Connect with us

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η τακτική του … κλεφτοπολέμου

ΠΑΟΚ, μεταγραφές και πραγματικές ανάγκες. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Σταύρος Κόλκας

Η τακτική του … κλεφτοπολέμου

Το πιο δύσκολο στοιχείο που έχει η νέα εποχή Λουτσέσκου, είναι η μετάβαση αυτού που παρέλαβε σε αυτό που θέλει να κάνει.

Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ελλείψεις και μάλιστα όχι συμπληρωματικές, αλλά βασικές. Ο Λουτσέσκου μίλησε για 2-3 μεταγραφές και αυτό αφορούσε το άμεσο. Το κομμάτι δηλαδή των παικτών που θα προστεθούν πρώτοι για να γίνει λίγο πιο λειτουργικό το ρόστερ. Όμως υπάρχει δρόμος μπροστά μας.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου, οι μεταγραφές δεν θα είναι 2-3, θα είναι περισσότερες. Και αυτό έχει τη λογική του.

Προφανώς και ο Λουτσέσκου θέλει κανονικούς παίκτες που έλεγε και ο Φερνάντο Σάντος. Ποιότητα, προσωπικότητα, τακτική υποδομή, αθλητική διαχείριση. Για την ελληνική αγορά όμως, αυτά τα στοιχεία δεν τα βρίσκεις Ιούνιο. Για να βρεθούν αυτοί, θα πρέπει να γίνουν ζυμώσεις. Θα πρέπει να ανακατευτεί η τράπουλα στην αγορά.

Θα δεις ποιοι είναι δυσαρεστημένοι κάπου, ποιοι είναι εκτός πλάνων σε τοπ ομάδες, ποιοι πληρώθηκαν συμβόλαια που είχαν για να μείνουν ελεύθεροι και τότε θα κάνεις το τελικό ντου. Μέχρι τότε, ο ΠΑΟΚ θα έχει κλείσει 2-3 ποδοσφαιριστές για να μπει σωστά στη χρονιά. Η τελική μορφή της ομάδας όμως, θα χτίζεται μέχρι και την τελευταία μέρα.

Οι ελληνικές ομάδες παραδοσιακά ακολουθούν την τακτική του κλεφτοπολέμου στην ποδοσφαιρική αγορά. Όταν δεν είσαι η τοπ επιλογή, περιμένεις. Χτυπάς όποτε σου δίνεται η ευκαιρία. Και ο κλεφτοπόλεμος είναι ένας πόλεμος ψυχολογικός, είναι ένας πόλεμος που κρατάει καιρό.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα μπακ που θέλει, του λείπουν χαφ, του λείπουν πλάγιοι επιθετικοί γραμμής, έχει τρία δεκάρια – Καγκάβα, Ουάρντα, Μπίσεσβαρ – που κανένα δεν μπορεί να αποτελέσει σταθερά στα θέλω του Λουτσέσκου, δεν έχει φορ έχοντας μείνει με έναν και αυτόν στη τελευταία του χρονιά του συμβολαίου. Πρέπει να υπολογίσουμε και το ενδεχόμενο πωλήσεων, με Σφιντέρσκι και Τζόλη να είναι οι πλέον πιθανοί. Θα έβαζα και τους τερματοφύλακες στη κουβέντα αλλά την έκοψε ο προπονητής.

Προφανώς λοιπόν θα πάρει χρόνο. Γιατί δεν μιλάμε για παίκτες της σειράς, αλλά για παίκτες που θα κάνουν διαφορά.

Η κατάσταση σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν υπήρχε τεχνικός διευθυντής, αν είχαν κλείσει ήδη δύο από τους τρεις παίκτες που θέλει άμεσα ο προπονητής. Σίγουρα όμως δεν θα είχαμε την πλήρη εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΑΕΚ: Συντηρείται θέμα Γιαννούλη

Το συμβόλαιο που ολοκληρώνεται και το μέλλον του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το όνομα του Δημήτρη Γιαννούλη, έχει συνδεθεί με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ, όπως έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και τώρα με αφορμή και την παρουσία του στην Εθνική ομάδα, ενώ το τρέχον συμβόλαιο του με την Νόριτς, ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ ψάχνει παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας της, σύμφωνα με όσα σημειώνοντας σε ρεπορτάζ στην Αθήνα, ο πρώην μπακ του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ τονίζεται παράλληλα ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να παραμείνει στο εξωτερικό.

Φέτος ο Γιαννούλης με τη Νόριτς, έχει καταγράψει 35 συμμετοχές με 4 ασίστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Serie A: Η Κάλιαρι έστειλε την ομάδα του Μανωλά στη δεύτερη κατηγορία

Στο χείλος του γκρεμού η ομάδα από το Σαλέρνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Κάλιαρι έκανε άλμα σωτηρίας σήμερα και συνάμα «βύθισε» στον υποβιβασμό τη Σαλερνιτάνα, επικρατώντας στη Σαρδηνία με 3-2, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Serie A. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και ενίσχυσαν τις ελπίδες τους για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα του Σαλέρνο, που είχε ξανά στην αρχική ενδεκάδα στην άμυνα της τον Κώστα Μανωλά (αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο), κάνει ήδη σχέδια για τη νέα σεζόν στη Serie B.

Η Κάλιαρι προηγήθηκε με 3-0 (12' Λαπαντούλα, 40' Γκαετάνο, 51' Σομουρόντοφ), αλλά μέσα σε τρία λεπτά (56' και 58') στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν πρώτα με τον Κύπριο διεθνή μέσο, Γρηγόρη Κάστανο, και μετά με τον Ματζιόρε. Οι ελπίδες τους όμως έσβησαν με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σομουρόντοφ στο 76ο λεπτό.

Να σημειωθεί πως ο Παντελής Χατζηδιάκος ήταν στην αποστολή της Κάλιαρι για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα λόγω του τραυματισμού του. Την ίδια ώρα η Σασουόλο νίκησε τη Φροζινόνε με 1-0 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή και τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Και επίσημα στην Αστάνα ο Καρλίτος!

Κάτοικος Καζακστάν εφεξής ο Ισπανός επιθετικός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ποδοσφαιριστής της Αστάνα και επίσημα είναι πλέον ο Καρλίτος, με τον σύλλογο του Καζακστάν να ανακοινώνει τη μεταγραφή του Ισπανού επιθετικού από τη Λαμία!

"Η Αστάνα υπέγραψε υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ισπανό επιθετικό Καρλίτος. Η διάρκεια του συμβολαίου 1,5 έτους, ως μέλος της ομάδας ο ποδοσφαιριστής θα βγει στο γήπεδο με το νούμερο 9" ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, με τη Λαμία να αγωνίζεται αύριο για πρώτη φορά χωρίς τον πρώτο σκόρερ της κόντρα στον ΠΑΟΚ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ