Connect with us

ΑΣ

Αμοιρίδης: «Φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Κώστας Αμοίριδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του με συνέντευξη στο City of Primo 106.1

PAOK24

Αμοιρίδης: «Φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

O ηγέτης και χρηματοδότης του τμήματος βόλεϊ Γυναικών, Κώστας Αμοιρίδης, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τη φετινή σεζόν αλλά και για τη στήριξη του στα βαρέα αθλήματα του ΠΑΟΚ, καθώς και για το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Αμοιρίδης…

«Αυτοί που μπορούμε, πρέπει να βάλουμε πλάτη, για μια ομάδα που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και να είμαστε περήφανοι με αυτό που βλέπουμε. Το χρήμα είναι άσχημο πράγμα, κάποιοι δύσκολα βάζουν το χέρι στη τσέπη. Είναι μια προσφορά εκτός από τον ΠΑΟΚ και στην πόλη, γιατί ο ΠΑΟΚ την αντιπροσωπεύει και την κάτι περήφανη. Είναι μια ομάδα- σύμβολο για τη Βόρεια Ελλάδα».

Για την υποστήριξη του στα βαρέα αθλήματα του συλλόγου:
«Τα παιδιά κάνουν καταπληκτική δουλειά. Είναι τμήματα που παλεύουν με τη δική μου βοήθεια και πενιχρά εισόδηματα. Ο Χάρης Μάλλιος αφιερώνει πολλές ώρες και ενέργεια για να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Το παλεύουμε μαζί, εγώ βάζω σχεδόν όλα τα χρήματα, αυτός τρέχει όλη μέρα. Είμαστε εκεί και η ομάδα μας κάνει περήφανους».

Για την πορεία του βόλεϊ γυναικών από τότε που ανέλαβε:
«Αυτό το τμήμα πριν έξι χρόνια ήταν προτελευταίο στη Β’ Εθνική. Ο λόγος που διάλεξα αυτό το τμήμα είναι γιατί το γυναικείο Βόλεϊ είναι το πιο δημοφιλές. Εκεί που ήταν δεν του άξιζε να έχει το όνομα του ΠΑΟΚ. Για αυτό το ανέλαβα. Όταν το ανέλαβα ο έφορος μου εξηγούσε τις δυσκολίες. Τότε τον ρώτησα αν αυτές δυσκολίες αφορούν μόνο εμάς ή τις ομάδες που είναι πρώτες. Ο Ολυμπιακός παλιότερα ήταν μονοπώλιο, ο δικός μας ερχομός κινητοποίησε όλο το γυναικείο βόλεϊ, και το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, είναι ανταγωνιστικό. Το σημαντικότερο είναι ότι βγάζουμε συνεχώς αθλήτριες, και η μισή Εθνική ομάδα αποτελείται από δικά μας κορίτσια. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη προσφορά μας στο άθλημα. Πήραμε κάποια ταλέντα που μπορεί να χάνονταν, και τους δώσαμε γυμναστές, εγκαταστάσεις, ζεστό περιβάλλον».

Για τη φετινή ομάδα:
«Μιλάμε για ένα άθλημα που έχουμε απέναντι ομάδες δυνατές και με ιστορία. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε 14 ικανές παίκτριες. Αν χωρίζαμε την ομάδα στα δύο η μια θα ήταν φαβορί για την πρώτη θέση και η άλλη για την 3-4. Πέρσι αν δεν τραυματιζόταν η Λι θα το παίρναμε το πρωτάθλημα και φέτος πιστεύω ότι αν δεν έχουμε καμιά ατυχία, θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Ας κρατήσουμε όμως χαμηλά τη μπάλα, όπως λέω πάντα».

Για την απόφαση η ομάδα από τη Μίκρα στο Παλατάκι:
«Παίζαμε στη Μίκρα που είναι ένα μικρό γήπεδο, που γεμίζει εύκολα. Το Παλατάκι είναι μια έδρα που τη νοιώθουμε σαν το σπίτι μας και για αυτό μεταφερθήκαμε στο Παλατάκι. Έχει κόσμο που έρχονται, έχει και δύο τρεις φίλαθλους που ταξιδεύουν όπου πάει η ομάδα, ακόμα και εκτός Ελλάδας. Έχουμε κόσμο, αλλά όχι από τους οργανωμένους. Όταν πάμε στην ΑΕΚ έχει 350 άτομα, σε ένα μικρό γήπεδο, τα ίδια γίνονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Εμείς σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε βοήθεια από τους οργανωμένους. Αλλά ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει, εμείς είμαστε εκεί, κάνουμε την προσπάθεια μας. Όποιος το νιώθει θα έρθει, όχι επειδή του το ζητάμε».

Για την πορεία του τμήματος βόλεϊ και τους δικούς του στόχους:
«Πρόπερσι πήραμε το Κύπελλο, έχουμε πρωταθλήματα στις νεάνιδες. Πέρσι στο γυναικών μείναμε τρίτοι, παρά την ατυχία και θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Φέτος έχουμε το 6/6 και συνεχίζουμε. Φέτος πιστεύω ότι έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ, και αντικειμενικά είμαστε η καλύτερη ομάδα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρεις τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρχει κλίμα, πάθος, όραμα, ένας καλός προπονητής. Παίζουν πολλά ρόλο. Ας κατακτήσουμε πρώτα το πρωτάθλημα και μετά πάντα κοιτάς ψηλότερα».

Για το μπάσκετ και την προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου:
«Στο μπάσκετ γίνεται μια δύσκολη προσπάθεια. Τόσα χρόνια παλέυει με τα προβλήματα. Ευτυχώς ήρθε ο κύριος Χατζόπουλος, έβαλε την ενέργεια και τα χρήματα του, και ο κόσμος στηρίζει αρκετά. Θέλω και ελπίζω, γιατί δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές, ότι ο κόσμος θα βοηθήσει περισσότερο, για να μπορέσουμε σε κάποια φάση να καταστήσουμε υγιές αυτό το τμήμα που ταλαιπωρείται 15 χρόνια. Στο μπάσκετ χρειάζονται μεγάλα νούμερα για να μπορέσεις να είσαι αξιοπρεπής. Με τη βοήθεια του κόσμος και με διάθεση και μεράκι, μπορούμε να έχουμε ελπίδες».

Για το σπίτι της Άρσης Βαρών στη Σταυρούπολη:
«Ανήκει σε ένα φορέα στο κράτος, εμείς ενδιαφερθήκαμε αν θα μας το έδινε η πολιτεία. Είχα πει ότι αν μας το δώσει το κράτος , θα βάλω τα χρήματα για να το αγοράσω. Είναι ένα μεγάλο κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει πολλά αθλήματα. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εκτός από το ότι δεν υπάρχουν πολλοί με χρήματα, είναι ότι δεν έχουμε ανθρώπους με διάθεση. Υπάρχει ο κύριος Κατσαρής που τρέχει για όλα, και από πίσω δεν υπάρχει άνθρωπος. Θα έπρεπε σε αυτό το ζήτημα να υπάρχει ένας άνθρωπος που να το τρέξει αυτό, να πάμε στον υπουργό, να βάλουμε δικηγόρους. Κάπου εχεί χάθηκε το πράγμα, ενώ το ξεκινήσαμε. Ίσως αν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, να το είχαμε πάρει».

Για το αν σκέφτεται να αναλάβει κάποια στιγμή τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ:
«Το θέμα του προέδρου του ΑΣ είναι καυτό υπό πολλές έννοιες. Μέσα από ένα υγιή ερασιτέχνη μπορεί να υπάρχει υγεία και στις ΠΑΕ και ΚΑΕ. Δυστυχώς σήμερα έχουμε μόνο έναν πρόεδρο και από πίσω δεν υπάρχει τίποτα. Εμένα δυστυχώς οι δουλειές μου δεν μου το επιτρέπουν, χρειάζεται χρόνος, για όλα τα τμήματα. Όλα αυτά δε γίνονται από μόνα τους. Τόσα τμήματα, με πρώτες ομάδες , ακαδημίες. Όλα αυτά έχουν ανάγκες μετακίνησης. Όλα αυτά συν το να νοικοκυρέψεις τα λίγα χρήματα που έχει ο ΑΣ. Εγώ δυστυχώς δεν έχω αυτό το χρόνο, ούτε και την ενέργεια για να το τρέξω. Πριν από δέκα χρόνια ίσως και να υπήρχαν λίγες πιθανότητες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Στην Κατερίνη για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Για το πρώτο βήμα τα κορίτσια του Δικεφάλου στο θεσμό του κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας διεκδικεί η κάτοχος του τροπαίου, γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ που φιλοξενείται σήμερα Τετάρτη στις 18:00 από τον Ορφέα Κατερίνης (ομάδα της Α2 κατηγορίας) σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος θέλει να... ξεμπερδέψει άνετα με το σημερινό παιχνίδι ώστε να στρέψει την προσοχή του στην κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς του Σαββάτου στη Μίκρα με αντίπαλο την KPR Gminy Kobierzyce.

Για το παιχνίδι κόντρα στον Ορφέα Κατερίνης, η αθλήτρια του ΠΑΟΚ, Ευγενία Σαμολαδά τόνισε:

«Είμαστε έτοιμες για το παιχνίδι της Τετάρτης, το οποίο θα λειτουργήσει ως μία προετοιμασία για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Σαββάτου.

Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και θα δώσουμε όλες το 100%, αλλά σίγουρα επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην Kobierzyce. Περιμένουμε τον κόσμο μας στην Κατερίνη. Μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι, είναι ο όγδοος παίκτης μας».

Προημιτελική φάση (Τετάρτη 21/12/2022)

ΓΑΣ Καματερού – ΑΕΚ
ΑΕΣΧ Πυλαίας - Ορφέας Κατερίνης ή ΠΑΟΚ
Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ή Αναγέννηση Άρτας –ΑΕΠ Πανόραμα
ΟΦΝ Ιωνίας- Αθηναϊκός

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

8/8 οι μεγάλες; 8/8 και οι μικρές!

Στα χνάρια της πρώτης ομάδας, η Κ20 βόλεϊ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αήττητες και στην πρώτη θέση του ομίλου ολοκλήρωσαν την Α' Φάση οι παίκτριες της Κ20 βόλεϊ κοριτσιών, νικώντας την ΔΕΚΑ στον Εύοσμο με 0-3.

Σ' ένα πολύ καλό παιχνίδι, τα κορίτσια του Θάνου Τερζή έδειξαν χαρακτήρα στο πρώτο και στο τρίτο σετ, φτάνοντας στο 0-3 το οποίο τους έδωσε την όγδοη διαδοχική νίκη.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου, και θα αντιμετωπίσει στην Β' Φάση την τέταρτη ομάδα από τον Α' Όμιλο.

Όσον αφορά την Κ18 κοριτσιών, για την πρώτη αγωνιστική της Β' Φάσης του πρωταθλήματος της ΕΠΕΣΘ, ηττήθηκε με 3-1 από το Ναύαρχο Βότση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρώτοι και καλύτεροι!

Κατέκτησαν το τουρνουά στην Λάρισα οι παίδες πόλο του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την πρώτη θέση στο 1ο Larisa Waterpolo Tournament, κατέλαβαν οι Παίδες Πόλο του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας ακόμα ένα κύπελλο στο «παλμαρέ» του τμήματος.

Με πολύ καλές εμφανίσεις, οι νεαροί πολίστες του Δικεφάλου, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία, απέδειξαν για ακόμα μία φορά την κυριαρχία τους, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τουρνουά.

Αναλυτικά η αποστολή που ταξίδεψε στην Λάρισα:

Ανάστασης Χατζημάρκου, Γαβριήλ Σαγηρόγλου, Ορφέας Μανθογιάννης, Στέλιος Τζεβελεκίδης, Άγγελος Λεωνιδάκης, Οδυσσέας Καρατζάς, Νικόλας Ανδρικόπουλος, Μαντζουρίδης Μάξιμος, Γιώργος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Ράπτης, Λευτέρης Τοπόλιγκας, Άγγελος Τουρτσάκης, Κριστιάν Τσίχλης, Λευτέρης Χατζηαβραμίδης, Λίον Βαρτάνοβ, Αλέξανδρος Λαρίδης, Βασίλης Λεβεντούδης, Παναγιώτης Κονταξής

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 11-11

ΠΑΟΚ-ΝΟΠατρών 14-10

ΠΑΟΚ-ΝΟ Λάρισας 10-8

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending