Connect with us

ΑΣ

Πώς η συνήθεια έγινε λατρεία (vid)

Η ασπρόμαυρη κυριαρχία των τελευταίων ετών

Θωμάς Παπάς

Πώς η συνήθεια έγινε λατρεία (vid)

Το Σαββατοκύριακο (05-06/02) θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει. Οι ασπρόμαυρες είναι νταμπλούχες ενώ μετρούν τρεις διαδοχικές κατακτήσεις. Βέβαια για να έρθουν όλα αυτά, η προσπάθεια ήταν μεγάλη.

Για να μιλήσουμε με νούμερα, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά, που η ομάδα του ΠΑΟΚ θα λάβει συμμετοχή σε Final-4, μετρώντας ήδη δύο κατακτήσεις και προσδοκώντας την τέταρτη. Το σύστημα διεξαγωγής διαφέρει από σεζόν σε σεζόν με τα Final-4 να έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η πρώτη παρουσία του Δικεφάλου ήρθε το 2016. Εκεί οι ασπρόμαυρες είχαν το πλεονέκτημα καθώς εκτός από δυνατό σύνολο είχαν τη διοργάνωση στη Μίκρα. Στον ημιτελικό επικράτησαν του Αμύντα Αμυνταίου με 24-15 και σ’ έναν τελικό διαφήμιση κέρδισαν τη Νέα Ιωνία με 32-31. Στο παιχνίδι εκείνο ΠΑΟΚ είχε σε καταπληκτική ημέρα την Λένα Μούρνου που πέτυχε 12 γκολ και επιλέχθηκε παμψηφεί MVP από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αυτό στη Μίκρα όμως μπορεί να ήταν το πρώτο κύπελλο σε Final-4, αλλά το δεύτερο συνολικά. Η πρώτη κατάκτηση είχε έρθει στις 11 Μαΐου του 2014 στη Βέροια με τις ασπρόμαυρες να επικρατούν της Άρτας με 22-20 σ’ ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με τους Αρτινούς να είναι πρώτοι σε τρόπαια με 10 συνολικά. MVP του τελικού είχε αναδειχθεί η 17χρονη τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Νίκη Ράτσικα, στον πρώτο τίτλο του Δημήτρη Χασεκίδη στην ομάδα.

Η ερχόμενη χρονιά (2015), μπορεί να μην είχε Final-4 αλλά είχε μια χρυσή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να φέρει τους τελικούς του κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες στο PAOK Sports Arena. Ο κόσμος έδωσε το παρών, αλλά οι παίκτριες της κόουτς, Γκόλια, παρέδωσαν πνεύμα μετά το 17-17 στο 50:00 με τη Νέα Ιωνία να παίρνει τη νίκη και τον τίτλο με 19-24.

Το 2018 στην Κοζάνη είναι ο τελικός, που ίσως άπαντες θέλουν να ξεχάσουν στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα η διοργάνωση ήταν Final-4 και ξεκίνησε ιδανικά με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 35-15 της Αναγέννησης Άρτας στον ημιτελικό. Ωστόσο στον τελικό το ντέρμπι με τη Νέα Ιωνία ήταν μεγάλο. Το σκορ ήταν 20-20 ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα με παίκτρια λιγότερη. Η Μαρία Στουγιαννίδου έκλεψε τη μπάλα, στο 59:58, δύο δευτερόλεπτα δηλαδή πριν το τέλος του αγώνα και σκόραρε προ κενής εστίας κάνοντας το 21-20.

Η εξέλιξη εκείνου του τελικού έκανε περισσότερο αποφασισμένες τις ασπρόμαυρες, που έκτοτε δεν έχουν χάσει τίποτα. Το 2019 δεν υπήρξε Final-4 αλλά οι ασπρόμαυρες απέκλεισαν πρώτα τη Νέα Ιωνία παίρνοντας εκδίκηση για την περασμένη σεζόν. Στον τελικό, που έγινε στην Άρτα, αντιμετώπισε την τοπική και παρά τις εκτός έδρας συνθήκες, κέρδισε με 33-23 και πήρε το τρόπαιο. Η χρονιά έκλεισε με το νταμπλ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σήμανε την έναρξη της ασπρόμαυρης κυριαρχίας.

Η χρονιά του κορονοϊού μπορεί να διέκοψε το πρωτάθλημα, ωστόσο το κύπελλο διεξήχθη κανονικά κι η κατάκτησή του ήταν υπόθεση του ΠΑΟΚ. Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στη Βέροια ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία, τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες. Η ομάδα του Πελεκίδη, κέρδισε με 27-19 κι έφερε στο Λευκό Πύργο το Κύπελλο. Η Βραζιλιάνα τερματοφύλακας ήταν MVP του τελικού, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Γκάτζιου με 11 γκολ.

Η περσινή σεζόν έληξε με ακόμη ένα νταμπλ. Ωστόσο πριν έρθει το πρωτάθλημα στη Βέροια είχε προηγηθεί το κύπελλο στο Final-4 του Κορυδαλλού. Με τη διεξαγωγή Final-4 να επανέρχεται τρία χρόνια μετά τα κορίτσια των Βακάλη και Πελεκίδη να παίρνουν το τρόπαιο με σκορ 24-26 επί της Βέροιας, αφού πρώτα σ’ έναν συγκλονιστικό ημιτελικό άφησε εκτός τη Νέα Ιωνία με σκορ 25-30 με την Βάσια Γκάτζιου ν’ αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης. Ένα μήνα αργότερα η Γκάτζιου πήρε και το βραβείο της MVP του πρωταθλήματος.

Το PAOK24 θα βρίσκεται στο Final-4 της Χαλκίδας και θα σας μεταφέρει από εκεί όλες τις εξελίξεις του διημέρου, που ευχόμαστε να κλείσει μ’ έναν ακόμη τίτλο για το τμήμα του ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον εκτός έδρας αγώνα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

24η αγωνιστική στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται σήμερα στις 13:45 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος μετά την πρόκριση επί των πράσινων στο κύπελλο Ελλάδας θέλει να πάρει το τρίποντο που θα τον στέψει και μαθηματικά πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην 1η θέση με 64 βαθμούς σε 22 ματς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 53 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Ανάμεσά τους ο ΟΦΗ με 53 βαθμούς σε 22 ματς.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=nozTC363RZ0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μπαίνει στη μάχη των ημιτελικών

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δοκιμάζεται κόντρα στην ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Handball Premier μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με την Ένωση να έχει το πλεονέκτημα έδρας και τη σειρά να ξεκινάει σήμερα στις 18:00 από το Κλειστό Γυμναστήριο Καματερού.

Οι μάχες μεταξύ των δύο Δικεφάλων ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν το προηγούμενο Σάββατο, ωστόσο η τροφική δηλητηρίαση που χτύπησε παίκτες και τεχνικό τιμ των «ασπρόμαυρων» οδήγησε στην αναβολή του αγώνα.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις 2 νίκες, με τη σειρά να μεταφέρεται μετά το Πάσχα στη Μίκρα και εάν χρειαστεί τρίτο ματς αυτό θα γίνει ξανά στην έδρα της ΑΕΚ,

Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Λευτέρης Παπάζογλου, δήλωσε:

«Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, έναν ημιτελικό, απέναντι σ' έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι 60 λεπτά για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του καναλιού AEK Athletic Club στο YouTube.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΣ ΠΑΟΚ: «Nάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα»

Κανείς δε ξεχνά το Νάσο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Ο ΑΣ  ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο φίλο του «Δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από επτά χρόνια!

Η ανάρτηση του ΑΣ:

«Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα»
27/04/2017-27/04/2024
7 χρόνια «μακριά» μας, για πάντα στο μυαλό μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ