Connect with us

ΑΣ

«Θα βοηθήσω όποιον με αντικαταστήσει»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θ. Κατσαρής μίλησε για όλους και για όλα στον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου, λίγο μετά το τέλος της Γ.Σ του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

«Θα βοηθήσω όποιον με αντικαταστήσει»

Όσον αφορά τα συναισθήματα που του δημιουργεί η σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Θ. Κατσαρής δήλωσε:  «Εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες μάθαμε να μην είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι. Θέλουμε η κάθε σεζόν να πηγαίνει καλύτερα. Σίγουρα είχαμε κάποιες επιτυχίες αλλά θέλουμε περισσότερες. Περνάμε δύσκολα οικονομικά χρόνια τα ζει όλος ο ελληνικός λαός. Δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις, τα έσοδα είναι πολύ λίγα. Ότι μπορούμε από μόνοι μας, αλλά κάνουμε και αγώνα και πιστεύω ότι όποιο τμήμα δείχνει να έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστεί θα το στηρίζουμε. Όποιο δεν έχει τις δυνατότητες απλώς θα το κρατάμε και θα κοιτάζουμε να κάνει αθλητισμό».

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ στην τοποθέτηση του ο Θ. Κατσαρής είπε προς το σώμα “κουράστηκα”. Τι εννοεί με αυτή του φράση; Ο ίδιος τόνισε τα εξής: «Όταν εννοεί κάποιος ότι κουράστηκε όλοι το καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να έχει τις αντοχές που είχε πριν από 30 χρόνια. Άρα λοιπόν την προσπάθεια που έκανα συνεχίζω να κάνω την ίδια. Οι ώρες που αφιερώνω στον ΠΑΟΚ είναι πάρα πολλές, αλλά σίγουρα όταν εννοώ κουράστηκα είναι μια έκφραση που τη χρησιμοποιώ για να έρθει κάποιος να με αντικαταστήσει. Δηλαδή, να έρθει κάποιος να είναι μαζί μου όσο χρόνο θέλει να τον βοηθήσω, να τον στηρίξω και με την εμπειρία μου και οικονομικά, γιατί και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι, για να μη νιώθει ανασφαλής και γιατί αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο καθένας που έρχεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά ενός μεγάλου συλλόγου, και ιδιαίτερα όπως είναι ο ΠΑΟΚ, φοβάται να μην πάει φυλακή. Άρα, εγώ μπορώ τουλάχιστον 90% να του εγγυηθώ ότι δεν θα πάθει κάτι τέτοιο γιατί ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει. Αυτό εννοώ όταν λέω κουράστηκα. Δεν εννοώ κουράστηκα και πρέπει να ξαπλώσω. Κουράστηκα γιατί η καθημερινότητα ενός 65αρη είναι πολύ πιο δύσκολη από την καθημερινότητα ενός 40αρη».

Για το αν η λύση έρχεται από την παρουσία ανθρώπων όπως ο κ. Αμοιρίδης, ο Θ. Κατσαρής τόνισε: «Με τον κ. Αμοιρίδη κάναμε πολλές συζητήσεις. Ο κ. Αμοιρίδης όντως και επιθυμία μου είναι, γιατί είναι άνθρωπος έντιμος και έχει και την οικονομική δυνατότητα, όταν χρειαστεί να στηρίξει τον ΠΑΟΚ γιατί ο ΠΑΟΚ υπάρχουν στιγμές που θέλει χρήματα. Δεν γίνεται να είναι 31 του μηνός και ο ΠΑΟΚ να μην έχει χρήματα στο λογαριασμό και εσύ να μην πληρώσεις. Πρέπει να βρεις τα λεφτά να πληρώσεις εφορία, ΙΚΑ, ΦΠΑ. Πρέπει να τα πληρώσεις. Έναν τέτοιον άνθρωπο θέλει. Ένα τέτοιο άτομο είναι ο Αμοιρίδης. Αλλά είπα και προηγουμένως και αυτών των δυνατοτήτων να μην είναι σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ θα είμαι δίπλα του».

Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Τη διάδοχη κατάσταση την ψάχνω εδώ και πολλά χρόνια. Εγώ δεν ήρθα για να είμαι στην καρέκλα. Εγώ, αν εξαιρέσει κανείς τις ΓΣ και στο ποδόσφαιρο που πάω δεν έχω κάποια άλλη ενεργή συμμετοχή στην καθημερινότητα των υπόλοιπων τμημάτων. Άρα αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται στην καθημερινότητα τους με τον ΠΑΟΚ και έχουν αυτή τη δυνατότητα, το όνειρο, αλλά και την ψυχή, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες στη Θεσσαλονίκη με λεφτά, αλλά δεν έχουν την ψυχή να τα βγάλεις αυτά τα λεφτά από την τσέπη, γιατί κάποια στιγμή αυτά τα λεφτά τα πετάς. Εάν λειτουργήσεις σωστά μπορεί κάποια στιγμή να τα πάρεις πίσω, όμως εσύ πρέπει να σκέφτεσαι πάντα ότι αυτά τα λεφτά τα πετάς για τον ΠΑΟΚ».

Για την πρόταση του κ. Πετρίδη να πάρει το όνομα του το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Θ. Κατσαρής απάντησε: «Το θεωρώ υπερβολικό. Δεν ξέρω πώς το σκέφτηκε. Εγώ ξέρετε ότι αυτό το γήπεδο το έχω ζήσει από την πρώτη στιγμή. Το πήραμε 4.500 με διάφορους τρόπους με τους Λιάνη και Βενιζέλο υπουργούς το γκρεμίσαμε, όταν ανέλαβα πρόεδρος στον Ερασιτέχνη κατάφεραμε να το χτίσουμε καταφέραμε να αλλάξουμε τον νόμο, γιατί όταν ένα έργο ξεκινάει με 1,7 δις και φτάνει τα 4 είναι αδύνατον να γίνει. Εμείς το κατορθώσαμε με τη συμπαράσταση υπουργών, βουλευτών, Γενικών γραμματέων. Είναι ένα έργο για το οποίο δούλεψα πάρα πολύ. Υπάρχουν όμως πολλοί ανώτεροι για να δώσουν το όνομα τους στο γήπεδο».

Για το βόλεϊ και αν χρειαστεί έξτρα βοήθεια από τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης με δύο κουβέντες είπε: «Ότι θέλετε είμαι εδώ». Αλλά εμείς τι να κάνουμε; Επειδή έπιασαν κότσο τον Ολυμπιακό και πήρε τον Αγκάμεζ με 500.000 να πάμε να πάρουμε και εμείς έναν τέτοιο παίκτη; Δε θέλω να πω πόσο πήραμε εμείς τον Γκόμεζ. Δε θέλω να κυκλοφορεί. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε παίκτες στην αξία τους και αν είναι δυνατόν κάτω από την αξία τους. Άρα λοιπόν δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Δε θα πούμε τον κ. Σαββίδη δώσε 500.000 ή 1 εκατ. για να φτιάξουμε το βόλεϊ. Γιατί και 500.000 και με 700.000 την ίδια ομάδα θα κάνουμε. Δεν θα πάμε να πάρουμε έναν παίκτη υπερεκτιμημένο».

Σχετικά με το αν μπορεί να αλλάξει το ποσό των 550.000 της υπάρχουσας συμφωνίας: «Εμένα δεν με νοιάζει ειλικρινά αν θα αλλάξει. Από την στιγμή που ο κ. Σαββίδης έχει τη καλή διάθεση να στηρίζει τον Ερασιτέχνη και όταν θα καθόμαστε με τους επιτελείς και θα λέμε ότι αυτός ο Ερασιτέχνης έχει 19 τμήματα, έχει αυτά τα χρήματα για το βόλεϊ, με αυτά τα χρήματα μπορεί να πάρει πρωτάθλημα, με αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι τρίτος, δεύτερος, πέμπτος και μέσα από τη σύζητηση βγαίνει το αποτέλεσμα εμείς δε θέλουμε χρήματα για να τα πετάμε. Εγώ δεν έμαθα να σπαταλάω τα χρήματα του Ερασιτέχνη. Έμαθα η μια δραχμή να γίνεται πέντε από αυτό που ισχύει μέσα από τη σωστή διαχείριση».

Αν είναι ικανοποιημένος από αυτό που ισχύει: «Ικανοποιημένος δεν είμαι από αυτό που ισχύει. Με τη σχέση μας είμαι ικανοποιημένος ανάμεσα σε Ερασιτέχνη και Ιβάν Σαββίδη και του Θανάση Κατσαρή με τον Ιβαν Σαββίδη».

Όσον αφορά το μπάσκετ του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης στηρίζει το μπάσκετ. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτός πληρώνει τα έξοδα, την εφορία, αυτός πληρώνει το ΙΚΑ. Έχει μια άριστη συνεργασία ο Μπάνε Πρέλεβιτς με τον Ιβάν Σαββίδη και να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα. Αν ο κ. Σαββίδης πιστεύει ότι πρέπει να πάρει το μπάσκετ υπό την αιγίδια του ομίλου του αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Κανένας μας δεν μπορεί να το απαιτήσει. Σίγουρα όμως το αν το μπάσκετ καθάρισε με το άρθρο 99 και έχει πληρωμένους τους παίκτες του αυτό οφείλεται στον κ. Σαββίδη».

Για το αν Ο ΠΑΟΚτσης είναι μόνο για να πανηγυρίζει ο κ. Κατσαρής σχολίασε:  «Δε θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά πιστεύω ότι οι επιτυχίες τον τρελαίνουν και οι αποτυχίες τον διπλοτρελαίνουν και εξαφανίζεται».

Όταν ερωτήθηκε, ότι ίσως αυτό συμβαίνει επειδή είναι περισσότερες οι αποτυχίες εκείνος απάντησε: «Δεν έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και οι αποτυχίες τον έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί εμείς οι παλαιότεροι να ξεχνάμε τους 55.000 κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει σίγουρα να δημιουργήσουμε τέτοιες ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Να έχουμε επιτυχίες. Να δημιουργήσουμε ΠΑΟΚτσάκια. Αυτά είναι που φέρνουν τους γονείς στα γήπεδα. Αυτά είναι που γεμίζου τα γήπεδα. Έτσι θα δημιουργηθεί μια μαγιά μεγάλου αριθμού φιλάθλων που θα γεμίζουν τα γήπεδα σε βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο, στίβο και κυρίως ποδόσφαιρο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Νικητής ο ΠΑΟΚ σε τουρνουά με ιδιαίτερη σημασία

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν όλες οι παίκτριες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών κατά της βίας, συμμετείχε ο ΠΑΟΚ Β', φτάνοντας μάλιστα και στην κατάκτησή του.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον ΠΑΣ Λαμίας, και μαζί με τον ΠΑΟΚ Β' και τους διοργανωτές συμμετείχαν και οι Πιερίδες Μούσες και ΓΠΟ Γιάννινα.

Ο Δικέφαλος πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας του ΓΠΟ Γιάννινα με 2-0, των Μουσών με 2-0, και τον ΠΑΣ Λαμία με 4-0.

Καλύτερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Β', Φωτεινή Μπουρονίκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ