ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: Αγώνας δρόμου για τα εμβόλια – Προειδοποίηση ΠΟΥ

Οι έρευνες και οι συσκέψεις που διεξάγονται είναι συνεχείς

Published

on

Σε κατάσταση επιφυλακής είναι η επιστημονική κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, προκειμένου να διαπιστωθεί όχι μόνο αν -και κατά πόσο- είναι επικίνδυνη η ίδια αλλά και το αν τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να δράσουν εναντίον της. Οι έρευνες και οι συσκέψεις που διεξάγονται είναι συνεχείς. Και παρόλο που κάποια ερωτήματα σχετικά με τη νέα παραλλαγή παραμένουν ακόμα άγνωστα, οι υγειονομικοί φορείς, ο ένας μετά τον άλλον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν μέτρα για να μην εξαπλωθεί η πανδημία περαιτέρω. Kι όλα αυτά την ώρα που οι διασωληνωμένοι, οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά με όλο και περισσότερες χώρες να υιοθετούν έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 – 100 ευρώ το μήνα το πρόστιμο

Την Τρίτη στη χώρα μας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, με φόντο τα κρούσματα κορονοϊού που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, αλλά και την ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις στο υπουργικό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60. Σε περίπτωση που η εν λόγω ηλικιακή ομάδα δεν κλείσει ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου για την πρώτη δόση τότε κάποιος θα βαρύνεται με 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα, που θα επικυρώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα κατευθύνονται προς την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Να σημειωθεί μάλιστα πως μετά τις ανακοινώσεις του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση στα ραντεβού από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60.
Υπό τον φόβο του προστίμου, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι πολίτες άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί, σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού στο emvolio.gov.gr για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου. Ενδεικτικά, τις τελευταίες 10 ημέρες, ο ημερήσιος μέσος όρος για ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου, για τους πολίτες άνω των 60 ήταν 2.600 ενώ την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, ημέρα εξαγγελίας των νέων μέτρων, για την ίδια ηλικιακή ομάδα κλείστηκαν 6.000 ραντεβού.

Πηγή: Ethnos.gr

Comments

Trending