Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαμένοι στην μετάφραση…

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα του Spiegel αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη και την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο δημόσιο.

Ελένη Μπούντου

Χαμένοι στην μετάφραση…

Όπως σας μετέφερε χτες το PAOK24 καθώς και τα όσα δήλωσε ο συντάκτης του κειμένου, Γιώργος Χρηστίδης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero FM 107.4, δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να πάρει σημαντικό μέρος των οφειλών από επιχειρήσεις με χρέη, συγκριτικά με το να χάσει όλα τα χρήματα θα μπορούσε να εισπράξει από οφειλές. Μάλιστα, η ρύθμιση αφορά όλες τις επιχειρήσεις και σε καμία περίπτωση μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, κάποιοι επιμένουν σε λάθος… μετάφραση της ρύθμισης όπως το νέο γερμανικό δημοσίευμα lokalkompass.de που “πατάει” πάνω στην ανάλυση που επιχείρησε το Spiegel, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας ρυθμίζει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για ποδοσφαιρικό σύλλογο που… τυχαίνει να ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου στέκεται και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ρωσία και στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον προέδρο της χώρας προκειμένου να “πλάσει” την ιστορία του…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί που παίζουν… non stop!

Οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τα 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει φτάσει αισίως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει δώσει αρκετά περισσότερα παιχνίδια από την προηγούμενη, καθώς προχώρησε έως τα προημιτελικά του Europa Conference League, εκεί όπου πέρσι γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό με το... καλημέρα!

«Eίναι προφανές ότι παίξαμε χωρίς ενέργεια, φάνηκε με τον τρόπο που αντιδράσαμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ανοίξουμε το σκορ και ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ της Λαμία. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ισορροπία μας. Προερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και προσπαθούμε να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την γκέλα με τη Λαμία και με αφορμή αυτές το PAOK24 εντόπισε και σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που το τελευταίο διάστημα... τραβάνε το περισσότερο κουπί συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των Play off έως τώρα αλλά και στις τέσσερις αναμετρήσεις με Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Κλαμπ Μπριζ, έχοντας καταγράψει συνολικά 946 αγωνιστικά λεπτά. Ακολουθεί ο βασικός και αναντικατάστατος -εδώ και καιρό- Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος δεν βγαίνει από την αρχική ενδεκάδα της ομάδας. Εξαιτίας και του τραυματισμού του Γουίλιαμ Έκονγκ, ο Πολωνός παίζει ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται και από τον χρόνο συμμετοχών του, ο οποίος σε Πλέι Οφ και Ευρώπη τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι 896 λεπτά.

Στην σχετική λίστα ακολουθεί ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να έχει συμπληρώσει 730 αγωνιστικά λεπτά από τις 7 Μαρτίου έως και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ακολουθεί ο Σουαλιχό Μεϊτέ με 720'. Οι δύο τελευταίοι που «κλείνουν» την εξάδα είναι οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Ράχμαν Μπάμπα με 749 και 748 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα, ενώ δεν απέχει μακριά και ο...αειθαλής Τάισον με 703' μέσα σε ενάμιση μήνα (!)

Είναι φανερό πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές τραβάνε κουπί εδώ και αρκετούς μήνες και σε αυτό το κομβικό σημείο της σεζόν φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στερεύουν από ενέργεια και ιδέες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρεμιέρα για το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης»

Ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ και η Παρτιζάν συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο τουρνουά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδαρικό κάνει σήμερα το τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», το οποίο διεξάγεται φυσικά στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, τη φετινή χρονιά έχει ανέβει κατακόρυφα το επίπεδο ανταγωνισμού στο εν λόγω τουρνουά, καθώς συμμετέχουν αναπτυξιακά τμήματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Στο τουρνουά, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, λαμβάνουν μέρος ομάδες όπως η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας, η Νιουκάστλ και η Μπόχουμ στις ηλικιακές ομάδες των Κ13 και Κ15.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο Λώλας στη Σουρωτή.

Αναλυτικά η πρόσφατη ανακοίνωσή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τουρνουά:

«Το τουρνουά “Παναγιώτης Κατσούρης”, διεξάγεται από το 2009, στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας. Αυτή τη χρονιά όμως, μετατρέπεται σε ένα elite τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών με την συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και ακαδημιών υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου στο αθλητικό κέντρο LOLAS στη Σουρωτή, θα αφορά τις ηλικίες Κ15 και Κ13 και εκτός από τα τμήματα του ΠΑΟΚ, θα ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη, μεταξύ αλλων, η Νιούκαστλ, η Μπόχουμ, η Παρτιζάν.

Στην 1η φάση θα αγωνιστούν 16 ομάδες που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, βάσει δυναμικότητας. Στη 2η φάση – στο μονοπάτι gold – θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στο μονοπάτι θα αγωνιστούν οι τρίτοι και τέταρτοι των ομίλων. Όσο για την τελική φάση, θα διεξαχθεί με νοκ άουτ αγώνες, έως τον τελικό.

Κ15

GROUP A
ΠΑΟΚ, Τζουνιορούλ (Ρουμανία), Πανιώνιος, Ατρόμητοι Λάρισας

GROUP B
Eρυθρός Αστέρας (Σερβία), Έξετερ (Αγγλία), Παναιτωλικός, Μπέμπηδες

GROUP C
Νιούκαστλ, Ράντερς FC (Δανία), ΝΠΣ Βόλος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

GROUP D
Παρτιζάν, Ομόνοια Λευκωσίας, Μακεδονικός, Αγία Παρασκευή Βόλου

Κ13

GROUP A
ΠΑΟΚ, Έξετερ, ΑΕΚ Λεμεσού, Red Star School

GROUP Β
Ράντερς, ΝΠΣ Βόλος, TSC Όστερχουτ (Ολλανδία), Μπέμπηδες

GROUP C
Μπόχουμ, ΑΕΚ Λάρνακας, Αγία Άννα Βόλου, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

GROUP D
Παρτιζάν, Παναθηναϊκός, Ατσαλένιος, ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης

Κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ αγώνες.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 20 λεπτά, ενώ στην τελική φάση 25 λεπτά. Στον τελικό, σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: 433 μέρες χωρίς νίκη απέναντι στην ΑΕΚ!

Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν την ομάδα του Αλμέιδα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ξεχωρίζει στην 8η στροφή των playoffs, με τους γηπεδούχους να καίγονται για νίκη και την «Ένωση» να ψάχνει το «τρίποντο» που θα της δώσει το πρωτάθλημα στα... χέρια!

Μετά το...επεισοδιακό πρωτάθλημα του 2017-18 ο «Δικέφαλος του Βορρά» δημιούργησε μία απίστευτη παράδοση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», η οποία έλαβε τέλος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ματίας Αλμέιδα. Σε επτά παιχνίδια ανάμεσα σε Λουτσέσκου και Αλμέιδα, ο ΠΑΟΚ μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Η τελευταία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2023 για τον δεύτερο γύρο της Super League 1, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Νάρεϊ και Κουλιεράκη.

Εκείνο το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ένταση, το πάθος, τις μονομαχίες και χρωματίστηκε έντονα από μια στιγμή μαγείας του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πεσμένος έκανε τρεις επαφές, η μία με τον ώμο του, έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και την έδωσε στον Νάρεϊ που με σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη δίνοντας το προβάδισμα με 1-0 (14’) στους «ασπρόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο μέρος, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο χορτάρι της Τούμπας κάτι που επισφραγίστηκε με ένα δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με 2-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 433 μέρες χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ σε συνολικά έξι αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον αυριανό αγώνα -εκτός των άλλων- να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει ο «Δικέφαλος» στις νίκες απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

https://www.youtube.com/watch?v=b2BIOlKYzzs

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ