ΕΥΡΩΠΗ

Κόκκινη, ροντέο και τραυματισμός (vids)

Ένα παιχνίδι, όχι και πολύ συνηθισμένο

Published

on

Ο Ιταλός διαιτητής, που όρισε η ΚΕΔ στο ντέρμπι της Κυριακής, έχει μεγάλη εμπειρία σε παιχνίδια έντασης. Άλλωστε έχει διευθύνει αρκετά τέτοια στη χώρα του, όπου τα αίματα ανάβουν εύκολα. Τέτοιος ήταν κι ο περσινός προημιτελικός κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα σε Ίντερ και Μίλαν.

Σκληρές μονομαχίες, πολλά νεύρα κι η μπάλα πάνω κάτω. Η Μίλαν άνοιξε το σκορ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο 31, με ωραίο διαγώνιο σουτ. Όμως ο ηγέτης των «ροσονέρι» δεν έμεινε για πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ο Πάολο Βάλερι του έβγαλε κίτρινη κάρτα, μετά από κοκορομαχία με τον Λουκάκου, με τον Σουηδό στράικερ μάλιστα να τον προκαλεί να τα “πούνε” εκτός γηπέδου.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Βάλερι για μαρκάρισμα από πίσω σε αντεπίθεση.

Η δουλειά του Ιταλού ωστόσο δεν τελείωσε εκεί. Στο 70ο λεπτό υπέδειξε παράβαση πέναλτι υπέρ της Ίντερ αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το Var.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Πάολο Βάλερι αποκόμισε και τραυματισμό σε ανύποπτη φάση, μετά το τέλος της οποίας ζήτησε αλλαγή , μη μπορώντας να συνεχίσει. Η αλλαγή έγινε κι όπως προβλέπει ο κανονισμός, άλλαξε θέση με τον 4ο, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως πρώτος διαιτητής.

Τελικά ο τραυματισμός του Βάλερι, ίσως έκρινε τη νίκη. Ο χρόνος που χρειάστηκε για την αλλαγή του προστέθηκε στις καθυστερήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν 10 λεπτά έξτρα χρόνου. Με το σκορ στο 1-1, ο Έρικσεν σκόραρε με φάουλ στο 90+7 με τους παίκτες της Μίλαν να διαμαρτύρονται έντονα για το χρόνο των καθυστερήσεων.

Comments

Trending