ΕΥΡΩΠΗ

Έφυγε ο Περέιρα, ελευθερώνεται ο Πέλκας

H καριέρα του Έλληνα άσου στην Τουρκία και η αλλαγή προπονητή

Published

on

Η φετινή πορεία της Φενέρμπαχτσε δεν είναι και η καλύτερη για τα “καναρίνια” και έτσι ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να φτάσει στα περσινά στάνταρ απόδοσης που είχε. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Μπουλούτ αποχώρησε από την Πόλη και τη θέση του πήρε ο Βίτορ Περέιρα, ο γνωστός εκκεντρικός Πορτογάλος προπονητής που έφυγε από τον Ολυμπιακό, είχε υποβιβάσει την Μόναχο 1860 στην τρίτη κατηγορία και είχε εκδιωχθεί από την Φενέρμπαχτσε στην προηγούμενη θητεία του ξεκίνησε τη σεζόν και από την αρχή της κανένας δεν μπορούσε να βασιστεί επάνω του. Χρειάστηκαν 4 μήνες για να αφήσει τη θέση του και όσο αφορά τον Πέλκα σε καμία φορά δεν αισθάνθηκε βασικός με εκείνον στον πάγκο.

Ο Πέλκας που πέρσι είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο με 8 συνολικά γκολ και 8 ασίστ, έπαιζε περίπου 75 λεπτά σε κάθε αναμέτρηση, κάτι που δείχνει ότι ήταν βασικός στην ομάδα που έφτασε μέχρι την 3η θέση. Φέτος που η Φενέρ είναι στην 4η θέση και απέτυχε να προκριθεί από τον ευρωπαϊκό όμιλο με την Άιντραχτ και τον Ολυμπιακό, ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, μόνο βασικός δεν ήταν στο σύνολο του Βίτορ Περέιρα.

Μέχρι και το τέλος του 2021, έχει σημειώσει 15 συμμετοχές σε Τουρκία και Ευρώπη, αλλά μόλις 40 λεπτά ανά αγώνα, δείγμα ότι πολλές φορές έμπαινε σαν αλλαγή στα παιχνίδια και αυτό δεν τον ικανοποιούσε. Από την στιγμή που ο Περέιρα αποχώρησε από την Φενέρ ο Πέλκας, αγωνίστηκε μία φορά βασικός και στο δεύτερο παιχνίδι που πέρασε σαν αλλαγή σκόραρε για το πρώτο φετινό του γκολ.

Πλέον περιμένουμε την αντίδραση του Έλληνα παίκτη με τον Γκολέ στον πάγκο, μιας και σίγουρα θα θέλει και του χρόνου η ομάδα του να παίξει είτε στα προκριματικά του Champions League, είτε στο Europa League και όχι χάνει τις κορυφαίες θέσεις από ομάδες όπως η Κόνιασπορ και η Χατάγιασπορ.

Comments

Trending