ΑΣ

Πάλεψε, «άδειασε», αποκλείστηκε

Εκτός συνέχειας κυπέλλου ο ΠΑΟΚ παρά την υπερπροσπάθεια των «ασπρόμαυρων»

Published

on

Με την Ουίλιαμς να αποχωρεί στο 36′ με 5 φάουλ και την Ρέστατ να μην αγωνίζεται, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα-αποκλεισμό στο PAOK Sports Arena για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, με τον Δικέφαλο πάντως να αφήνει με την εμφάνισή του, υποσχέσεις για τη νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Με Ουίλιαμς αρχικά και στη συνέχεια τις Καρλάφτη και Κιλαζίδου να δίνουν τις λύσεις επιθετικά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με 18-11, όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του καθώς δεν είχε απαντήσεις απέναντι στην Γκούσταφσον, με αποτέλεσμα το φινάλε της πρώτης περιόδου να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 24-24.

Πιστές οι «ασπρόμαυρες» στο πλάνο τους και στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαν σταθερά το προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενες έβρισκαν τον τρόπο κυρίως μέσα από την ρακέτα για να πλησιάζουν. Προς το φινάλε του δεκαλέπτου, ο Δικέφαλος με τις Καρλάφτη, Κιλαζίδου πήρε ξανά «κεφάλι» και πήγε μπροστά στην ανάπαυλα με 44-39.

Χαμηλά επιθετικά το τρίτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 48-41, αλλά τις φιλοξενούμενες να ανατρέπουν την κατάσταση (48-49). Εκ νέου «προσπέρασμα» του Δικεφάλου (54-51) με Καρλάφτη, Κολλάτου, Θεοδώρου, πριν ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει με τρίποντο της Σταμάτη (54-54).

Με την Ουίλιαμς με 4 φάουλ, οι «ασπρόμαυρες» έπρεπε να… ματώσουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, απέναντι στο «ερυθρόλευκο» rotation. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τον ΠΑΟΚ να χάνει τελικά την Ουίλιαμς στο 36′ με 5 φάουλ. Οι «ερυθρόλευκες» ανέβασαν τη διαφορά (62-68) δύο λεπτά πριν το φινάλε, σε ένα σημείο που ο Δικέφαλος ξέμεινε από λύσεις επιθετικά. Με βολές της Κολλάτου οι «ασπρόμαυρες» μείωσαν (64-68), όμως τα καλάθια της Γκούσταφσον, που έκανε τη μεγάλη ζημιά σε όλο τον αγώνα για την άμυνα του Δικεφάλου με τους 30 πόντους της, έκριναν την αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 64-73.

«Στροφή» για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ερχόμενο σαββατοκύριακο και πάλι στο «Παλατάκι» με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 44-39, 54-54, 64-73

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης) : Θεοδώρου 2, Στεφανάκη, Κατσαμούρη 6, Κιλαζίδου 11, Ουίλιαμς 14, Ουίλσον 6, Καρλάφτη 12 (2), Κολλάτου 13 (1).

Comments

Trending