτητική περίοδος»

Το μυαλό όλων στα playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε το Σάββατο του Πανοράματος εκτός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Α1.

Πλέον ο Δικέφαλος στρέφει την προσοχή του στα ημιτελικά των playoffs που ξεκινάνε την Τετάρτη με τις «ασπρόμαυρες» να αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τον ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δήλωσε:

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν την έναρξη των πλέι-οφ. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να βγάλουμε την απαιτούμενη ενέργεια κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Κρατάμε τους δύο βαθμούς και πλέον το μυαλό μας στρέφεται στην απαιτητική περίοδο που έρχεται, με το πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ στην ερχόμενη εβδομάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!

98 φωτογραφίες 98 χρόνια περήφανης ιστορίας και το ταξίδι συνεχίζεται…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πασίγνωστη η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία κακώς αποδίδεται στην κινέζικη λαϊκή σοφία ή σε κάποιον αρχαίο Ιάπωνα σοφό. Ακόμα και έτσι όμως, περικλείει μεγάλη ποσότητα αλήθειας, καθώς δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια.

Με αφορμή λοιπόν τα σημερινά 98α γενέθλια του ΠΑΟΚ, ακολουθούν 98 "δυνατές" όσο και ιστορικές φωτογραφίες, οι οποίες φυσικά είναι ελάχιστες για να περιγράψουν την τεράστια ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, την επιδραστικότητά του στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1926 έως σήμερα, το αποτύπωμα που άφησε και αφήνει στην αθλητική και κοινωνική ζωή.

Από το πρώτο καταστατικό του συλλόγου, το γήπεδο στο Συντριβάνι, στο γήπεδο της Τούμπας και στο "Παλατάκι". Από τα πρώτα "ασπρόμαυρα" τρόπαια, κερδισμένα με αίμα και θυσίες ετών, μέχρι την εποχή του Ιβάν Σαββίδη,  από τους ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία, στα - κάθε ηλικίας - παιδιά στην κερκίδα και σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή αλλά δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Το αποτύπωσε άψογα η Βελένη Πολυξένη, το μελοποίησε και το τραγούδησε ακόμα πιο άψογα ο (Τουμπιώτης) Νίκος Παπάζογλου...

Είναι κάτι στιγμές τρυφερές και λεπτές

Σαν κλωστές τυλιγμένες σ' αδράχτι,

Σε γυρνούν απαλά, σε μεθούν σιωπηρά

Σε γεμίζουν με πείσμα και άχτι

Για όλα αυτά που ζητάς

Για πολλά που πονάς

Για το τίποτε μιας ευτυχίας

Και γυρνάς σαν τρελός

Του καθρέπτη εαυτός

Θύμα - θύτης κακής συγκυρίας.

Πλημμυρίζουν το χθες μαγεμένες σκιές

Που ξοπίσω μου γράφουν τροχιά

Με κρατούνε θαρρώ σαν αλήθειες παλιές

Σε λαβύρινθο δέσμιο βαθιά.

 

 

  

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ