Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόβα πρωταθλήματος με τον Χαντς οδηγό

Ο Αμερικανός έβαλε το νικητήριο γκολ-φάουλ ο ΠΑΟΚ, επικράτησε με 81-79 στο Παλατάκι

Νίκος Μοσχοβίτης

Πρόβα πρωταθλήματος με τον Χαντς οδηγό

Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ, μετά τα δύο που προηγήθηκαν με Ελευθερούπολη και Αίαντα Ευόσμου, που θύμιζε πολύ Basket League. Μπορεί η ΑΕΚ να μην είχε ΜακΓκρίφ, Μάντσεν, Ξανθόπουλο, Φλιώνη και στο δεύτερο ημίχρονο να μη χρησιμοποιήθηκε καθόλου, ο Μίτσελ, αλλά για τον ΠΑΟΚ, αυτό ήταν το πιο δυνατό του τεστ ως τώρα και έστω και με το γκολ-φάουλ του Χαντς στο τέλος, έφτασε στη νίκη με 81-79.

Ο Αμερικανός, με 15 πόντους, είχε ηγετική παρουσία στην επίθεση, ο Φράνκε τον ακολούθησε με 10, ενώ ο Ράιλι που έμεινε στους 9, είχε θέμα με τα φάουλ από νωρίς και βρήκε ρυθμό, μόνο για ένα διάστημα στις αρχές του δεύτερου μέρους. Όσο μπορούσε να τρέξει ο ΠΑΟΚ, είχε τον έλεγχο, στο πέντε εναντίον πέντε, έβγαλε θέματα, ειδικά στην τρίτη περίοδο, που η δημιουργία από την περιφέρεια, πέρασε σε δεύτερη μοίρα και ανέλαβε η εκτέλεση. Στο τέλος, ο Χαντς, έβαλε το νικητήριο καλάθι, ενώ το σουτ του Στρέλνιεκς, σχεδόν από το κέντρο, μπήκε και βγήκε από το καλάθι του ΠΑΟΚ. Επόμενο τεστ για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, είναι κόντρα στο Περιστέρι, το προσεχές Σάββατο εκτός έδρας και την Κυριακή, στο “Α. Παπανδρέου”, θα αντιμετωπίσει μία εκ των ΑΕΚ ή Κλουζ.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση σε επίθεση και άμυνα, βρήκε ελεύθερα σουτ και τα έβαλε με Σαλούστρο και Ράιλι (10-7), ενώ σε γενικές γραμμές, με Ρένφρο και Μαργαρίτη, κάλυπτε καλά το καλάθι του. Ο Ράιλι βγήκε νωρίς με τρία φάουλ, ο Χαντς ανέλαβε πρωτοβουλίες δημιουργικά και με τον Πόλι, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +4 (20-16) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Φράνκε που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του σήμερα και τα γρήγορα φάουλ της ΑΕΚ, έδωσαν εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε μέχρι και με 11 (33-22), με τον Ολλανδό να φτάνει τους 10 (με 7/7 βολές). Ο Λυκογιάννης έδωσε χρόνο και στη διαφαινόμενη «second unit» σε εκείνο το σημείο, με το πρόβλημα στην άμυνα να βγαίνει και με τα τρίποντα του Περσίδη (15π.), η ΑΕΚ επέστρεψε (37-35). Το ημίχρονο έκλεισε με σαφώς καλύτερη άμυνα του ΠΑΟΚ, με ενέργεια από τον Σλαφτσάκη, στο 46-40, έπειτα από τρίποντο του Ντάρκο-Κέλι.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Λυκογιάννης επέλεξε πεντάδα ξένων, με Ράιλι, Φράνκε, Ντάρκο-Κέλι, Πόλι και Ρένφρο στο παρκέ και με την ενέργεια του τελευταίου στην άμυνα, έτρεξε στο τρανζίσιον, για το 50-43. Στο πέντε-πέντε παιχνίδι πάντως, υπήρχε θέμα και οι συνεργασίες έλειπαν, με αποτέλεσμα αρχικά να μειώσει και με καλάθι του Κόνιαρη στο τέλος, να περάσει μπροστά (61-63).

Με τον Φιλιππάκο και τον Παπαδάκη, η ΑΕΚ έμεινε μπροστά για το 67-70, με τον Τσιακμά να ισοφαρίζει με τρίποντο και τον Χαντς, να ξαναβάζει μπροστά τον ΠΑΟΚ (72-70). Στη συνέχεια, ανέλαβαν τα τρίποντα, αρχικά του Σλαφτσάκη και στη συνέχεια του Πόλι (78-75) αλλά η ΑΕΚ, με τον ίδιο τρόπο, πέρασε μπροστά με τον Φρέιζιερ (78-79). Ωστόσο ο Χαντς, είχε την απάντηση με γκολ-φάουλ, αστόχησε περίπου στα τρία δευτερόλεπτα για τρεις, αλλά το ίδιο έκανε και ο Στρέλνιεκς, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει έτσι, στη νίκη με 81-79.

Δεκάλεπτα: 20-16, 46-40, 61-63, 81-79

ΠΑΟΚ (Αρης Λυκογιάννης): Φράνκε 12 (1), Ντάρκο-Κέλι 3 (1) , Ράιλι 9 (2), Τσιακμάς 3 (1), Χάντς 15, Μαργαρίτης 4 (1), Πόλι 7 (2), Σλαφτσάκης 5 (1), Χρηστίδης 5, Κωνσταντινίδης 5 (1), Καμπερίδης, Σαλούστρος 5 (1), Ρένφρο 8

ΑΕΚ (Ηλίας Καντζούρης): Κόνιαρης 2, Φρέιζερ 17 (2), Πετρόπουλος 4 (1), Φιλιππάκος 8, Περσίδης 21 (4), Μαυροειδής, Παπαδάκης 3 (1), Oυίλιαμς 9, Μίτσελ 7, Στρέλνιεκς 8

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

O Πόρτερ Τζούνιορ… πέταξε στην κορυφή (vid)

Ξεχώρισε το κάρφωμα του Αμερικανού του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου, σημειώνοντας κι ένα ξεχωριστό highlight με ένα κάρφωμα του στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα, η φάση ήταν στην κορυφή του Top 5 της τελευταίας αγωνιστικής. Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Χωρίς φιλικό μέχρι τα πλέι οφ

Με πρόγραμμα προπονήσεων θα πάει η προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τη νίκη επί του Αμαρουσίου, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ, εκεί όπου στην προημιτελική φάση, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας. Δεδομένου ότι ακόμα αποτελεί ερωτηματικό πότε θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια αυτά, αφού οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στα πλέι οφ της Euroleague, στο «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρξε η σκέψη για ένα φιλικό, προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Στο πλάνο ήταν το παιχνίδι αυτό, να γίνει με τον Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο, δεν κατέστη δυνατό και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει με προπονήσεις μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Πράσινους.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 6, στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη εκτός έδρας (πιθανότατα στις 11/5), ενώ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έχει και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα που «χρωστάει»…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ