ΕΥΡΩΠΗ

Τσέφεριν: “Συγγνώμη, κάναμε λάθος στην κλήρωση”

Τι εξήγησε σχετικά με το μεγάλο λάθος

Published

on

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με πολλές προκλήσεις, με την πανδημία να είναι εκεί για σχεδόν δύο χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τους οπαδούς, τα μέσα ενημέρωσης, ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινωνία».

Λόγια του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μιλώντας για όλα αυτά που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια, σήμερα  κατά τη διάρκεια  της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Ο Τσέφεριν, δικαιολόγησε όσα έγιναν στην κλήρωση της Δευτέρας. «Λάβαμε τις πληροφορίες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το λογισμικό, είχα μια συνάντηση μαζί τους μέσω τηλεφώνου, τους παρόχους λογισμικού, και μου πρότειναν να επαναλάβουμε την κλήρωση και ότι δεν ήταν γνωστό πότε έγινε το σφάλμα. Αποφασίσαμε να είμαστε διαφανείς και πήραμε αυτή την απόφαση. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τις πιθανές συνέπειες. Δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε τόσο από την τεχνολογία. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν λάθος της UEFA, ζητάμε συγγνώμη από όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Η εκτελεστική επιτροπή ασχολήθηκε με το θέμα του οικονομικού Fair Play και την αλλαγή που θα επέλθει ενόψει της επόμενης σεζόν.

«Συζητάμε με τα πρωταθλήματα, με τους κατόχους των δικαιωμάτων. Έχω μιλήσει με την ισπανική, αγγλική και γερμανική λίγκα. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε γιατί πρέπει να αλλάξει. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολύ ενωμένοι για την αλλαγή. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα εποχή και είμαι αισιόδοξος για τις συμφωνίες που θα καταλήξουμε γιατί είναι κάτι σημαντικό για όλους», πρόσθεσε, ενώ για το  διεθνές ημερολόγιο τόνισε: «Μιλάμε με τη FIFA. Είναι στρατηγικό. Πρέπει να συζητήσουμε, να μοιραστούμε και να αποφασίσουμε. Θα γινόταν ψηφοφορία, αλλά δεν έγινε».

Comments

Trending