Connect with us

EURO 2020

Το PAOK24 πάει… Euro!

Οι συντάκτες του PAOK24 κάνουν τις προβλέψεις τους για τον νικητή του τουρνουά, το ζευγάρι του τελικού, τον πρώτο σκόρερ και τον MVP αλλά και την… απογοήτευση του Euro!

on

Στους ρυθμούς της… στρογγυλής θεάς θα κινείται από σήμερα και μέχρι τις 11 Ιουλίου ολόκληρη η Ευρώπη, εξαιτίας του επετειακού Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 11 χώρες / πόλεις της Ευρώπης!

Λίγες ώρες λοιπόν πριν την πρεμιέρα και το παιχνίδι μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας στη Ρώμη (22:00), οι συντάκτες του PAOK24 μοιράζονται τις σκέψεις τους με όλους εσάς, παίρνοντας θέση για τον νικητή της διοργάνωσης, το ζευγάρι του τελικού, τον πρώτο σκόρερ, τον MVP, την ομάδα που μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη και αυτή που ενδεχομένως να αποτελέσει την απογοήτευση!

Σταύρος Κόλκας

Αντικειμενικά, βάσει δυναμικής και πληρότητας στο ρόστερ, η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, περιμένω δυνατή και την Πορτογαλία του μάγου Φερνάντο Σάντος. Δεν θα μου προκαλέσει λοιπόν εντύπωση για το αν οι δυο τους βρεθούν στον μεγάλο τελικό, εάν δεν διασταυρωθούν νωρίτερα!

Η Γερμανία από την πλευρά της είναι απρόβλεπτη, ενώ καλές προοπτικές έχουν τόσο οι Ολλανδοί όσο και οι Ιταλοί.

Για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, λόγω σύνθεσης ομίλου, σημαντικές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Μέμφις Ντεπάι της Ολλανδίας, που παραδοσιακά διακρίνεται για την επιθετικότητά της.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Ιδιαίτερο το φετινό Euro μια και συμμετέχουν 24 ομάδες, μια και θα υπάρξουν όμιλοι από τους οποίους θα περάσουν τρεις ομάδες, ενώ υπάρχουν αρκετές χώρες με πλεονέκτημα έδρας.

Δεν βλέπω πώς η Γαλλία δεν θα φθάσει στα ημιτελικά. Άρα θα ποντάρω σε αυτούς για κατάκτηση, σε έναν τελικό κόντρα στην Ιταλία.

Για πολυτιμότερο παίκτη θα ποντάρω στον Καντέ που έχει αύρα και θετική ενέργεια εδώ και χρόνια σε μεγάλα ματς. Νομίζω ότι στα ματς της Ολλανδίας θα έχουμε αρκετά γκολ. Βλέπω Ντεπάι για σκόρερ.

Από διαίσθηση και με βάση διασταυρώσεις η Τουρκία μπορεί και να φθάσει ψηλά, κάνοντας την έκπληξη.

Δεν βλέπω καλά τους Γερμανούς, αλλά και τους Κροάτες που ίσως απογοητεύσουν.

Στέργιος Αναστασιάδης

Μπορεί η καρδιά να λέει Ολλανδία, όμως τα σημάδια γύρω μου “φωνάζουν” Ιταλία. Η “Σκουάντρα Ατζούρα” αποτελεί λοιπόν την πρώτη μου επιλογή για κατάκτηση του τροπαίου, από τη στιγμή μάλιστα που η Ιταλία ήταν η νικήτρια της φετινής… Eurovision όπως μου μετέφερε ένας καλός φίλος και έχει την ίδια άποψη και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, παρότι η Γαλλία και το Βέλγιο εμφανίζονται να έχουν προβάδισμα.

Σε ότι αφορά τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, με… κλειστά μάτια εμπιστεύομαι τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να πετύχει τουλάχιστον τέσσερα γκολ στη φάση των ομίλων. Σε ότι αφορά το ζευγάρι του τελικού, δύσκολα θα βγάλει κανείς άκρη με τις “διασταυρώσεις”. Συνεπώς, βάσει… μελέτης και ενστίκτου θα πω Γαλλία, ενώ με βάση το ότι περιμένω την Ιταλία να κατακτήσει το Euro, θα προτείνω τον Μάρκο Βεράτι για MVP της διοργάνωσης.

Τέλος, κάτι μου λέει πως το Βέλγιο ίσως αποτελέσει την απογοήτευση του τουρνουά, ενώ Τουρκία και Δανία συγκεντρώνουν όλο το “πακέτο” για να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη.

Αντώνης Τσακαλέας

Ποια ομάδα θεωρώ φαβορί; Θα ρισκάρω αλλά θα πάω με την ομάδα που μου έχει καρφωθεί στο μυαλό, την Ιταλία. Με προβληματίζει το κέντρο άμυνας που έχουν, που δεν ξέρω το πως θα αντιμετωπίσει πχ τη Γαλλία, αλλά θα επιμείνω.

Για πρώτο σκόρερ, θα πάω με τον Μέμφις Ντεπάι, και στηρίζω τον Ολλανδό λόγω του ομίλου στο οποίοι βρίσκεται. Μπορεί να πιάσει ακόμα και τα τέσσερα γκολ στα πρώτα τρία μας. «Φοβάμαι» Λουκάκου και Κέιν, ενώ βλέπω μοίρασμα στα τέρματα της Γαλλίας.

Αναφορικά με το ζευγάρι του τελικού, το περιέγραψα στην πρόβλεψη νικητή. Θα πάω με το Γαλλία – Ιταλία. Σκέφτηκα και το Βέλγιο, αλλά το αφήνω στην άκρη. Για τον MVP, η «μόδα», το «κύμα» λέει Καντέ αλλά αφού πάω για κατάκτηση από Ιταλία, θα πάω με τον Φεντερίκο Κιέζα

Η Τουρκία ήρθε στο προσκήνιο λόγω του εντυπωσιακού ξεκινήματος στα προκριματικά του Μουντιάλ και τον τίτλου που πήραν στη Γαλλία Μπουράκ και Γιαζισί. Άρα, δεν θα είναι απίθανο να είναι η έκπληξη του τουρνουά, ενώ για την ομάδα που θα απογοητεύσει, βαριά κουβέντα, αλλά θα τολμήσω να πω Γερμανία.

Αγάπη Γαβριηλίδου

To Euro ξεκινάει απόψε κι έχουμε έναν καυτό μήνα μπροστά μας, γεμάτο μπάλα. Πάμε λοιπόν στις προβλέψεις

Προσωπικά, είμαι ανάμεσα σε δύο ομάδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Από τη μία υπάρχει η Γαλλία κι από την άλλη η Ιταλία, αλλά θα πάω με την πρώτη, ποντάροντας στο φοβερό υλικό των Γάλλων. Για πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, βλέπω τον Χάρι Κέιν, που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα τα βρει τα γκολ.

Ο Ενγκολό Καντέ έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του και νομίζω είναι το φαβορί για τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης. Από την άλλη, θεωρώ πως η Ουκρανία έχει καλό υλικό για να προχωρήσει αρκετά στη διοργάνωση. Έχει δείξει ένα καλό πρόσωπο κι η λογική λέει πως θα περάσει στον επόμενο γύρο σε πρώτη φάση, καθώς βρίσκεται σε έναν βατό όμιλο.

Τέλος, για μία ακόμη φορά δε βλέπω την Αγγλία να έχει μέλλον. Σίγουρα διαθέτει και πάλι καλές μονάδες, ωστόσο στους “16” -σύμφωνα με τις διασταυρώσεις- είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά της ένα από τα μεγαθήρια του Euro, με τις ελπίδες να μην είναι με το μέρος της.

Νίκος Μοσχοβίτης

Η Γαλλία ξεκινάει ως το μεγάλο φαβορί και φαίνεται να έχει όλα τα φόντα, από πλευράς ποιότητας, βάθους και εμπειρίας, προκειμένου να είναι αυτή στο τέλος, που θα πανηγυρίζει την κούπα.

Στη λογική ότι η Γαλλία μακριά στη διοργάνωση (παρότι είναι σε πολύ απαιτητικό όμιλο), ο Κιλιάν Εμπαπέ, που κάτι χρωστάει από την αποτυχία της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, μπορεί να είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Σε ότι αφορά το ζευγάρι του τελικού, η Αγγλία δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει πολλά σε αυτό το τουρνουά και είναι πιθανό να είναι η δεύτερη φιναλίστ.

Αν το Βέλγιο φτάσει μακριά, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, πιθανότατα θα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Οπότε, είναι ένας υποψήφιος MVP.

Τέλος, έχω «φωνή» για Ιταλία για έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Έχασε αρκετά μεγάλα τουρνουά τελευταία, επιστρέφει, ποιότητα και παράδοση, διαθέτει, για να δούμε μέχρι που θα φτάσει.

Αναφορικά με την απογοήτευση του τουρνουά; Πολλές προσδοκίες έχουν φορτωθεί στο Βέλγιο και μου φαίνεται λίγο δύσκολο να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλές απαιτήσεις…

Ηλίας Καπράλος

Κάθε μεγάλη διοργάνωση έχει και εκπλήξεις, πόσο μάλλον ένα EURO που δεν έχει ομάδες από την Ασία, ή την Αφρική και όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες γνωρίζονται από πάνω μέχρι κάτω, είτε ποιοτικά, είτε τακτικά.

Στο θέμα του νικητή το μεγάλο φαβορί που πρέπει να επιβεβαιώσει τη δύναμή του είναι οι Γάλλοι με απόδοση 6.00. Ομάδα με 2 παίκτες σε κάθε θέση και το βασικό ότι έχουν και χημεία μεταξύ τους. Εάν περάσουν το πιθανό σκόπελο του Βελγίου και το άγχος του φαβορί, τότε θα μιμηθούν τους Ισπανούς την περίοδο 2008-2012.

Σαν καλύτερο σκόρερ θέλω να ξεφύγω από τα φαβορί των Κέιν και Λουκάκου. Στο EURO δεν υπάρχει Τυνησία ή Σαουδική Αραβία να ξεσπάσει κάποιος. Έτσι διαλέγω Μοράτα στο 25.00. Ο μοναδικός κλασικός επιθετικός της Ισπανίας και ελέω απουσίας του Ράμος, χτυπάει και τα πέναλτι.

Στον τελικό, εκτός από τους Γάλλους από την μία μεριά από την άλλη, φαβορί είναι οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί. Παρόλα αυτά εγώ βλέπω τους Ισπανούς. Ομάδα με ποιότητα και φέτος που όλοι δεν την υπολογίζουν μπορεί να κάνει το “μπαμ” και να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Πρέπει να αποκλείσει ομάδες όπως η Αγγλία και η Ολλανδία που σίγουρα και αυτοί είναι μακριά από τέτοιες προκλήσεις εδώ και χρόνια.

Στους τίτλους που δίνονται είτε από την UEFA είτε από τον κόσμο, σαν καλύτερο παίκτη θα πόνταρα στον Ενκολό Καντέ. Είναι η χρονιά του και στο σύνολο της Γαλλίας, ποτέ δεν είναι σημείο αναφοράς ο επιθετικός, αλλά ο άξονας. Απόδοση 15.00 στον Γάλλο συλλέκτη τροπαίων. Σαν έκπληξη θα πήγαινα με την Ιταλία. Ομάδα που εάν δεν μπερδευτεί μόνη της μπορεί να περάσει το Βέλγιο και να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά μετά το 2012. Τέλος η απογοήτευση μου μυρίζει η Γερμανία. Μετά το Μουντιάλ που αποκλείστηκε από την Νότιο Κορέα και τη Σουηδία, οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να χάνουν και από τα Σκόπια…

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

It’s coming home! Μεταξύ μας, πάντα έτσι ξεκινάμε και καταλήγουμε με κατεβασμένο κεφάλι, αλλά δεν το βάζουμε κάτω! Χωρίς πολλά πολλά, ήρθε η ώρα της Αγγλίας που θα σβήσει στον τελικό την Γαλλία με MVP τον Κέιν.

Και αφού δίνω στο καμάρι μας τη διάκριση αυτή, για πρώτο κανόνι ποντάρω σε Ντεπάι ή Χάβερτς. Αξίζουν και στοιχηματικά. Ομάδα έκπληξη, ρώσικη αρκούδα και ότι βγει. Απογοήτευση; Πρώτον που η Ελλάδα δεν είναι στη διοργάνωση και δεύτερον αν δεν πάρει η Αγγλία την κούπα. Αλλά επειδή ότι αρχίζει με χαρά, τελειώνει με Καρρά, θα πω Πορτογαλία. Δύσκολο γκρούπ, περίεργες διασταυρώσεις, μπορεί η κάτοχος να μας αποχαιρετήσει πρόωρα.

Θωμάς Παππάς

Ξεκινάει σήμερα το Euro 2020 αν κι έχουμε 2021 σε μια διοργάνωση που διεξάγεται ένα χρόνο μετά λόγω πανδημίας. Θα διεξαχθεί σε 11 χώρες κάτι που είναι επίσης πρωτότυπο.

Κακά τα ψέματα φαβορί αποτελεί η Γαλλία, η οποία μοιάζει να είναι η πιο πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές κι είναι η επιλογή μου για κατάκτηση της διοργάνωσης. Παρέα με τη Γαλλία στον τελικό θεωρώ πως θα μπορούσε να είναι η Ιταλία. Οι διασταυρώσεις κι οι Ιταλοί διαθέτουν την πληρότητα και την εμπειρία για να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση.

Ως ομάδα απογοήτευση βλέπω την Εθνική Ομάδα της Γερμανίας. Ο όμιλος της είναι δύσκολος ενώ έχει αρκετές χτυπητές αδυναμίες στα πλάγια μπακ, στη θέση του επιθετικού καθώς και στα στόπερ, όπου η ταχύτητα είναι κάτι που δεν τη χαρακτηρίζει.

Ως ομάδα έκπληξη βλέπω την Τουρκία η οποία διαθέτει το νεανικότερο ρόστερ της διοργάνωσης με παίκτες, που έχουν παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα ενώ έχει κι έμπειρους, όπως ο Γιλμάζ, που φέτος με τη Λιλ έκανε εκπληκτική χρονιά.

Στην κατηγορία του πρώτου σκόρερ νομίζω πως ο Μπενζεμά στην επιστροφή του στην Εθνική και μετά τη φετινή διαστημική σεζόν με τη Ρεάλ και με δεδομένο πως οι Γάλλοι έχουν όλα τα φόντα να προχωρήσουν, δε θα ήταν έκπληξη ν’ αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

ΣΧΟΛΙΑ

EURO 2020

Μπρέθγουεϊτ για Έρικσεν: «Νόμιζα ότι ήταν νεκρός»

Συγκλονίζουν τα όσα λέει ο Δανός ποδοσφαιριστής για τον συμπαίκτη του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μπορεί να έχει περάσει καιρός, ωστόσο κανείς δεν θα ξεχάσει τη στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro. Ειδικά οι παίκτες που ήταν στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που έγινε το περιστατικό.

Ο συμπαίκτης του στην εθνική Δανίας, Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, μίλησε για τη συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν και ανέφερε πως εκείνη την ώρα είχε πιστέψει πως ο άσος της Ίντερ είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Έζησα μια από τις πιο χειρότερες καταστάσεις της ζωής μου. Αυτό που ήταν το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός στην ιστορία της Δανίας μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ηταν μια στιγμή που κοίταξα τον Κρίστιαν Έρικσεν και νόμιζα ότι ήταν νεκρός. Αυτό που συνέβη εκείνη τη νύχτα ήταν σοκ για πολλούς ανθρώπους.

Όταν τον είδα άρχισα να προσεύχομαι πολύ. Ένιωσα ότι ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Ολοι οι γιατροί ήταν από πάνω του. Ευτυχώς είχαμε αίσιο τέλος και ο Κρίστιαν είναι μια χαρά στην υγεία του. Ηταν το μόνο που θέλαμε», ανέφερε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EURO 2020

Σφιντέρσκι: «Φανταστική εμπειρία»

Ο Πολωνός επιθετικός δεν ξεχνάει την παρουσία του στο EURO

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για τις εμπειρίες του με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας στο φετινό EURO, τα όνειρα του με το εθνόσημο, αλλά και τις πρώτες στιγμές ως διεθνής, μίλησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι.

Αρχικά, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας λέγοντας:

«Παίξαμε με την Ανδόρα. Ήταν μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για μένα, γιατί κατάφερα να σκοράρω στα γενέθλια του παππού μου, ο οποίος με πήγε στις ακαδημίες της Ράβιτζ. Αξίζει να ζεις για τέτοιες στιγμές».

Για το γκολ στο ντεμπούτο του:

«Σίγουρα, το γκολ που σημείωσα στο ντεμπούτο είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να είσαι ευτυχισμένος. Για αυτό δούλεψα από μικρή ηλικία. Χαίρομαι που ήρθε επιτέλους αυτή η στιγμή. Έχω μια ευκαιρία στην εθνική ομάδα, σημείωσα ένα γκολ και θα μείνει μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου!».

Τέλος, για την παρουσία του στο EURO και την επόμενη μέρα:

«Ήταν καταπληκτική στιγμή. Είναι μια φανταστική εμπειρία να φοράς την φανέλα της Εθνικής. Είναι κρίμα που δεν πήγαν όλα όπως θέλαμε, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Ελπίζω να εκπροσωπήσω την Πολωνία περισσότερες από μία φορές σε τέτοια τουρνουά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς που πίστεψαν σε εμάς και εξακολουθούν να πιστεύουν σε εμάς».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EURO 2020

Νέα ρατσιστική επίθεση για Ράσφορντ, Σάντσο και Σάκα

Η κατάσταση στην Αγγλία δείχνει να ξεφεύγει με αφορμή τα χαμένα πέναλτι στον τελικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι ρατσιστικές αντιδράσεις στην Αγγλία για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του EURO 2020 με την Ιταλία δεν σταματούν, μία εβδομάδα μετά το παιχνίδι στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά, ο χώρος εκτόνωσης των άρρωστων μυαλών στην Μεγάλη Βρετανία, ήταν ένας τοίχος που ήταν βαμένος με τις φανέλες των τριών παικτών, ώστε να τους στηρίξουν μετά τις αποδοκιμασίες για τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του EURO 2020.

Σήμερα το πρωί, οι υπεύθυνοι του Arthur Wharton Foundation που είχαν κάνει τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας μία ημέρα νωρίτερα, αντίκρισαν το εμετικό σχόλιο των ρατσιστών κάτω από τους αριθμούς των τριών παικτών, το οποίο έγραφε: «Δεν συντασσόμαστε με τα τρία μαύρα λιοντάρια».

Μάλιστα, το ρατσιστικό παραλλήρημα πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση καθώς σε άλλο σημείο του τοίχου, οι δράστες έγραψαν κάτω από το σήμα της εθνικής Αγγλίας πως «Αν ο τρέχων δείκτης των μη-λευκών μεταναστών συνεχιστεί, οι λευκοί Βρετανοί θα είναι μειονότητα μέχρι το 2060»!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ