Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν ήρθε η καταστροφή με δυο ήττες»

« Ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αλλά είναι φυσιολογικό να έχει μια κοιλιά στην απόδοσή του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βετεράνος επιθετικός

Αντώνης Τσακαλέας

«Δεν ήρθε η καταστροφή με δυο ήττες»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στον «ARENA FM» για τις πρόσφατες, άσχημες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και την ήττα από τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό:

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δικαιούταν τη νίκη. Την πήρε δίκαια. Ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αλλά είναι φυσιολογικό να έχει μια κοιλιά στην απόδοσή του. Δεν μπορεί να είναι σε όλα τα ματς καλός. Αυτό το σερί του αήττητου κάποια στιγμή θα έσπαγε και δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να κάνεις δυο ήττες σε έναν μήνα».

Για τις άσχημες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο 2020:

«Προβληματίζει είναι η αλήθεια η εικόνα της ομάδας, αλλά όλοι αυτοί που προβληματίζονται πρέπει να ηρεμήσουν για να δούμε τις αποφάσεις των αρμοδίων. Ποιες θα είναι οι επιλογές αυτών που παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η εικόνα μπορεί να παρασύρει. Είτε είναι σε καλή, είτε σε κακή κατάσταση μερικοί παίκτες. Φέτος η ομάδα είχε απουσίες στην αρχή, εντάχθηκαν κάποια παιδιά μετά από τραυματισμούς (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο). Στα τελευταία ματς είδαμε τον Εσίτι να παίζει αρκετά στο χώρο του κέντρου. Ίσως χρειάζονται κάποιοι αυτοματισμοί στη λειτουργία της ομάδας για να τους βρει ο προπονητής και να δούμε πως θα αντεπεξέλθει η ομάδα. Δεν μπορώ να ξέρω τι προβλήματα αντιμετωπίζει εκ των έσω ο ΠΑΟΚ, αλλά ελπίζω να λυθούν και η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες σύντομα».

Για τους αγώνες κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό:

«Η ομάδα ελπίζω ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες στα παιχνίδια του κυπέλλου. Είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Παναθηναϊκό και έχει το πάνω χέρι στο μεταξύ τους ζευγάρι, καθώς μιλάμε για 180 λεπτά».

Για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος:

«Ήταν αναμενόμενο από την αρχή της χρονιάς, ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Είναι οι πιο πλήρεις ομάδες σε σχέση με τις υπόλοιπες. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί ο τίτλος και όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση στα play-off, θα το πάρει. Και μέσα στη ροή της κανονικής διάρκειας κρίνονται πράγματα φυσικά, αλλά δεν νομίζω να ήρθε η καταστροφή για τον ΠΑΟΚ με δυο ήττες. Δεν δίνω προβάδισμα σε κάποια από τις δυο ομάδες πάντως. Δεν θα είναι καθαρό πλεονέκτημα αν μια ομάδα τερματίσει 2-3 βαθμούς πάνω στο πρωτάθλημα».

Για μια ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή:

«Δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση να αλλάξει προπονητή η ομάδα τώρα. Έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο από το καλοκαίρι και καλό θα είναι να δίνεται χρόνος σε όλους τους προπονητές να δουλέψουν. Όλοι θα κριθούν στο τέλος. Εξαιρούνται οι πολύ άσχημες εμφανίσεις βέβαια, αλλά η τωρινή εικόνα δεν είναι καταστροφική. Ο ΠΑΟΚ είναι σε τροχιά πρωταθλήματος και κυπέλλου».

Για τα άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι:

«Είναι λογικό να προβληματίζει αυτό το στατιστικό και πρέπει να λυθεί. Αν μείνει ο προπονητής και δουλέψει, έχει την δυνατότητα ο ΠΑΟΚ να κερδίσει πολλά ντέρμπι. Το ρόστερ είναι ποιοτικό και καλύτερο από αυτές τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα ντέρμπι».

Για το VAR και τους ξένους διαιτητές:

«Έχει γίνει κίνηση να βελτιωθεί και να γίνει πιο δίκαιο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε βέβαια τις συχνές διακοπές ρυθμού στις αναμετρήσεις. Δεν είναι ωραίο αυτό για τους ποδοσφαιριστές και για τους φιλάθλους. Βοηθάει όμως το VAR και πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά, να παίρνονται πιο γρήγορες αποφάσεις. Από την άλλη, αυτό που δεν μου αρέσει είναι να κρίνονται τα γκολ στα χιλιοστά, για οφσάιντ. Το θεωρώ υπερβολή αυτό το πράγμα».

Για τη ζωή του μετά το ποδόσφαιρο:

«Μέσα στα γήπεδα μεγάλωσα, είναι ένας οικείος χώρος για εμένα, τον αγαπώ. Σταμάτησα και αφιερώνω περισσότερο κόσμο στην οικογένειά μου πλέον, αλλά αν προκύψει κάτι που θα μου αρέσει, μπορεί να επιστρέψω σε πόστο του ποδοσφαίρου. Δεν μιλάω για προπονητική όμως. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, γιατί δεν μου ταιριάζει».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιολικός – ΠΑΟΚ Β Live

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

33' : 1-0 Ο Αιολικός. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τους Γιοκέ και Ζάκαριτς, που συνδυάστηκαν και ο Ζάκαριτς με πλασέ άνοιξε το σκορ.

14': Ο ΠΑΟΚ φτάνει κοντά στο γκολ με τον Μπράντονιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κεφαλιά που έκανε, σε σέντρα τον Μανιωλούδη.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Αιολικός : Ντόκιτς, Αλιατίδης, Γιοκέ, Ζάκαριτς, Μπενίτεζ, Ιγκνάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Νούλας, Ουνγιαλίδης

ΠΑΟΚ Β: Μοναστηρλής, Μανωλιουδάκης, Τασιούρας, Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Τσοπούρογλου, Μπράντονιτς, Κανίς

 

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει στην Αριδαία τον Αιολικό στα πλαίσια των πλέι άουτ της Super League 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζόαν Σάστρε: Ο… επιζών

Η ξεχωριστή περίπτωση του Ισπανού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ζόαν Σάστρε είναι ένα από τα πρόσωπα της χθεσινής βραδιάς και της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός ακραίος αμυντικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ένα στο κύπελλο και ένα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η ασπρόμαυρη καριέρα του ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2022 στο Βόλο, και μάλιστα με γκολ. Ετσι συστήθηκε στο «ασπρόμαυρο» κοινό. Η παρουσία του στον Δικέφαλο έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο πρώτο του εξάμηνο έγραψε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Το highlight του ήταν το γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού με το οποίο είχε δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1.

Ακολούθησε η περσινή σεζόν στην οποία μέτρησε 31 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος, έχει φτάσει αισίως τις 28 συμμετοχές και είναι η πλέον παραγωγική του καθώς μετράει 3 γκολ και 4 ασίστ.

Η σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει περάσει από πολλά στάδια, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μιλά για τον Ισπανό: «Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αρχική 11άδα με Αιολικό

Για την αναμέτρηση των πλέι άουτ της Super League 2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β αντιμετωπίζει τον Αιολικό σε αναμέτρηση που ξεκινά στις 16:00 και ήδη έγινε γνωστή η αρχική 11άδα. Σε αυτή βρίσκονται οι:

Μοναστιρλής, Μανιωλιούδης, Τασιούρας, Κοττάς, Παντεκίδης, Γιαξής,, Γρόσδης. Σπυράκος, Τσοπούρογλου,Μπράντονιτς, Κανίς.

 

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1784915854905196916

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ