Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προ των ευθυνών τους!

Ο λόγος που η UEFA δεν στέλνει ξένους διαιτητές στη χώρα μας και η… λύση!

PAOK24

Προ των ευθυνών τους!

Καμία διάθεση να ρίξει νερό στο κρασί της δεν δείχνει η UEFA, όπως φάνηκε και από την επιστολή του προέδρου της στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία ξένων διαιτητών, elite και πρώτης κατηγορίας, στα παιχνίδια της Super League!

“Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα” διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο Αλεξάντερ Τσέφεριν στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τόσο ο ίδιος όσο και η UEFA περιμένουν την εισήγηση του αρχιδιαιτητή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ρομπέρτο Ροζέρι, πριν δώσουν την απάντηση στο αίτημα της ΕΠΟ για ξένους διαιτητές στα “μεγάλα” παιχνίδια (και) της φετινής Super League!

Στην απάντησή του στον Τσέφεριν, ο Τάκης Μπαλτάκος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της UEFA πως περιστατικά όπως αυτά που έλαβαν χώρα στο περσινό Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” δεν θα επαναληφθούν, θέτοντας ωστόσο την Super League και τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μαρινάκη, προ των ευθυνών τους!

Ουσιαστικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο “πληρώνει” περιστατικά όπως το “ντου” του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο τον περασμένο Απρίλιο, στο περιθώριο του Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-3), όπου μεταξύ άλλων διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον διαιτητή έχοντας και… παρέα, με τον Ιταλό Μάσα να γράφει στο φύλλο αγώνα πως δέχθηκε χτύπημα στα γεννητικά όργανα κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, τις καταγγελίες του διαιτητή Γιάκομπ Κέλετ, μετά το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τις οποίες δέχθηκε απειλές για τη ζωή του όταν επέστρεψε στη χώρα του, τα όσα έλαβαν χώρα με τους Πολωνούς διαιτητές που κατηγορήθηκαν για μέθη πριν το ΑΕΚ – Άρης στα περσινά πλέι οφ ή ακόμα και περιστατικά όπου ένας… ασπρομάλλης κύριος, στο προ τριετίας παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Άρη, διαμαρτυρήθηκε έντονα με υβριστικές εκφράσεις στους Πορτογάλους διαιτητές και έπιασε τον έναν εξ αυτών από τα γεννητικά όργανα, με αφορμή ένα πέναλτι υπέρ του Άρη.

Κάπως έτσι και ενώ τα ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης βρίσκονται προ των πυλών, όλοι όσοι θέλουν πραγματικά τους ξένους διαιτητές στα “μεγάλα” παιχνίδια και όχι μόνο για το… θεαθήναι, θα πρέπει από τη μία να δεσμευτούν πως τριτοκοσμικές συμπεριφορές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και από την άλλη να το αποδείξουν εμπράκτως, προκειμένου να μην μπει… μπουρλότο στο φετινό πρωτάθλημα πριν καλά – καλά αυτό ξεκινήσει…

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

K19: Μάχη πρόκρισης στην Τούμπα

Ομάδα και κόσμος μαζί για το επόμενο βήμα στο Youth League!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πρώτο βήμα πρόκρισης έγινε στο Μόσταρ για την Κ19 και σήμερα οι "ασπρόμαυροι" θέλουν να "τσεκάρουν" το εισιτήριο για την Round 3 του Youth League.

Μετά τη νίκη με 3-1 επί της Βοσνίας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Ζρίνσκι στον επαναληπτικό του Β’ Γύρου του Domestic Champions Path, με την ομάδα του Ομάρ Ελ Καντουρί να περιμένει και τον κόσμο στο πλευρό της.

Για το εν λόγω παιχνίδι, τα εισιτήρια πωλούνται ήδη στην συμβολική τιμή του 1 € για τις θύρες 1, 2 και 3, με την ομάδα να περιμένει τον κόσμο στο γήπεδο, για να πανηγυρίσουν μαζί την πρόκριση.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Ζρίνσκι ήταν αυτή που προηγήθηκε, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με γκολ των Σούβλατζη, Μπέρδου και Αρετή κι από εκεί και πέρα, εφόσον προκριθεί στον 3o γύρο, ο "Δικέφαλος" θα βρει απέναντί του είτε την Χόφενχαϊμ, είτε την Στρούμιτσα.

Οι αγώνες του 3ου γύρου θα διεξαχθούν στις 25/11 και 9/12, με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι τη ρεβάνς στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι αγώνες είναι διπλοί και νοκ-άουτ.

Η Κ19 έκλεισε την προετοιμασία της χθες στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και στη συνέχεια ο Ομάρ Ελ Καντουρί και οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν την αποστολή: Νικολαϊδης, Μανασίδης, Μπελερής, Αρετής, Αυγητίδης, Κώστογλου, Μπέρδος, Κάνιος, Κυριαζίδης, Ψυρούκης, Κοσίδης, Μίσχος, Σούβλατζης, Ματέρα, Παπαδόπουλος, Χαλδέζος, Φλώρος, Γκιόκα.

Η εν λόγω αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά και τηλεοπτικά μέσα από το Magenta Sport 2, ενώ όπως σημειώνουν κι από πλευράς ΠΑΟΚ, σύμφωνα με απόφαση της UEFA θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 30χρονου ποδοσφαιριστή της Τενερίφης Χεσούς ντε Μιγκέλ Αλαμέντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή και αποφάσεις

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί – Τα δεδομένα για Λίσι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από μία ημέρα αποφόρτισης, ο Αλέσιο Λίσι και οι παίκτες του επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο και η προσοχή όλων στρέφεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του, τους Πειραιώτες, το βράδυ της Κυριακής (21:00) σε ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων, που θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι πριν από τη νέα διακοπή, για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Σε αυτή τη φάση, ο Ιταλός προπονητής του ΠΑΟΚ καλείται να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή, με τον Λίσι να έχει πολλές και σημαντικές απουσίες.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό εκτός είναι δεδομένα ο Τζόντζο Κένι, που αποβλήθηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ την ίδια στιγμή, ο Λίσι δε θα έχει στη διάθεσή του και τους Μιχαηλίδη, Πέλκα, Άλι, Παβλένκα, Μεϊτέ και Τσάλοφ, ενώ -δεδομένα- εκτός θα είναι και ο Τάισον.

Ερωτηματικό υπάρχει και για τον Λουσέ, που "έτρεξε" τις τελευταίες ημέρες για να είναι έτοιμος, αλλά συνεχίζει το ατομικό του, με τον Ιταλό προπονητή να παίρνει τις αποφάσεις του, με φόντο ένα δύσκολο ντέρμπι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος Elabet και Πανσερραϊκός επιστρέφουν 1,5 εκατομμύριο στο δημόσιο!

Τι προβλέπει ο νόμος για τα χειραγωγημένα παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πέρα από την αφαίρεση βαθμών, οικονομικές συνέπειες προβλέπονται για τον Βόλο και τον Πανσερραϊκό, μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για χειραγώγηση των δύο μεταξύ τους αναμετρήσεων στα πλέι άουτ της Super League το 2025.

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών και τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ενδέχεται να κληθούν να επιστρέψουν και μέρος της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβαν.

Συγκεκριμένα, οι δύο ΠΑΕ είχαν εισπράξει από 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2025, μέσω του μηχανισμού ενίσχυσης του αθλητισμού από τα έσοδα της φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης για χειραγώγηση αγώνων, η οποία συνοδεύεται από ποινή αφαίρεσης βαθμών, οι εμπλεκόμενες ομάδες υποχρεούνται να επιστρέψουν το 50% της χρηματοδότησης που εισέπραξαν.

Εφόσον συντρέχουν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόσο ο Βόλος όσο και ο Πανσερραϊκός θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο από 750.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του Βόλου, το ποσό αναμένεται να παρακρατηθεί από την επόμενη καταβολή χρημάτων μέσω του στοιχήματος, η οποία προβλέπεται για τις αρχές του 2027.

Διαφορετική είναι η κατάσταση για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μετά τον υποβιβασμό του στη Super League 2 αναμένεται να λάβει περίπου 250.000 ευρώ από την ίδια πηγή χρηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο ποσό προβλέπεται να παρακρατηθεί εξ ολοκλήρου, ενώ οι υπόλοιπες 500.000 ευρώ θα καλυφθούν μέσω αντίστοιχων παρακρατήσεων από μελλοντικές καταβολές, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ