Connect with us

ΑΣ

Πρώτο στο σπίτι του, το έμφραγμα στην Κοζάνη και τώρα Χαλκίδα (vids)

Στον “πυρετό” του τελικού

Θωμάς Παπάς

Πρώτο στο σπίτι του, το έμφραγμα στην Κοζάνη και τώρα Χαλκίδα (vids)

Αποστολή PAOK24 στη Χαλκίδα:

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλου Ελλάδος του χάντμπολ γυναικών, επικρατώντας με 30-14 του ΓΑΣ Καματερού στον ημιτελικό του Final-4. . Οι παίκτριες του Δημήτρη Πελεκίδη επέβαλλαν το ρυθμό τους στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ενώ στο τέλος έκαναν και την απαραίτητη συντήρηση ενόψει του μεγάλου τελικού, όπου θα διεκδικήσουν το τέταρτο διαδοχικό και συνολικά έκτο κύπελλο της ιστορίας τους, ενώ θα θέσουν τις βάσεις για ακόμη ένα double.

Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με το “αντίπαλό δέος” του τα τελευταία χρόνια, τον Ο.Φ.Ν.Ι., που όπως κι ο Δικέφαλος μετρά πέντε κατακτήσεις της διοργάνωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για τη Νέα Ιωνία, που αν και κοντράρει τον ΠΑΟΚ σε τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος, δεν μπορεί να του “κόψει” τη φόρα. Οι ασπρόμαυρες έχουν προϊστορία με τη Νέα Ιωνία στο κύπελλο, η οποία ξεκινά, πίσω στο μακρινό 2015.

Τότε οι τυπικά γηπεδούχες παρά το γεγονός πως έπαιζαν τον τελικό στη Θεσσαλονίκη, δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρόπαιο, που είχαν κατακτήσει μία σεζόν νωρίτερα. Σε μία διοργάνωση που δεν είχε Final-4 αλλά τελικό στο PAOK Sports Arena, ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών, αλλά οι παίκτριες της κόουτς, Γκόλια, παρέδωσαν πνεύμα μετά το 17-17 στο 50:00 με τη Νέα Ιωνία να παίρνει τη νίκη και τον τίτλο με 19-24 με τη Νέα Ιωνία να παίρνει το πάνω χέρι στους τελικούς.

Η ερχόμενη χρονιά έφερε έναν ακόμη τελικό εντός έδρας. Αυτή τη φορά η αναμέτρηση διεξήχθη στο “σπίτι του χάντμπολ” τη φυσική έδρα της ομάδας, στη Μίκρα. Εκεί το επίπεδο ετοιμότητας ήταν μεγαλύτερο από την περασμένη χρονιά κι άπαντες ήταν αποφασισμένοι να μην αφήσουν δεύτερο τρόπαιο να χαθεί. Έτσι κι έγινε με τον ΠΑΟΚ να κατακτά το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας του, επικρατώντας με 32-31 σ’ έναν πραγματικά συγκλονιστικό τελικό. Στο παιχνίδι εκείνο ΠΑΟΚ είχε σε καταπληκτική ημέρα την Λένα Μούρνου που πέτυχε 12 γκολ και επιλέχθηκε παμψηφεί MVP, στην ισοφάριση του ΠΑΟΚ στα σκορ των τελικών.

Η τρίτη μεταξύ τους πράξη γράφτηκε το 2018 και σίγουρα είναι αυτή που στον ΠΑΟΚ δε θέλουν να θυμούνται. Με τη διοργάνωση να γίνεται στην Κοζάνη ο κόσμος της ομάδας βρέθηκε και πάλι στο πλευρό της. Οι μάχες μεταξύ των δύο ομάδων κορυφώνονταν το τελευταίο διάστημα με τη Νέα Ιωνία να έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν. Το σκορ του τελικού ήταν 20-20 ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα με παίκτρια λιγότερη. Η γκολκίπερ Σεραφίμοβα του ΠΑΟΚ, έκανε την απόκρουση, έβγαλε την ομάδα στον αιφνιδιασμό, η Μαρία Στογιαννούδη όμως έκλεψε τη μπάλα, στο 59:58, δύο δευτερόλεπτα δηλαδή πριν το τέλος του αγώνα και σκόραρε προ κενής εστίας, αφού η Σεραφίμοβα ήταν ανεβασμένη αρκετά μπροστά, κάνοντας το 21-20. Το 2-1 στους τελικούς ήταν γεγονός αλλά το χειρότερο όλων ήταν ο τρόπος, που αυτό είχε έρθει.

Η επόμενη τους συνάντηση σε τελικό ήρθε με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον πάρει τα σκήπτρα και να είναι αυτός η πρωταγωνίστρια ομάδα. Για την ακρίβεια στις 8 Φεβρουαρίου, στη Βέροια, ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία, τέθηκαν αντιμέτωπες για τέταρτη φορά σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη, κέρδισε με 27-19 σχετικά εύκολα, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κι ισοφάρισε την άτυπη σειρά των τελικών με την αθηναϊκή ομάδα. Η Βραζιλιάνα τερματοφύλακας, Μπρούνα, ήταν MVP του τελικού, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Γκάτζιου με 11 γκολ

Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι η πέμπτη σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα ηνία στο γυναικείο χάντμπολ και να κάνει και το 3-2 στην άτυπη μάχη με τη Νέα Ιωνία. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας διαδικτυακά από το ErtSports4. Το PAOK24 θα βρίσκεται εκεί και τόσο με live περιγραφή όσο και με video και φωτογραφικό υλικό θα σας βάλει στο κλίμα του τελικού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Τελευταίο τεστ πριν τα σπουδαία

Στο Πανόραμα φιλοξενείται ο ΠΑΟΚ στην τελευταία «στροφή» της Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

18η και τελευταία αγωνιστική στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στο ΔΑΚ Πανοράματος από την τοπική ομάδα στις 16:00.

Οι υπερπρωταθλήτριες και κυπελλούχες Ελλάδας είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας, ανεξαρτήτως με το τι θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι, κάτι που σημαίνει ότι θα μπουν με πλεονέκτημα έδρας στην ημιτελική φάση των playoffs.

Από την άλλη πλευρά το Πανόραμα μετά τη νίκη του με 30-26 στην έδρα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών ανέβηκε στους 22 βαθμούς, είναι στην 5η θέση και διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για την είσοδό της στην τετράδα.

Η γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Αθηνά Καπρινιώτη, τόνισε σε δηλώσεις της:

«Προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα γι' αυτό το παιχνίδι, αλλά και για την απαιτητική συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης των ημιτελικών κόντρα στην Πυλαία. Θα μπούμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας για να πάρουμε τη νίκη και τους δύο βαθμούς. Στη συνέχεια θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια κόντρα στην Πυλαία, τα οποία έρχονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και τα οποία θα κρίνουν την παρουσία μας στους τελικούς».

https://www.youtube.com/watch?v=5Tij_TNVjBw

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Με πίστη για τη νέα υπέρβαση

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη των playoffs – Σήμερα το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ξεκινάνε τα playoffs της Handball Premier με το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς για τον ΠΑΟΚ να είναι απέναντι στην ΑΕΚ σήμερα στις 16:00 στο Καματερό.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, με τη σειρά να μεταφέρεται την Τετάρτη στο κλειστό της Μίκρας και εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό να γίνεται και πάλι στην έδρα της Ένωσης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έκλεισε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια, επικρατώντας του ΟΣΦΠ/Όμιλου Ξυνή με 26-21, κατέκτησε την 3η θέση και προετοιμάστηκε σκληρά για τους ημιτελικούς κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους τελικούς.

Απέναντί του, η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 40-22 του Αερωπού Έδεσσας, και μπαίνει με την σειρά της στις «μάχες» των ημιτελικών, μετά τη 2η θέση που κατέκτησε στην κανονική διάρκεια.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του ΑΕΚ Athletic Club στο YouTube.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Ομάδα και κόσμος μαζί με έναν και μοναδικό στόχο!

Ένα παιχνίδι, μία άνοδος σήμερα στη Μίκρα για το ποδόσφαιρο σάλας του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Το ποδόσφαιρο σάλας του ΠΑΟΚ διεκδικεί την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία!

Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει, σήμερα στις 19:30 στο Σπίτι του Χάντμπολ τη Μίκρα, τους Θρακομακεδόνες στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 ανόδου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν την πρόκριση μετά τις δύο νίκες επί του Κένταυρου και θέλουν με τη βοήθεια του κόσμου τους να πετύχουν το μεγάλο στόχο που έθεσαν από τις πρώτες ημέρες δημιουργίας του νέου τμήματος.

Οι Θρακομακεδόνες πήραν την πρόκριση στο Final-4, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Αδέσποτο.

ΠΑΟΚ και Θρακομακεδόνες είχαν συναντηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας. Και τα δύο ματς έληξαν ισόπαλα!

Στον άλλο ημιτελικό ο Μινώταυρος αντιμετωπίζει τον Κορυδαλλό.

Οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν στα ημιτελικά παίρνουν αυτομάτως την είσοδο για τη μεγάλη κατηγορία και την Κυριακή το μεσημέρι στη Μίκρα θα διεκδικήσουν και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Παίκτες και τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ κάνουν κάλεσμα στον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στο κλειστό της Μίκρας!

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω live stream.

https://www.youtube.com/watch?v=9sHf-Iw3Pm8

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ