Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ιστορία γράφτηκε στο Παλατάκι

Το ματς και τα… παράξενά του, μαζί με ότι έγινε στην κερκίδα

Editorial

Η ιστορία γράφτηκε στο Παλατάκι

Για εμένα (μπορεί να ανήκω και στη μειοψηφία) όταν μπαίνεις σε ένα γήπεδο να παίξεις (κόντρα σε οποιονδήποτε) ο πρώτος στόχος είναι η νίκη. Αυτό πιστεύω, αυτό πρεσβεύω… Καλώς ή κακώς…

Άρα δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε από την Παρτιζάν και πλέον έχει λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν γίνεται να μην επικεντρώσουμε σε ότι συνέβη με αφορμή αυτό το παιχνίδι και αφορά τους οπαδούς. Ωραία και ξεχωριστά πράγματα. Από χθες σε κάθε γειτονιά που έχει ΠΑΟΚτσήδες. Σήμερα και πάλι! Το μεσημέρι στο κέντρο. Αργότερο στο Λευκό Πύργο. Μετά μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος έξω από αυτό.

Θα το θυμόμαστε για χρόνια αυτό το ματς και αυτή την κερκίδα που έκαναν οι ασπρόμαυροι του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν.

Άφησαν σε δεύτερη μοίρα μία αθλητική μάχη και ενώθηκαν για να φωνάξουν τα ίδια συνθήματα και να γράψουν ιστορία στον ευρωπαϊκό αθλητισμό.

Φοβερή ατμόσφαιρα, ξεχωριστό παιχνίδι και πλέον περιμένουμε πώς και πώς το δεύτερο ματς για να δούμε τι παραπάνω μπορούν να κάνουν αυτοί οι οπαδοί…

Φυσικά και υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις που δεν πήγαν καλά απόψε, πέρα από το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε… Δε νομίζω να χάρηκε κανείς γι’ αυτό, επειδή αντίπαλός ήταν η Παρτιζάν…

Πρώτον… Το γεγονός ότι απόψε ΔΕΝ δημιουργήθηκε κατάσταση φανατικής έδρας, δεν επέφερε και αυτές τις πιεστικές συνθήκες που πάντα υπάρχουν για αντιπάλους ΚΑΙ διαιτητές. Κι’ άντε για τους αντιπάλους ξέρουμε ότι αυτό –με αντίστροφους- ρόλους, θα γίνει στο Βελιγράδι σε δύο εβδομάδες. Με τους διαιτητές όμως και το ότι… πέρασαν απαρατήρητοι και έκαναν ότι έκαναν διαμορφώνοντας σκορ και διαφορές;

Δεύτερον… Πολύ άσχημη εντύπωση μου έκανε το ότι Κλάντον και Σάιμπερτ, έδειξαν στο τέλος να μην αντιλαμβάνονται τι σημαίνει η διαδικασία… διπλών αγώνων… Ο Κλάντον έδωσε βολές σε αντιπάλους όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στον μείον ένα και το ματς είχε μπει στο τελευταίο λεπτό. Άλλο να σταματάς το χρόνο σε ματς που μετράει η νίκη και άλλο να δίνεις πόντους σε ματς που μετράει η διαφορά… Αυτό έκανε και ο Σάιμπερτ στα 6΄΄ πριν το τέλος που βιάστηκε να σουτάρει και ο ΠΑΟΚ «έφαγε» τον αιφνιδιασμό.

Ευτυχώς ο Αμερικανός έβαλε το τελευταίο τρίποντο και τώρα ο ΠΑΟΚ πάει στο Βελιγράδι για νίκη με τρεις πόντους διαφορά. Φυσικά και μπορεί να τα καταφέρει, αν σταματήσει τον γρήγορο ρυθμό των Σέρβων και στο πέντε εναντίον πέντε δεν πιαστεί αδιάβαστος στο μαρκάρισμα του γνωστού Χάτσερ. Αν τώρα ο ΠΑΟΚ ξαναχάσει 17 τρίποντα και εννιά βολές κι αν ξανακάνει 19 λάθη…

* Κατά τα άλλα σήμερα Πέμπτη ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ δίνει ένα σπουδαίο ματς. Είναι πολύ κρίσιμο το παιχνίδι κυπέλλου με τη Ξάνθη. Και ενώ είναι τόσο διαφορετική η σημασία του, η ομάδα του Δικεφάλου και οι παίκτες του καλό θα ήταν να το αντιμετωπίσουν όπως αυτά τα τελευταία που έδωσαν και να μπουν μέσα με αέρα και αυτοπεποίθηση, για να κάνουν το παιχνίδι τους (αυτό που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε αντίπαλος) έτσι ώστε στο τέλος να κερδίσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στους τέσσερις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ