Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μία χρονιά γεμάτη εμπειρίες

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι για διαφορετικούς ο καθένας λόγους αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν ως δανεικοί σε ομάδες του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Μία χρονιά γεμάτη εμπειρίες

Με τη χρονιά να έχει φτάσει στο τέλος της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της το δικό της… ταμείο των δανεικών. Ποιοι ξεχώρισαν και για ποιους τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν;

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο paokfc:

Ο,τι για κάποιον μοιάζει περιττό, άνευ αξίας ή έστω αταίριαστο, για κάποιον άλλο φαντάζει πολύτιμο. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Περισσότερο από ποτέ, άλλωστε, ο δανεισμός αποτελεί μια κανονική μεταγραφή. Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν που τελείωσε είχε πάνω από μια 11άδα ποδοσφαιριστές του να παίζουν εκτός Τούμπας. Το paokfc.gr καταγράφει τα πεπραγμένα τους.

Άλλοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό αναζητώντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα τους. Άλλοι αποφάσισαν να αγωνιστούν σε εγχώριες ομάδες τηςSuper League αλλά και της Football League προκειμένου να πάρουν ευκαιρίες αγωνιστικής δράσης και ν’ αποκτήσουν εμπειρίες. Το paokfc.grκάνει τον απολογισμό της σεζόν για τους δανεικούς του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ έστειλε με την μορφή δανεισμού 12 ποδοσφαιριστές σε 9 διαφορετικές  ομάδες. Κάποιοι έκλεισαν την χρονιά με θετικό πρόσημο. Άλλοι κατάφεραν να εκτοξεύουν την αξία τους στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο», ενώ άλλοι δεν έζησαν αυτό που ονειρευόταν στην αρχή της περιόδου και πέρασαν δύσκολες στιγμές.

Αυτοί που χαμογέλασαν

Ο Λούκας Πέρεθ και ο Δημήτρης Πέλκας από την αρχή της προετοιμασίας ξεκαθάρισαν πως ήθελαν να περάσουν τη σεζόν μακριά από την Τούμπα για προσωπικούς και αγωνιστικούς λόγους αντίστοιχα. Ο Ισπανός επέστρεψε στην πατρίδα του τη Γαλικία προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα τηςΝτεπορτίβο Λα Κορούνια και να την ενισχύσει στον αγώνα που θα έδινε για την παραμονή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο δεύτερος ετοίμασε βαλίτσες για Πορτογαλία και την πρόκληση που άκουγε στο όνομα Βιτόρια Σετούμπαλ.

Ο Λούκας στην αρχή της σεζόν ταλαιπωρήθηκε πολύ από συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο, όταν η ατυχία τον εγκατέλειψε, μπόρεσε να δείξει την αξία του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκε σε 21 παιχνίδια πετυχαίνοντας έξι τέρματα και μοιράζοντας παράλληλα τρεις ασίστ. Highlight το τέρμα που πέτυχε την τελευταία αγωνιστική στο Καμπ Νου στην ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα με την οποία η Ντέπορ εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Λούκας κατάφερε με την παρουσία του να στρέψει πάνω του τα βλέμματα πολλών συλλόγων και ανέβασε την αξία του.

Ο Πέλκας που την περασμένη αγωνιστική περίοδο την πέρασε στην Football League και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς έκανε το μεγάλο βήμα και αποδεχόμενος την πρόκληση – πρόσκληση να συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας. Για το λόγο αυτό επέλεξε την εμπειρία της Βιτόρια Σετούμπαλ από το να περιμένει την ευκαιρία από τον Αγγελο Αναστασιάδη. Η εξέλιξη της σεζόν τον δικαίωσε. Στην αρχή αντιμετώπισε ορισμένα απολύτως λογικά προβλήματα προσαρμογής σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα, αλλά μόλις βρήκε τα πατήματά του έδειξε την αξία του. Αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 24  συμμετοχές (τις οκτώ ως βασικός) πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο τέρματα. Σαφώς πιο έτοιμος και πιο έμπειρος επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να μείνει.

 
Οι ξενιτεμένοι που δεν τα κατάφεραν

Ο Σανθ Χακόμπο το περασμένο καλοκαίρι παρά τις προσπάθειες του τεχνικού τιμ να παραμείνει, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας και με τον τρόπο του εντός κι εκτός γηπέδων «απαίτησε» την αποχώρησή του.  Ο Ισπανός γκολκίπερ ταξίδεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν με την φανέλα της Τενερίφης. Το ξεκίνημά του ήταν εξαιρετικό τόσο στην προετοιμασία όσο και στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Εκεί όμως τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Ένας καυγάς με συμπαίκτη του και ο τσακωμός με τον προπονητή ανάγκασαν την διοίκηση του Ισπανικού συλλόγου να τον θέσει εκτός ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Μία ακόμη ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο Βέλγος άσος ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν με τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα εξαιρετικό τέρμα κόντρα στην Ζίμπρου Κισινάου τον Άυγουστο στην Τούμπα. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη. Τον Ιανουάριο αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Σερλκ Μπριζ, ομάδα της πατρίδας του και να την ενισχύσει στον αγώνα που έδινε για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα εν τέλει δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε καθώς έχασε τα Play Out από την Λιρς. Ο Μάρτενς είχε θετική παρουσία με 11 συμμετοχές (τις δέκα ως βασικός) κι ένα γκολ. Ο Βέλγος επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, αφού η ρήτρα που υπήρχε σε περίπτωση παραμονής της ομάδας δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Υποβιβασμοί αλλά και πολλές εμπειρίες

Η τρίτη και τελευταία κατηγορία των δανεικών απαρτίζεται από οκτώ νεαρά ελληνόπουλα που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Football League. Κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι οι ομάδες τους γνώρισαν τον υποβιβασμό.

Στον Ηρακλή Ψαχνών αγωνίστηκε ο Νίκος Μελίσσας, ο οποίος είχε 22 συμμετοχές συνολικά, μετρώντας μάλιστα 7 clean sheets. Η παρουσία του στυο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κρίνεται επιτυχημένη παρότι η ομάδα του δεν τα κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να εξασφαλίσει την παραμονή.

Ο Κωνσταντίνος Παναγιωτούδης παραχωρήθηκε το καλοκαίρι δανεικός στην Βέροια, όμως δεν πήρε ευκαιρίες επειδή ο τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας δεν συναίνεσε στη μεταγραφή του. Ετσι, τον Ιανουάριο επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και φόρεσε την φανέλα του Απόλλων Καλαμαριάςκαταγράφοντας 10 συμμετοχές και δίνοντας μια ασίστ. 

Συμπαίκτες του στην ομάδα της Καλαμαριάς, ήταν οι Κρίστι Κιόσε και Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο Αλβανός κεντρικός αμυντικός αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν κατάφερε να πάρει συμμετοχή με την φανέλα των Ποντίων. Την νέα χρονιά ελπίζει να παραμείνει υγιής και να αφήσει πίσω την κακή σεζόν που τελειώσε πριν λίγες μέρες. Ο νεαρός επιθετικός από την πλευρά του συμπλήρωσε 17 συμμετοχές, με τις περισσότερες να είναι σαν αλλαγή και πέτυχε δύο τέρματα, δείχνοντας καλά στοιχεία. 

Στον Αιγινιακό αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Πόποβιτς και Στέφανος Πολύζος. Ο πρώτος στάθηκε άτυχος καθώς είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν κατάφερε να πάρει πολλές ευκαιρίες. Έπαιξε σε 14 παιχνίδια και αποχώρησε πριν τα Play Out καθώς δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή του. Ο Πολύζος από την άλλη με 24 συμμετοχές και ένα τέρμα αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας, η οποία δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό με τον νεαρό μέσο να είναι θετικός και να αποκομίζει πλούσιες εμπειρίες για την συνέχεια της καριέρας του.

Τέλος, οι Δημήτρης Γιαννούλης και Γιάννης Μυστακίδης αγωνίστηκαν στον Πιερικό. Οι δύο νεαροί παίκτες είχαν μία γεμάτη χρονιά  έχοντας 28 και 27 συμμετοχές αντίστοιχα, με τον πρώτο να μοιράζει πέντε ασίστ και τον Μυστακίδη να σημειώνει τέσσερα γκολ. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Πιερικός δεν τους επέτρεψαν να δώσουν μάχη για την παραμονή εντός γηπέδου μέσω της διαδικασίας των Play Out.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η τρίτη φορά του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ!

«Χτυπούν» στην εκπνοή των παιχνιδιών οι «ασπρόμαυροι!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές στο φινάλε του πρωταθλήματος (και αν δεν κερδίσει η Ένωση στο Καραϊσκάκη), μπορεί να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Ο «Δικέφαλος» έγινε ξανά διεκδικητής του τίτλου, πετυχαίνοντας μία σημαντική νίκη στην έδρα του επί της Ένωσης.

Μάλιστα, μπορεί με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου της, η ΑΕΚ να έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, ωστόσο πλέον οι «ασπρόμαυροι» έχουν «χτίσει» ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς ήττα από τους κιτρινόμαυρους σε Θεσσαλονίκη και Νέα Φιλαδέλφεια μ γκολ στις καθυστερήσεις των αναμετρήσεων. Η αρχή έγινε στις 11 Φεβρουαρίου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χάρη σε τέρμα του Τόμας Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με την ΑΕΚ να έχει μπει μπροστά στο σκορ από το 47' με τέρμα του Ελίασον.

Στον πρώτο γύρο των play off η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς με γκολ των Γκατσίνοβιτς (30') και Άμπραμπατ (49') η ΑΕΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα νίκης για ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο ο... ξεγραμμένος ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με τέρματα των Μπάμπα (62') και Οζντόεφ (89') έφυγε για πρώτη φορά με τον βαθμό της ισοπαλίας από την OPAP Arena.

Το... γλυκό έδεσε στο χθεσινό παιχνίδι (28.04) με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μία σπουδαία ανατροπή και να παίρνει μία πολύτιμη νίκη στο κυνήγι που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα τους απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και με πολλά τρεξίματα, πίεση και κατάθεση ψυχής στο χορτάρι έχουν καταφέρει σε πολλές στιγμές να βάλουν στα «σχοινιά» την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ