Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«Πάμε για τη νίκη, σας θέλουμε δίπλα μας»

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο στις 17:00 στο κλειστό της Νεάπολης τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Handball Premier.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

«Πάμε για τη νίκη, σας θέλουμε δίπλα μας»

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να πάρει τη νίκη που θα τον ανεβάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουν στην προσπάθεια τους αυτή να έχουν δίπλα τους τον κόσμο της ομάδας.

Ο Θοδωρής Πετρίδης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό λέγοντας:

«Πιστεύω πως θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω πως αν φύγει με το διπλό ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ αν κερδίσουμε εμείς θα πρέπει να παλέψουμε για να μείνουμε εκεί. Έχουμε δει αρκετές φορές τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο και νομίζω πως μαζί με την βοήθεια του κόσμου μας, να μπορέσουμε να πάρουμε μια νίκη που μας λείπει στα δύο χρόνια ύπαρξης του Ολυμπιακού. Νομίζω ήρθε η ώρα να κερδίσουμε».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει δέκα σερί νίκες και πόσο θα βοηθήσει στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ:

«Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα μπορεί και κερδίζει τα παιχνίδια, είτε όταν παίζουμε καλά, είτε όταν δεν πιάνουμε το 100% της απόδοσής μας. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας, να βλέπουμε ότι έχουμε ένα 10×10 στο πρωτάθλημα και να μας βάζει με καλύτερη ψυχολογία σε ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον Ολυμπιακό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάει με… συνταγή ΑΕΚ:

«Νομίζω πως είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Τα δικά μας τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό βλέποντας τα παιχνίδια κρίθηκαν ξεκάθαρα στην αναποτελεσματικότητά μας και στα πολλά χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα. Δεν είχαμε κακή αμυντική λειτουργία δεν είμαστε κακοί τακτικά. Αν μπορέσουμε να φτιάξουμε την αποτελεσματικότητά μας θα μπορέσουμε να «χτυπήσουμε» το παιχνίδι. Αν το πάρεις στατιστικά είναι το έβδομο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και έχουμε μια ισοπαλία και όλα τα άλλα ήττες. Όταν δύο ομάδες είναι κοντά η μια στην άλλη δεν γίνεται να κερδίζει συνέχεια μόνο η μια ομάδα».

Σχετικά με το αν στο πρωτάθλημα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η έδρα:

«Ναι είναι κάπως έτσι. Νομίζω πως την έδρα για την ώρα την έχουμε εμείς και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακό ακόμα δεν έχει φτιάξει το δικό του κοινό στο χάντμπολ. Εμείς έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν τι μπορούμε να κάνουμε, όπως και η ΑΕΚ. Άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια «χτυπιόμασταν» με την ΑΕΚ στους τελικούς, έχουμε φτιάξει το δικό μας κοινό. Οι οπαδοί μας όταν έρχονται στο γήπεδο μας γεμίζουν με πάθος και μας κάνουν να παίζουμε την κάθε φάση, σα να είναι η τελευταία».

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ κάλεσε τον κόσμο στο γήπεδο λέγοντας:

«Σας θέλουμε δίπλα μας όπως σε κάθε παιχνίδι, προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Γνωρίζουμε ότι τους πικράναμε, εμείς οι ίδιοι πικραθήκαμε από τους εαυτούς μας στο κύπελλο, αλλά πικράναμε και τον κόσμο μας. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη, να βρεθούμε στην πρώτη θέση και από εκεί και πέρα θα κάνουμε ότι μπορούμε».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυσκολεύει τον εαυτό του

Η Πυλαία στέλνει σε τρίτο ματς τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Α1 χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο ΑΕΣΧ Πυλαίας απάντησε στο δεύτερο ματς και με 29-28 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου βρίσκεται η Νέα Ιωνία, θα γίνει στις 8/5 στη Μίκρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία (11-8 στο 20') και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη διαφορά στο 15-9 με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 15-10 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος όταν στο 18-13 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά φτάνοντας στο γκολ 19-18 στο 40' και ισοφαρίζοντας 22-22 στο 46'.

Η ανατροπή για τον Δικέφαλο ήρθε λίγο πριν το 50' για το 23-24 με την Κερλίδη και λίγο μετά η Μποριζόφσκα έδωσε «αέρα» με 24-26.

Τώρα ήταν η σειρά της Πυλαίας να αντιδράσει, να ισοφαρίσει 27-27 στο 55' και να προσπεράσει με 28-27 στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή στο 59' μετά από μια φάση που η μπάλα χτύπησε σε πόδια αθλητριών του Δικεφάλου και της Πυλαίας, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα στις γηπεδούχες που έκαναν το 29-27.

Η Κερλίδου μείωσε σε 29-28 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον στο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO 29-28

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 9-7, 11-8, 13-9, 15-10 (ημχ), 18-13, 19-17, 24-24, 26-27, 29-28

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 10, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 4, Α. Παναγιωτίδου, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 2, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου 2, Α. Παπαδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 12, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 3, Σίλβα, Ζενέλι, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Τόμασεβιτς

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός, Δίλεπτα: 8-3, Πέναλτι: 7/7-6/7

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Να ξεμπερδεύει…

Ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους τελικούς σήμερα κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Έστω και δύσκολα, ο Δικέφαλος έκανε πριν λίγες ημέρες το ένα από τα δύο βήματα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Εκεί βρίσκεται ήδη η Νέα Ιωνία, με τις «ασπρόμαυρες» να θέλουν σήμερα να πάρουν τη νίκη για να μη χρειαστεί να δώσουν και τρίτο ματς απέναντι σε αν μη τι άλλο ένα αξιόμαχο σύνολο.

Η Μαρία Μεντεσίδου δήλωσε:

«Η ομάδα είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση στους τελικούς. Η Πυλαία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος ο οποίος παίζει με πάθος και θέληση, όπως και το έδειξε στον πρώτο ημιτελικό. Εμείς από πλευράς μας, είδαμε και αναλύσαμε τι πρέπει να διορθώσουμε και θα πάμε στο αυριανό παιχνίδι με συγκέντρωση και πειθαρχία στο πλάνο μας, προκειμένου να πάρουμε τη δεύτερη νίκη».

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ