ΕΥΡΩΠΗ

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Πικέ στην Ισπανία

Τεράστια οικονομικά ποσά, για την διεξαγωγή του θεσμού στην Σαουδική Αραβία

Published

on

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας “El Confidencial“. Το εν λόγω σάιτ είχε πρόσβαση σε έγγραφα που είχαν κλαπεί πρόσφατα από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Rfef).

Έγγραφα που αποκαλύπτουν τη συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Rfef, Λουίς Ρουμπιάλες, και της “Kosmos Holding” (μιας εταιρείας που διοργανώνει επίσης το Davis Cup) του Ζεράρ Πικέ, για τη διεξαγωγή του ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία, ένα εγχείρημα που συνοδεύεται από προμήθειες εκατομμυρίων.

Υπάρχουν μάλιστα ηχητικά μηνύματα, email και έγγραφα τέτοια, που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Confidencial”, «δεν αφήνουν πολλά περιθώρια φαντασίας».

Σύμφωνα με τις αναφορές, στο τέλος του 2018 ο Πικέ πρότεινε στον Ρουμπιάλες να «επεκτείνει» το ισπανικό Σούπερ Καπ σε τέσσερις ομάδες, τις δύο πρώτες της La Liga και τις φιναλίστ του Κυπέλλου, για να προσπαθήσει να αποκτήσει ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα ξεκαθαρίζει αμέσως ότι με τις επαφές του θα καταφέρει να πάει το τουρνουά στη Σαουδική Αραβία.

Τα ποσά καθορίστηκαν σε οκτώ εκατομμύρια για Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, δύο στην Ατλέτικο, ένα στη Βαλένθια και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην “Kosmos” για καθεμία από τις έξι χρονιές που θα διεξαχθεί η διοργάνωση στη Σαουδική Αραβία. Αυτές οι λεπτομέρειες προκύπτουν χάρη σε ένα ηχητικό μήνυμα που έστειλε ο Πικέ στον Ρουμπιάλες που κυκλοφορεί στα social media. Και δεν είναι το μόνο. Η ομοσπονδία θα λάβει τουλάχιστον έξι εκατομμύρια ευρώ.

Μια συμφωνία που αρχικά είχε ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2019, αλλά ο Ρουμπιάλες εξέφρασε ξαφνικά το φόβο του για τις ηθικές συνέπειες της μεταφοράς της διοργάνωσης σε μια χώρα, όπου οι γυναίκες υφίστανται σοβαρές διακρίσεις, αλλά και λόγω της ύπαρξης θανατικής ποινής στη χώρα.

Σύμφωνα με τη “Confidencial”, η ομοσπονδία έχει κλείσει συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, πολύ περισσότερα από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρθηκαν αρχικά, τα οποία προφανώς είχαν σημαντική πολλαπλασιαστική επίδραση στον μισθό του προέδρου.

Comments

Trending