ΑΣ

Το «πολυεργαλείο» Μάγιο και η βιονική Μάντεν

Οι αριθμοί καταγράφουν την πολύτιμη βοήθεια των δύο παικτριών στον ΠΑΟΚ

Published

on

Μετά τη νίκη της επί των Εσπερίδων Καλλιθέας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 4η θέση έχοντας 10 βαθμούς, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία από την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Καταλυτικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία του Δικεφάλου διαδραματίζει η Νουκίγια Μάγιο που πήρε από το… χέρι τις ασπρόμαυρες στο παιχνίδι της Κυριακής και με 30 πόντους ήταν η κορυφαία του συνόλου του Β. Μασλαρινού.

Σημαντική όμως είναι η συμβολή της και σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού κάτι που αποτυπώνεται από τους αριθμούς της μέχρι τώρα στη σεζόν, με την Μάγιο να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες σε διάφορες κατηγορίες.

Η Μάγιο αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη σκόρερ του πρωταθλήματος με 134 πόντους, έναν λιγότερο πίσω από την Ριντ του Παναθηναϊκού.

Είναι στην 3η θέση της λίστας των κλεψιμάτων με 13, ισόβαθμη στην κορυφή στα κοψίματα με 11 με την την Μπουθ του ΟΑ Χανίων και δεύτερη στην κατηγορία της «οικονομίας» με 136.

Δίπλα στην… τρελή πορεία της Μάγιο ήρθε να προστεθεί και η Μάντεν που αποδείχτηκε λίρα 100 για τον ΠΑΟΚ με την Αμερικανίδα και στις τρεις εμφανίσεις της έως τώρα με τη φανέλα του Δικεφάλου να έχει πετύχει ισάριθμα double double!

Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε 17 πόντους και 15 ριμπάουντ, κόντρα στη Νίκη Λευκάδας 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από… κοντά και η τρίτη ξένη του ΠΑΟΚ, η Ρεμπέκα Ακλ, που μέχρι στιγμής με τους 90 πόντους της είναι η 4η καλύτερη σκόρερ του πρωταθλήματος.

Comments

Trending