EURO 2020

Οι Σκοπιανοί για τις φανέλες του Euro: «Καμιά υποχρέωση από τη Συμφωνία Πρεσπών»

Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπουχάρ Οσμάνι

Published

on

Απάντηση στις αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς για τις φανέλες της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, έδωσε η γειτονική χώρα διαμέσου του υπουργού Εξωτερικών της, Μπουχάρ Οσμάνι. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος δεν υπάρχει κανένας όρος στη Συμφωνία των Πρεσπών, που ν’ απαγορεύει ν’ αναγράφεται η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ως «Μακεδονία» FFM (Football Federation of Macedonia) χωρίς το πρόθεμα «Βόρεια».

«Το FFM είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο κεντρικό μητρώο ως ένωση που δε λαμβάνει κρατικά χρήματα. Η συμφωνία Πρεσπών καλύπτει ιδρύματα που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Και εφόσον η FFM δε λαμβάνει κρατικά χρήματα, δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομά της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας ορίζονται: ο κωδικός είναι MK, MKD. “Μερικοί ρωτούν γιατί δεν είναι NMC”, αλλά αυτό το ακρωνύμιο είναι μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών», ήταν τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μπουχάρ Οσμάνι.

Να θυμίσουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι πως είναι η πρώτη φορά, που η γειτονική χώρα θα πάρει μέρος σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης και θα βρίσκεται στον 3ο όμιλο μαζί με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για αύριο κόντρα στους τελευταίους.

Comments

Trending