Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παπαγιαννάκης: “Οι εικόνες αυτές δε θα σβήσουν ποτέ…”

Συγκλονιστικά λόγια από τον Γιάννη Παπαγιαννάκη στο PAOK24 για όσα βίωσε στα Τέμπη…

Αγάπη Γαβριηλίδου

Παπαγιαννάκης: “Οι εικόνες αυτές δε θα σβήσουν ποτέ…”

Μία στιγμή, ένα λεπτό, ένα δευτερόλεπτο. Ένα -τυπικό- ταξίδι από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε εφιάλτη, επειδή στην Ελλάδα του 2023, μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορευματική. Δεκάδες θύματα, αγνοούμενοι και μία τεράστια επιχείρηση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις.

Οι εικόνες είναι πολύ άσχημες στο “μαύρο” σημείο των Τεμπών, εκεί όπου ακόμη και τώρα δίνεται τεράστια μάχη. Μάχη με το χρόνο, μάχη με όλα. Ο Γιάννης Παπαγιαννάκης, ο προπονητής του εφηβικού τμήματος πόλο του ΠΑΟΚ, βρέθηκε στο τραγικό σημείο, καθώς υπηρετεί στην ΕΜΑΚ και βίωσε πολύ-πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Όπως λέει μιλώντας στο PAOK24, έχει ζήσει πολλά, έχει δει πολλά, όντας πυροσβέστης στο επάγγελμα, αλλά οι εικόνες που αντίκρισε στα Τέμπη, ήταν πρωτόγνωρες ακόμη και για τον ίδιο…

Ήταν πραγματικά μία συγκλονιστική εμπειρία. Είμαι 23 χρόνια στην ΕΜΑΚ και είναι από τις πιο δύσκολες εικόνες που έχω δει. Είναι πολύ δύσκολα αυτά που συναντήσαμε. Ψυχικά και σωματικά η επιβάρυνση είναι μεγάλη“, ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

Έχω δει κι έχω βιώσει πολλά, αλλά ήταν πραγματικά δύσκολα εκεί. Τα συναισθήματα ήταν σκληρά… Έβλεπες παντού δύσκολες εικόνες, που πραγματικά δε μπορώ καν να τις περιγράψω. Έπρεπε να γίνει σωστή διαχείριση, να το χειριστούμε όλοι σωστά. 

Οι εικόνες αυτές δε μπορούν να σβήσουν, είναι εικόνες που μένουν… Η αστυνομία δεν άφηνε τους συγγενείς αυτών των ανθρώπων να μπουν στον χώρο εργασίας που βρισκόμασταν εμείς. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Εγώ πήγα με ένα σκύλο, εκπαιδευμένο, τον Έκτορα, αλλά δε μπόρεσε να κάνει ουσιαστικά αρκετή δουλειά σε ένα τέτοιο πεδίο, με τόσες μυρωδιές, με όλα αυτά… Η 8η και η 6η ΕΜΑΚ επιχείρησαν στο σημείο και προφανώς γίνονται και πολλές αλλαγές. Η επιβάρυνση είναι τεράστια“.

Όσο για το πόσες ημέρες θα χρειαστούν ακόμη για να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις στο σημείο; Ανέφερε πως: “Πιστεύω πως θα χρειαστούν άλλες 3-4 ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες“.

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τα μεροκάματα ο βασικός λόγος ενασχόλησης με τον Ολυμπιακό”

Οι διαφορετικές προεκτάσεις και ο… Δήμος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το διαβιβαστικό προς τη Δικαιοσύνη, ρίχνει ακόμη περισσότερο φως για τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης από τη Θύρα 7, αλλά και όλη τη δράση τους.

Με βάση το Διαβιβαστικό, όλα γίνονταν για τα μεροκάματα, ενώ -μεταξύ άλλων- σημειώνεται πως βασικά στελέχη είχαν προσληφθεί στον Δήμο Πειραιά, αλλά δεν πήγαιναν ποτέ.

Τι αναφέρει το Διαβιβαστικό:

"Τα «μεροκάματα» έχουν πολύ υψηλή σημασία για τα Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης και αποτελούν τον βασικότερο λόγω ενασχόλησής τους με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην ετήσια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την 07/02/2024 μελών της Θύρας 7, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, κύρια θεματολογία, εάν όχι η μοναδική και αιτία διαπληκτισμού, ήταν τα «μεροκάματα» και ο λόγος που πρέπει να διακοπούν, λόγω της νέας αυστηρότερης Νομοθεσίας.

Πέραν των ανωτέρω, από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών προέκυψε ότι τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης Κ.Π., Μ. Δ., Κ. Χ. και έτεροι οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού όπως οι Σ. Π. και Κ. Σ., εργάζονταν στον Δήμο Πειραιά χωρίς να πηγαίνουν καν στην εργασία τους. Μετά το περιστατικό στο Ρέντη, ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε οι ανωτέρω, πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κ. Π., προσλήφθηκε στον Δήμο Πειραιά, με την βοήθεια Δημοτικού Υπαλλήλου στον οποίο έδινε προσκλήσεις για αγώνες του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ο Χ. Ι. εμφαίνεται να εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/04/2023 έως 19/06/2023.

Εκτιμάται ότι τα ανωτέρω χρήζουν περαιτέρω έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίσταται παράβαση του Ν.4816/2021 «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Να πάει να γ… ο νεκρός, ας κάνουν δείπνο με Φιλόπουλο, Μιχάλη και Άλκη”

Διάλογοι που σοκάρουν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η συνομιλία που κατέγραψαν οι ελληνικές αρχές, με έναν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που ενεπλάκη στη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη να μιλάει με απίστευτο τρόπο.

Οι αποκαλύψεις από τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη το μοιραίο βράδυ συνεχίζονται και τώρα, σειρά παίρνει ο κατηγορούμενος με τον αριθμό 99 στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για την Εγκληματική Οργάνωση της Θύρας 7, ενώ έγιναν γνωστά όσα έλεγε μετά τη δολοφονία.

Αναλυτικά η συνομιλία:

Ο Οπαδός 1 εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη", μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. Από μεταγενέστερες της επίθεσης συνομιλίες με φιλικά του πρόσωπα, προκύπτει ότι συμμετείχε στους δράστες των επιθέσεων, καθώς τοποθετεί τον εαυτό του, ανάμεσά τους, σε χρόνους και τόπους που λάμβαναν χώρα οι επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Οπαδός 1: Με το Ρέντη;
Οπαδός 2: Στου Ρέντη;
Οπαδός 1: Πω πω μας ζαλίσαν τα αρχ@@ ρε μαλα.... Έγιναν τα επεισόδια τέλος πάντων.
Οπαδός 2: Μμμμ
Οπαδός 1: Ε μπαίνουμε πάλι μέσα.
Οπαδός 2: Μμμμ
Οπαδός 1: Και σε κάποια φάση σκάνε πάλι ΜΑΤ και ρίχνουν δακρυγόνα πάνω στην πόρτα.
Οπαδός 2: Μμμμ
Οπαδός 1: Και μας και είχαμε κλειστεί μέσα και είχε είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω ένα φράχτη και βλέπω ματατζήδες και μου λένε εσένα σε έχουμε σταμπάρει θα σε γαμ.., κατεβαίνω αρχίζω να τρέχω δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα, κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε φέρανε κλούβες.

Οπαδός 3: Για.. Ήσουν έξω;
Οπαδός 1: Μόνο σε κάποια φάση ρε φίλε δεν ήμουν από την αρχή.

Οπαδός 3: Κρίμα όμως έτσι;
Οπαδός 1: Να πάει να γαμ... ρε το αρχ...
Οπαδός 3: Ε εντάξει τώρα και αυτός ρε φίλε την δουλειά του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός.
Οπαδός 1: Ε τώρα ε έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με τον Μιχάλη και με τον Άλκη δειπνούν όλοι μαζί.

Οπαδός 3: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.
Οπαδός 1: Ναι.

Οπαδός 3: Και όποιον πάρει ο χάρος
Οπαδός 1: Τα πήγαν δέκα άτομα εκεί τα αδειάσαν όλα. Εδώ ρε μαλ@@κα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;
Οπαδός 3: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν
Οπαδός 1: Ναι πήγαν να γαμ... τα ΜΑΤ. Είχε μόνο δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ κάτι τέτοιο.
Οπαδός 3: Εγώ είχα ακούσει είχα διαβάσει βασικά ότι και καλά είχαν έρθει βάζελοι έξω από το γήπεδο εκείνη την μέρα για αυτό.
Οπαδός 1: Μαλακίες ρε όχι δεν ισχύει αυτό καν.
Οπαδός 3: Ψέματα ε; Μόνο με αστυνομία δηλαδή;
Οπαδός 1: Παραμύθια ήταν τέτοιο ήταν στημένο ρε μαλ@@κα. Εγώ στην αρχή είχα ακούσει για έξι διμοιρίες. Είχα ακούσει ότι ήταν έξι οι διμοιρίες και κάτι θα γίνει απλά με τις έξι διμοιρίες.
Οπαδός 3: Και εκείνη την ώρα τους έριχναν ξύλο; Τους μπάτσους;
Οπαδός 1: Ναι ρε φάγανε πολύ ξύλο οι μπάτσοι ρε σου λέω ρε βάλαν πόδια κεφάλι και φύγαν.

Οπαδός 1: Μας βάλανε σε μια αίθουσα και καθόμασταν σαν μαλ@@κες, μας πήραν πυρίτιδα, μετά μας πήγαν αλλού για δαχτυλικά και το βράδυ της επόμενης ημέρας μας αφήσαν. Η μαλακία είναι ότι έχω άλλο ένα για οπαδική βία.
Οπαδός 3: Ε;
Οπαδός 1: Έχω ένα δικαστήριο για οπαδική βία.
Οπαδός 3: Για ποιο τέτοιο; Για ποιο αγώνα;
Οπαδός 1: Για το Νέα Ιωνία-Ηράκλειο.
Οπαδός 3: Α καλά τι έκανες εκεί;
Οπαδός 1: Που έγινε πριν δυό μήνες ρε μας πιάσανε στην μέση του δρόμου και βρήκανε πράγματα. Επειδή πηγαίναμε για τέτοιο.

Οπαδός 3: Δεν μου λες τώρα πιο δυνατοί οπαδικά ποιοι είναι στην Αθήνα;
Οπαδός 1: Αυτή την στιγμή;
Οπαδός 3: Ναι.
Οπαδός 1: Εμείς ρε.
Οπαδός 3: Σωστός.
Οπαδός 1: Σκοτώσαμε άνθρωπο τι μου λές τώρα.
Οπαδός 3: Εγκληματικές οργανώσεις
Οπαδός 1: Ετσι οι άλλοι φλώροι είναι. Οι Αεκτσήδες σφαχτήκαν μεταξύ τους. Πείτε το ρε μαλ@@κες ότι ο Αριστείδης τον έχει σκοτώσει τον Μιχάλη μην ντρέπεστε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «καρδιά» του ΠΑΟΚ σε Θεσσαλονίκη, Λαμία, Αθήνα

Η «ασπρόμαυρη» ατζέντα της Τετάρτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τετάρτη που θα θυμίζει... σαββατοκύριακο από πλευράς της αγωνιστικής δράσης για τα τμήματα του ΠΑΟΚ.

Πολλά και σημαντικά παιχνίδια από νωρίς το μεσημέρι έως και το βράδυ.

Αρχή από την τελευταία μάχη της γυναικείας ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια της σεζόν, εκτός έδρας απέναντι στο Περιστέρι.

Συνέχεια με το νοκ άουτ παιχνίδι για το κύπελλο της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Δικεφάλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθεί η εκτός έδρας δοκιμασία του συνόλου του Ράζβαν Λουτσέσκου στην έδρα της Λαμίας.

Στη Μίκρα η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Φινάλε στο Ποσειδώνιο με το ανδρικό πόλο του Δικεφάλου να θέλει να ολοκληρώσει το «μπαμ» απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά:

Πόλο γυναικών
22η αγωνιστική, Α1
Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου
15:00, ΓΣ Περιστερίου - ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο γυναικών
Προημιτελικός, Κύπελλο Ελλάδος
Γήπεδο Νέων Επιβατών
16:00, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

ΠΑΕ ΠΑΟΚ
7η αγωνιστική Play-Off, Super League
Δημοτικό Στάδιο «Α. Διάκος»
17:00, ΠΑΣ Λαμία - ΠΑΟΚ

Χάντμπολ γυναικών
1ος ημιτελικός, Α1
Σπίτι του Χάντμπολ
19:00, ΠΑΟΚ - ΑΕΣΧ Πυλαίας

Πόλο ανδρών
2ος προημιτελικός, Α1
Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο
20:30, ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ