Connect with us

ΑΣ

Αμοιρίδης: «Φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Κώστας Αμοίριδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του με συνέντευξη στο City of Primo 106.1

PAOK24

Αμοιρίδης: «Φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

O ηγέτης και χρηματοδότης του τμήματος βόλεϊ Γυναικών, Κώστας Αμοιρίδης, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τη φετινή σεζόν αλλά και για τη στήριξη του στα βαρέα αθλήματα του ΠΑΟΚ, καθώς και για το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Αμοιρίδης…

«Αυτοί που μπορούμε, πρέπει να βάλουμε πλάτη, για μια ομάδα που θα μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και να είμαστε περήφανοι με αυτό που βλέπουμε. Το χρήμα είναι άσχημο πράγμα, κάποιοι δύσκολα βάζουν το χέρι στη τσέπη. Είναι μια προσφορά εκτός από τον ΠΑΟΚ και στην πόλη, γιατί ο ΠΑΟΚ την αντιπροσωπεύει και την κάτι περήφανη. Είναι μια ομάδα- σύμβολο για τη Βόρεια Ελλάδα».

Για την υποστήριξη του στα βαρέα αθλήματα του συλλόγου:
«Τα παιδιά κάνουν καταπληκτική δουλειά. Είναι τμήματα που παλεύουν με τη δική μου βοήθεια και πενιχρά εισόδηματα. Ο Χάρης Μάλλιος αφιερώνει πολλές ώρες και ενέργεια για να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Το παλεύουμε μαζί, εγώ βάζω σχεδόν όλα τα χρήματα, αυτός τρέχει όλη μέρα. Είμαστε εκεί και η ομάδα μας κάνει περήφανους».

Για την πορεία του βόλεϊ γυναικών από τότε που ανέλαβε:
«Αυτό το τμήμα πριν έξι χρόνια ήταν προτελευταίο στη Β’ Εθνική. Ο λόγος που διάλεξα αυτό το τμήμα είναι γιατί το γυναικείο Βόλεϊ είναι το πιο δημοφιλές. Εκεί που ήταν δεν του άξιζε να έχει το όνομα του ΠΑΟΚ. Για αυτό το ανέλαβα. Όταν το ανέλαβα ο έφορος μου εξηγούσε τις δυσκολίες. Τότε τον ρώτησα αν αυτές δυσκολίες αφορούν μόνο εμάς ή τις ομάδες που είναι πρώτες. Ο Ολυμπιακός παλιότερα ήταν μονοπώλιο, ο δικός μας ερχομός κινητοποίησε όλο το γυναικείο βόλεϊ, και το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον, είναι ανταγωνιστικό. Το σημαντικότερο είναι ότι βγάζουμε συνεχώς αθλήτριες, και η μισή Εθνική ομάδα αποτελείται από δικά μας κορίτσια. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη προσφορά μας στο άθλημα. Πήραμε κάποια ταλέντα που μπορεί να χάνονταν, και τους δώσαμε γυμναστές, εγκαταστάσεις, ζεστό περιβάλλον».

Για τη φετινή ομάδα:
«Μιλάμε για ένα άθλημα που έχουμε απέναντι ομάδες δυνατές και με ιστορία. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε 14 ικανές παίκτριες. Αν χωρίζαμε την ομάδα στα δύο η μια θα ήταν φαβορί για την πρώτη θέση και η άλλη για την 3-4. Πέρσι αν δεν τραυματιζόταν η Λι θα το παίρναμε το πρωτάθλημα και φέτος πιστεύω ότι αν δεν έχουμε καμιά ατυχία, θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Ας κρατήσουμε όμως χαμηλά τη μπάλα, όπως λέω πάντα».

Για την απόφαση η ομάδα από τη Μίκρα στο Παλατάκι:
«Παίζαμε στη Μίκρα που είναι ένα μικρό γήπεδο, που γεμίζει εύκολα. Το Παλατάκι είναι μια έδρα που τη νοιώθουμε σαν το σπίτι μας και για αυτό μεταφερθήκαμε στο Παλατάκι. Έχει κόσμο που έρχονται, έχει και δύο τρεις φίλαθλους που ταξιδεύουν όπου πάει η ομάδα, ακόμα και εκτός Ελλάδας. Έχουμε κόσμο, αλλά όχι από τους οργανωμένους. Όταν πάμε στην ΑΕΚ έχει 350 άτομα, σε ένα μικρό γήπεδο, τα ίδια γίνονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Εμείς σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε βοήθεια από τους οργανωμένους. Αλλά ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει, εμείς είμαστε εκεί, κάνουμε την προσπάθεια μας. Όποιος το νιώθει θα έρθει, όχι επειδή του το ζητάμε».

Για την πορεία του τμήματος βόλεϊ και τους δικούς του στόχους:
«Πρόπερσι πήραμε το Κύπελλο, έχουμε πρωταθλήματα στις νεάνιδες. Πέρσι στο γυναικών μείναμε τρίτοι, παρά την ατυχία και θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Φέτος έχουμε το 6/6 και συνεχίζουμε. Φέτος πιστεύω ότι έχουμε το ποιοτικότερο ρόστερ, και αντικειμενικά είμαστε η καλύτερη ομάδα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρεις τα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρχει κλίμα, πάθος, όραμα, ένας καλός προπονητής. Παίζουν πολλά ρόλο. Ας κατακτήσουμε πρώτα το πρωτάθλημα και μετά πάντα κοιτάς ψηλότερα».

Για το μπάσκετ και την προσπάθεια του Θανάση Χατζόπουλου:
«Στο μπάσκετ γίνεται μια δύσκολη προσπάθεια. Τόσα χρόνια παλέυει με τα προβλήματα. Ευτυχώς ήρθε ο κύριος Χατζόπουλος, έβαλε την ενέργεια και τα χρήματα του, και ο κόσμος στηρίζει αρκετά. Θέλω και ελπίζω, γιατί δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές, ότι ο κόσμος θα βοηθήσει περισσότερο, για να μπορέσουμε σε κάποια φάση να καταστήσουμε υγιές αυτό το τμήμα που ταλαιπωρείται 15 χρόνια. Στο μπάσκετ χρειάζονται μεγάλα νούμερα για να μπορέσεις να είσαι αξιοπρεπής. Με τη βοήθεια του κόσμος και με διάθεση και μεράκι, μπορούμε να έχουμε ελπίδες».

Για το σπίτι της Άρσης Βαρών στη Σταυρούπολη:
«Ανήκει σε ένα φορέα στο κράτος, εμείς ενδιαφερθήκαμε αν θα μας το έδινε η πολιτεία. Είχα πει ότι αν μας το δώσει το κράτος , θα βάλω τα χρήματα για να το αγοράσω. Είναι ένα μεγάλο κτήριο που θα μπορούσε να στεγάσει πολλά αθλήματα. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εκτός από το ότι δεν υπάρχουν πολλοί με χρήματα, είναι ότι δεν έχουμε ανθρώπους με διάθεση. Υπάρχει ο κύριος Κατσαρής που τρέχει για όλα, και από πίσω δεν υπάρχει άνθρωπος. Θα έπρεπε σε αυτό το ζήτημα να υπάρχει ένας άνθρωπος που να το τρέξει αυτό, να πάμε στον υπουργό, να βάλουμε δικηγόρους. Κάπου εχεί χάθηκε το πράγμα, ενώ το ξεκινήσαμε. Ίσως αν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος, να το είχαμε πάρει».

Για το αν σκέφτεται να αναλάβει κάποια στιγμή τη διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ:
«Το θέμα του προέδρου του ΑΣ είναι καυτό υπό πολλές έννοιες. Μέσα από ένα υγιή ερασιτέχνη μπορεί να υπάρχει υγεία και στις ΠΑΕ και ΚΑΕ. Δυστυχώς σήμερα έχουμε μόνο έναν πρόεδρο και από πίσω δεν υπάρχει τίποτα. Εμένα δυστυχώς οι δουλειές μου δεν μου το επιτρέπουν, χρειάζεται χρόνος, για όλα τα τμήματα. Όλα αυτά δε γίνονται από μόνα τους. Τόσα τμήματα, με πρώτες ομάδες , ακαδημίες. Όλα αυτά έχουν ανάγκες μετακίνησης. Όλα αυτά συν το να νοικοκυρέψεις τα λίγα χρήματα που έχει ο ΑΣ. Εγώ δυστυχώς δεν έχω αυτό το χρόνο, ούτε και την ενέργεια για να το τρέξω. Πριν από δέκα χρόνια ίσως και να υπήρχαν λίγες πιθανότητες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

League Cup: Βατή κλήρωση για ΠΑΟΚ με το βλέμμα στον τελικό

Μια κούπα που λείπει από την τροπαιοθήκη του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η κλήρωση του League Cup «Νίκος Σαμαράς» της σεζόν 2023-2024.

Η πρώτη προκριματική φάση ξεκινάει με τη συμμετοχή 3 ομάδων (Πήγασος Πολίχνης, Άθλος Ορεστιάδας, Καλαμάτα 80') με τα παιχνίδια να διεξάγονται στην Ορεστιάδα.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη διοργάνωση από την προημιτελική φάση.

Εκεί ο Δικέφαλος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της δεύτερης ομάδας που θα προκύψει από την προκριματική φάση.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

ΠΑΟΚ - 2η ομάδα προκριματικής φάσης

Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

1η ομάδα προκριματικής φάσης - Μίλων

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μαζεμένα και με το… καλημέρα τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League 2023-24.

Ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα θα παίξει με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, ενώ τη 2η αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο «Παλατάκι»!

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

1η αγωνιστική-10η αγωνιστική

ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

2η αγωνιστική-11η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

3η αγωνιστική-12η αγωνιστική

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ-ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική-13η αγωνιστική

ΡΕΠΟ

5η αγωνιστική-14η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

6η αγωνιστική-15η αγωνιστική

ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΠΑΟΚ

7η αγωνιστική-16η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

8η αγωνιστική-17η αγωνιστική

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80-ΠΑΟΚ

9η αγωνιστική-18η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα!

Με σούπερ ντέρμπι ξεκινάει η νέα σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η κλήρωση της Volley League ανδρών για τη σεζόν 2023-2024, στο οποίο θα συμμετέχουν 9 ομάδες.

Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη.

Για τον Δικέφαλο θα ακολουθήσει νέο ντέρμπι, καθώς οι «ασπρόμαυροι» τη 2η αγωνιστική θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη!

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - Μίλων

Καλαμάτα - Άθλος Ορεστιάδας

Φοίνικας Σύρου - Πήγασος Πολίχνης

Ρεπό η Κηφισιά

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Blog

Trending