Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα για το κύπελλο

Οι προβληματισμοί του προπονητή, οι μεταγραφές, το πρόστιμο και όχι μόνο…

Editorial

Όλα για το κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε στη Ξάνθη και αυτό… δεν ξέρουμε αν ήταν καλό ή κακό. Εξηγούμαστε…

Τα πιο κρίσιμα παιχνίδια αυτής της περιόδου είναι (φυσικά) αυτά του κυπέλλου. Εκεί το λάθος (σε επίπεδο αποτελέσματος) δεν καλύπτεται. Αν μετά από τέτοια διακοπή, γίνονταν κάποιο λάθος στο πλάνο του αγώνα με την Ξάνθη, θα ήταν πολύ χρήσιμο ενόψει κυπέλλου, μια και στον επόμενο-σημαντικό αγώνα, θα υπήρχε διόρθωση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά, που γράφονται μετά από αρκετά στοιχεία που έχουμε μαζέψει;

Για λόγους που στέκουν (η ομάδα έχει ελλείψεις στα στόπερ και στα φουλ μπακ) ο Τούντορ προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με άλλο σχηματισμό, με τετράδα στην άμυνα και με ρόμβο στο κέντρο. Αυτό όμως δεν έχει δοκιμαστεί σε αγώνα! Το να δοκιμαστεί πρώτη φορά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, είναι λίγο επικίνδυνο…

Επειδή ποτέ δεν γράφουμε τυχαία, το… επικίνδυνο του πράγματος αποδεικνύεται στις προπονήσεις. Ο Τούντορ βλέπει και προβληματίζεται και κάνει συνεχώς νέες δοκιμές σε πρόσωπα. Στο τέρμα υπάρχει θέμα με την απουσία των δύο βασικών, στα στόπερ ψάχνεται, στα πλάγια μπακ επίσης, στα χαφ δοκιμάζει τους πάντες και τα πάντα και μπροστά αναζητείται η χημεία για Μπερμπάτοφ-Μακ και Αθανασιάδη.

Κάτι άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε. Απλά ευχόμαστε σε αυτές τις περιπτώσεις (ειδικά όταν παίζει ο ΠΑΟΚ με την Καλλονή) τα συστήματα και οι σχηματισμοί να περάσουν σε δεύτερη-τρίτη μοίρα, να μην επηρεάσουν την εικόνα και το αποτέλεσμα και η διαφορά ποιότητας ή αποφασιστικότητας, να φανεί ξεκάθαρα και στα δύο παιχνίδια.

Μεταγραφικά έχει ξεκαθαρίσει λίγο η κατάσταση με το πώς θα πορευθεί το πράγμα. Στη θεωρία… ξεκαθάρισε ότι Αγγελίδης-Βεζυρτζής-Άρνεσεν πρέπει να πάρουν κοινή απόφαση και να εισηγηθούν στον Σαββίδη. Αυτό ωραίο «ακούγεται», αλλά πώς θα επιτευχθεί είναι μία άλλη υπόθεση…

* Από εκεί και πέρα σήμερα είχαμε το πρόστιμο (του δικαστή!!) Κοντονή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για όσα ακολούθησαν του αγώνα με τη Ντόρτμουντ στη Τούμπα. Γι’ άλλη μία φορά βέβαια χάσαμε επεισόδια… Και αντί να αντιδρούμε όταν ο συγκεκριμένος πρότεινε στη Βουλή απίστευτες αρμοδιότητες για τον εαυτό του(!) καταλάβαμε τι έγινε τώρα που όλα αυτά αποτελούν νόμο του κράτους.
Ευτυχώς για την κάρτα φιλάθλου, αρκετοί ξύπνησαν νωρίς και το ξανασκέφτεται…

* Στο μπάσκετ θα εκπλαγεί κανείς αν η ομάδα που έχασε από τον Φάρο, καταφέρει κάτι καλό την Τετάρτη με την αήττητη Βαλένθια;

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμπλεξε ο Αλμέιδα που πήγε να κουνήσει το δάκτυλο!

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή της ΑΕΚ σε αξιωματούχους του αγώνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο του τμήματος Αθλητικής Βίας από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Όχι μόνο δεν προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του αλλά επιδόθηκε σε μαθήματα ηθικής μέχρι την στιγμή που το PAOK24 του έδειξε την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται να πιάνει από τον λαιμό έναν αστυνομικό (!) και όχι άνθρωπο του ΠΑΟΚ όπως προσπάθησαν να εννοήσουν μετά τη λήξη του αγωνα. Η ΑΕΚ έχασε, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί και έσπρωχνε τους πάντες, έπιασε αστυνομικό απο τον λαιμο και θα τιμωρηθεί βάσει των όσων γράφει ο κανονισμός για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν στην συντριπτική πλειονότητα διαπιστευμένοι αστυνομικοί και παρατηρητές, ενώ υπήρχαν μονάχα δύο άτομα της ασφάλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο προσπαθούν να ηρεμήσουν τον προπονητή της ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τάισον χωρίς όμως αποτέλεσμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι νέες αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου

Το ενδιαφέρον στο μακροχρόνιο στοίχημα παραμένει ενεργό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική στα Playoffs της Stoiximan Super League και ο ΠΑΟΚ «ψαλίδισε» την απόσταση από την ΑΕΚ στο -4, έχοντας ωστόσο κι ένα παιχνίδι λιγότερο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Λαμία αντίστοιχα, με την βαθμολογία πλέον να αλλάζει και φυσικά οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες διατηρούν την ΑΕΚ ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αλλάζουν σημαντικά τις αποδόσεις των υπολοίπων.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ άλλαξαν και τις ισορροπίες αναφορικά με τις αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο 1.22 από το 1.10 και τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στο 7.00 από το 20.00 που βρισκόταν μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «εκτοξεύτηκε» από το 10.00 στο 50.00, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στο 8.00 από το 15.00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πρώτη φορά σκοράρει φέτος με το… καλημέρα στην Τούμπα!

Το απίστευτο στατιστικό της ομάδας του Λουτσέσκου τη φετινή σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με σπουδαία εμφάνιση ο ΠΑΟΚ λύγισε πανάξια την ΑΕΚ με επική ανατροπή στο φινάλε (3-2) και μπαίνει με τα χίλια για το πρωτάθλημα βάζοντας μπουρλότο στην κορυφή!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια έφτασαν στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπράντον πέρασε στον Μπάμπα ο οποίος έσπασε την μπάλα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην οποία οι «ασπρόμαυροι» βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο 15λεπτο σε εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου σε 15 παιχνίδια που έδωσε στην Τούμπα για τον θεσμό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στο πρώτο τέταρτο, με το παρθενικό να επιτυγχάνεται στο χθεσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα, εκεί όπου ο Κωνσταντέλιας έβαλε με το... καλημέρα τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ