Connect with us

ΑΣ

Με δυνατές προπονήσεις και αγιασμό η νέα θητεία Κρστιτς

Έπιασε (ξανά) δουλειά στον ΠΑΟΚ ο Σέρβος προπονητής

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Με δυνατές προπονήσεις και αγιασμό η νέα θητεία Κρστιτς

Σε γνώριμα λημέρια επέστρεψε ο Πέριτσα Κρστιτς που αναλαμβάνει ξανά τα ηνία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε ήδη τις πρώτες επαφές του με τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ, αλλά και την πρώτη του γνωριμία με όσες αθλήτριες δεν τον γνώριζαν, καθώς δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την προηγούμενη θητεία του στον Δικέφαλο.

Το απόγευμα της Δευτέρας πριν την έναρξη της προπονήσεις πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αγιασμός ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, με το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής να ξεκινάει την Κυριακή, αλλά τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στη μάχη από την ερχόμενη εβδομάδα καθώς την πρώτη αγωνιστική έχει ρεπό.

Κέρδισε έως 1.000.000€ (εγγυημένα* 220.000€) σε έναν από τους μεγαλύτερους Cash διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ! (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Με live streaming το ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

Από το κανάλι του Ερασιτέχνη στο Youtube

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Α.Σ. αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα του:

“Την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών μεταξύ του ΠΑΟΚ Prima Holidays και του Πανιωνίου, θα έχετε μέσω του επίσημου καναλιού του Α.Σ. ΠΑΟΚ στο YouTube (AC PAOK TV).

Ο ΠΑΟΚ Prima Holidays υποδέχεται την Τετάρτη 14 Απριλίου και ώρα 15:30, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο τον Πανιώνιο, με στόχο να κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδο του στα Play-Off.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του Δικεφάλου να παρακολουθήσουν με εικόνα, ήχο, περιγραφή και σχολιασμό τον αγώνα.

Μετά το παιχνίδι, θα ακολουθήσει Post-Game με δηλώσεις των κύριων πρωταγωνιστών.

Την μετάδοση του αγώνα προσφέρουν οι εταιρίες: Morris, Mateco, Winmasters, Ησαϊάδης Α.Ε., Forch Hellas, Exposystem, Padrino και Domus Ergo”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Ν. Βυζαντιάδου: «Η κατάθλιψη στην εφηβεία»

Η ψυχοθεραπεύτρια του ΑΣ μιλάει για ένα σημαντικό θέμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ψυχοθεραπεύτρια Νέλη Βυζαντιάδου,μέσω του acpaok.gr, συνεχίζει την πολύτιμη εθελοντική κοινωνική προσφορά της και αναφέρεται σε ένα σημαντικό θέμα που αφορά τους εφήβους

Ν. Βυζαντιάδου: «Η κατάθλιψη στην εφηβεία»

Αν και πολλοί τείνουν να συνδέουν την εφηβεία με μία γενικότερη μελαγχολική τάση και σκοτεινές σκέψεις, είναι απαραίτητο να διαχωρίσουμε την κατάθλιψη από μία παροδική καταθλιπτική διάθεση του εφήβου. Είναι, επίσης, γνωστό ότι συχνά προϋπάρχουν ενδείξεις υποβόσκουσας κατάθλιψης, οι οποίες, όμως, ερμηνεύονται στο πλαίσιο μιας συναισθηματικής αστάθειας που οφείλεται στην εφηβεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάθλιψη επηρεάζει πολύ την εξέλιξη του εφήβου και, συχνά, οδηγεί σε κοινωνική απομόνωση και αλλαγή στην ποιότητα των διαπροσωπικών του σχέσεων.

Ξεκινώντας από την κλινική συμπτωματολογία, ας τονισθεί ότι πολλά από τα συμπτώματα της κατάθλιψης στην εφηβεία είναι ίδια με εκείνα της κατάθλιψης στους ενήλικες, όπως ανηδονία, απόγνωση, απελπισία, ενοχή, πεσμένη διάθεση, λήθαργος και χαμηλή κινητοποίηση. Υπάρχουν εντούτοις αρκετές διαφορές, όπως σωματικές ενοχλήσεις, απόσυρση, μυστικοπάθεια και συστολή, που εμφανίζονται, κυρίως, σε έφηβους καταθλιπτικούς. Οι Ryan et al υποστηρίζουν ότι η απόσυρση από το κοινωνικό σύνολο και οι σωματικές ενοχλήσεις εμφανίζονται με τόσο μεγάλη συχνότητα στους έφηβους, που πρέπει να συμπεριληφθούν στα διαγνωστικά κριτήρια για την κατάθλιψη στην εφηβεία.

Ένα άλλο κλινικό σύμπτωμα είναι οι διαταραχές ύπνου, με τη μορφή της υπερυπνίας αλλά αυτό συναντάται και σε πολλούς ενήλικες, ειδικότερα σε περιπτώσεις βαριάς κατάθλιψης. Το συχνό κλάμα δε φαίνεται να συνδέεται πάντα με ύπαρξη κατάθλιψης ή να αποτελεί ένδειξή της, καθώς σχετίζεται, περισσότερο, με άγχος και μία γενικότερη ένταση.

Έχει αποδειχθεί ότι η κατάθλιψη, στην εφηβεία, εμφανίζεται,συχνά, σε συνδυασμό με κάποια άλλη παιδοψυχιατρική διαταραχή, είναι δηλαδή συχνή η συνοσηρότητα. Το άγχος του αποχωρισμού παρατηρείται στο 50% των έφηβων καταθλιπτικών, ενώ ένα ποσοστό 38-40% κάνει χρήση ουσιών παράλληλα με την κατάθλιψη, που έχει. Ποσοστό 80% των έφηβων, που πάσχουν από ψυχογενή ανορεξία, εμφανίζουν ενδείξεις κατάθλιψης, ενώ ποσοστό περίπου 50% από αυτούς που αρνούνται να πάνε στο σχολείο, πάσχουν, επίσης, από κατάθλιψη.

Η συνοσηρότητα περιπλέκει ιδιαιτέρως τη διαγνωστική πράξη και επηρεάζει την εξέλιξη της κατάθλιψης, καθώς κρίνεται, ενίοτε, σκόπιμο να δοθεί η θεραπευτική προσοχή, αρχικά, στην άλλη νόσο και να αντιμετωπιστεί, εν συνεχεία, η κατάθλιψη. Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, η διάγνωση για κατάθλιψη δεν τίθεται καν καθώς η προσοχή των ειδικών εστιάζεται στο κεντρικό πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στην άρνηση του έφηβου να πάει στο σχολείο.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι γονείς αγνοούν την κατάθλιψη του παιδιού τους και το βαθμό, στον οποίο αυτό υποφέρει. Παρ΄ όλα αυτά κρίνεται αναγκαία η συνέντευξη μαζί τους για λήψη περαιτέρω πληροφοριών γύρω από τις καθημερινές συνήθειες και την συμπεριφορά του έφηβου.

Αν θελήσουμε να μιλήσουμε για ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα παιδιά, που έχουν γονείς ή συγγενείς με κατάθλιψη, καθώς η κληρονομικότητα φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο. Η ψυχική υγεία της μητέρας, ανεπιθύμητα γεγονότα ζωής, προεφηβικό άγχος, αποχωρισμός από τους φυσικούς γονείς, σοβαρή ασθένεια σε προσχολική ηλικία και θάνατος ενός γονιού – ειδικά για τα κορίτσια – περιγράφονται ως καταστάσεις που συμβάλλουν στην εμφάνιση κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη, στην εφηβεία, εμφανίζεται με διπλάσια συχνότητα στα κορίτσια παρά στα αγόρια και αυτό εξηγείται ίσως γιατί τα κορίτσια έρχονται αντιμέτωπα με πολύ περισσότερες και εντονότερες αλλαγές στη ζωή τους και στο σώμα τους κατά τη διάρκεια της πρώιμης εφηβείας.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της κατάθλιψης στην εφηβεία πρέπει να είναι εστιασμένη σε συγκεκριμένα θέματα, όπως να προάγει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, να ενθαρρύνει αποτελεσματικούς χειρισμούς και ανάληψη ευθυνών και να αποτρέπει την υποτροπή. Η ομαδική ψυχοθεραπεία αποδεικνύεται, συχνά, βοηθητική και σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης μία συμπεριφορική προσέγγιση είναι εξίσου αποτελεσματική.

Οι περισσότεροι έφηβοι αναρρώνουν από ένα επεισόδιο μείζονος κατάθλιψης μέσα σε ένα χρόνο ή και ακόμα νωρίτερα. Μεγαλύτερα επεισόδια μπορεί να συνδέονται με πρωιμότερη έναρξη της κατάθλιψης, αυτοκτονικούς ιδεασμούς ή αναζήτηση κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος. Ακόμα και μετά την ανάρρωση, τα σημάδια της κατάθλιψης μένουν και συμπεριφορές όπως εσωτερίκευση προβλημάτων, υπερβολική ευαισθησία και καταθλιπτική διάθεση συνοδεύουν τον έφηβο για χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χασεκίδης: “Κάνουμε συνεχώς βήματα προόδου – Ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για τίτλους”

Ο Δημήτρης Χασεκίδης, έφορος του ανδρικού και γυναικείου τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ μίλησε αποκλειστικά στο PAOK24 για τα τμήματα χειροσφαίρισης του συλλόγου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Δημήτρης Χασεκίδης, έφορος του ανδρικού και γυναικείου τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, μίλησε στο PAOK24 σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο κ. Χασεκίδης είναι ο έφορος του γυναικείου χάντμπολ του ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 2007, μετρώντας τρία πρωταθλήματα με τον Δικέφαλο (2013, 2019, 2020) καθώς και 4 κύπελλα Ελλάδος (2014,2016,2019,2020). Μάλιστα τις σεζόν 2018-2019 και 2019-2020 το τμήμα πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ. Από πέρυσι το καλοκαίρι αποτελεί τον έφορο του ΠΑΟΚ και στο ανδρικό χάντμπολ με στόχο του να οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες το τμήμα του συλλόγου.

Στη συζήτηση που κάναμε, στάθηκε στη σκληρή δουλειά, που γίνεται στο γυναικείο τμήμα και το έχει κάνει παντοδύναμο καθώς και στην ευρωπαϊκή διάκριση, που θα λειτουργήσει ως βάση για νέες στα επόμενα χρόνια. Σχολίασε την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στην πρώτη του χρονιά στο τμήμα των ανδρών ενώ τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους “ευεργέτες” των επιτυχιών του ΠΑΟΚ.

Για τη χρονιά που διανύουμε στην Α1 χάντμπολ γυναικών:

«Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο το χτίσιμο μιας αρκετά καλής ομάδας για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Με σκληρή δουλειά και συνεχή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα θα φτάσουμε το στόχο μας. .Αυτός είναι να διατηρήσουμε τα σκήπτρα μας. Δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν δύο αξιόλογοι αντίπαλοι, που θα διεκδικήσουν μαζί μας τους τίτλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σοβαροί και να τα δώσουμε όλα για να είμαστε ξανά εμείς οι νταμπλούχοι».

Γα την ευρωπαϊκή πορεία και τη διάκριση της ομάδας:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που φτάνουμε στα προημιτελικά κι είμαστε η μοναδική Ελληνική ομάδα που το καταφέρνει. Επιπλέον η νίκη μας επί της Μάλαγα είναι η πρώτη Ελληνικής ομάδας κόντρα σε Ισπανική ομάδα. Μάλιστα η νίκη αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτούμε πως η Μάλαγα είναι ήδη στον τελικό του κυπέλλου κι έχει αρκετές πιθανότητες να το κατακτήσει.  Απέδειξε και στο δεύτερο παιχνίδι ότι δε θέλει να χάνει πουθενά. Αυτό δείχνει πως έχουμε κάνει σοβαρά βήματα προόδου. Η Ευρώπη τελείωσε όμως για εμάς και πλέον σχεδιάζεται η επόμενη χρονιά στις διασυλλογικές διοργανώσεις».

 

Σχετικά με το αν περίμενε όταν ξεκινούσε την πορεία του, πως θα έφτανε ως εδώ:

«Ήταν στο βάθος του μυαλού μου γιατί πάντα βάζω υψηλούς στόχους. Τόσο ομαδικούς, όσο κι ατομικούς. Από εκεί και πέρα όμως δεν έχει σημασία τι σκεφτόμουν πριν από χρόνια. Σημασία έχει το παρόν και το μέλλον. Αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, αυτή έχει αξία για να θυμηθούμε από πού προήλθαμε και πόσο κόπο έχουμε κάνει για να φτάσουμε ως εδώ».

Αναφορικά με την πρώτη του χρονιά στο ανδρικό τμήμα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας:

«Η πορεία του ανδρικού χάντμπολ είναι αρκετά καλή. Έχουμε θέσει ένα πλάνο 3τίας και σταδιακά το εφαρμόζουμε. Λόγω της πανδημίας, ίσως δεν καταφέραμε να δείξει η ομάδα το ρυθμό που μπορεί να έχει. Είναι καινούριο το σύνολο. Σίγουρα θα ενισχυθούμε το καλοκαίρι καθώς σκοπεύουμε να παίξουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα θ’ ανέβει επίπεδο ή κι επίπεδα στο ανδρικό χάντμπολ, ώστε να μειώσουμε την απόσταση με την ΑΕΚ, που αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα, που ξεχωρίζει στην Ελλάδα. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι πάντα φτιαγμένος για τίτλους».

Αφοπλιστικός ήταν σε ερώτηση για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του πρωταθλήματος χάντμπολ ανδρών δηλώνοντας χαρακτηριστικά, “Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Είναι δικό τους θέμα”.

Για τα πρόσωπα που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο να είναι πρωταγωνιστής ο Δικέφαλος:

«Τα λόγια είναι περιττά. Ο κ. Σαββίδης στηρίζει πάρα πολύ το τμήμα του γυναικείου χάντμπολ όπως κι όλο το σύλλογο. Δικό του έργο είναι, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, η ανάδειξη αυτής της ομάδας κι είμαστε όλοι περήφανοι, που μας στηρίζει κι είναι δίπλα μας. Ευελπιστούμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και τη νέα σεζόν, όπως μας έχει πει. Θέλουμε να φτάσουμε στο επίπεδο του γυναικείου και το ανδρικό χάντμπολ στα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τον. Κ Τσαλόπουλο, πρόκειται για έναν άνθρωπο, που είναι συνεχώς δίπλα μας. Είναι ο βασικός μας χορηγός κι είναι αυτός που θα μας βοηθήσει, όπου χρειαζόμαστε. Δεν του αρέσει να τον αναφέρουμε αλλά πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και πόσο μας βοηθάει.

Τέλος για τον πρόεδρο του ΑΣ, κ. Κατσαρή ότι και να πούμε είναι  λίγο. Είναι αυτός που διοικεί όλο το οικοδόμημα του Ερασιτέχνη. Έχει καίρια συμβολή σε όλα αυτά κι ευελπιστούμε να συνεχίσει να είναι πρόεδρος και να μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στο σύλλογο να τον πάμε ένα σκαλί πάνω σε όλα τα αθλήματα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trending