ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Χρειάζεται τον καλό Ζίβκοβιτς

Τα δεδομένα στην δεξιά πτέρυγα του Δικεφάλου

Published

on

Μετά την απουσία του, λόγω της αποβολής στον περσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, στην πρεμιέρα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θέτει εαυτόν, στην διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει της συνέχειας.

Η επιστροφή αυτή μάλιστα, δημιουργεί έναν δίλημμα στον προπονητή του Δικεφάλου, όπως διαβάσατε και στο PAOK24, ή αν θέλετε καλύτερα την κλισέ φράση «έναν ευχάριστο πονοκέφαλο», καθώς είναι πάντα θεμιτό να έχει πολλές επιλογές ένας τεχνικός.

Την περσινή χρονιά «σηκώθηκε» μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις εμφανίσεις του Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να περνά ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν μακριά από την συμμετοχή σε γκολ της ομάδας, την ώρα που μέσα στο γήπεδο έδειχνε να είναι σκασμένος.

Και ήταν. Ο Αντρίγια έχει αγωνιστεί ήδη 102 φορές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Και αν ανατρέξει κανείς στα νούμερα του θα δει ότι περνάει δύο από τις πιο παραγωγικές χρονιές της καριέρας του, ερχόμενος μάλιστα από μια σεζόν -την ακριβώς προηγούμενη από αυτήν που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ- στην οποία αγωνίστηκε μόλις 4 φορές με την φανέλα της Μπενφίκα.

Ο Ζίβκοβιτς, συνολικά έως τώρα με τον Δικέφαλο στο στήθος, μετρά 21 γκολ και 20 ασίστ, νούμερα που πλησίασε μόνο με την φανέλα της Παρτιζάν, σε παρόμοιες συμμετοχές με αυτές στον ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά, όντως η εικόνα του για ένα διάστημα της περσινής χρονιάς, ήταν προβληματική. Λίγο η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στην θέση, λίγο ο κόβιντ που πέρασε, λίγο η φανέλα βασικού που είχε πάρει σπίτι του, μπορούν να μας πουν πράγματα.

Την φετινή χρονιά, η αφετηρία είναι διαφορετική. Πλέον στην θέση υπάρχει ανταγωνισμός, με την προσθήκη του Κάλεντ Νάρει και με την παραμονή του Κωνσταντέλια, κάτι που αφενός μπορεί να βελτιώσει τον Σέρβο, αφετέρου θα του δώσει τις απαραίτητες ανάσες και δεν θα χρειαστεί να παίξει σερί 48 ή 52 παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον καλό Ζίβκοβιτς και για την ώρα φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να τον έχει. Μένει αυτό να φανεί εντός αγωνιστικού χώρου, στην διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

 

Comments

Trending