ΕΥΡΩΠΗ

Δικαίωμα αιτήματος χρήσης VAR θέλουν οι Ιταλοί!

Πρωτοποριακή η αλλαγή που προτείνουν για το ποδόσφαιρο

Published

on

Διανύουμε μια περίοδο όπου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ψάχνουν διαρκώς τρόπους βελτίωσης του θεάματος ή της ισότητας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Σε αυτόν τον χορό μπαίνουν και οι Ιταλοί οι οποίοι προτείνουν μια πρωτοποριακή ιδέα, σχετικά με την χρήση του VAR. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της Serie A, πιέζουν την ομοσπονδία ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα να αιτούνται από τον διαιτητή να εξετάσει μια φάση στο VAR, όποτε κρίνουν αυτοί ότι χρειάζεται.

Φυσικά, με περιορισμό και συγκεκριμένο αριθμό ανά ματς. Δηλαδή να μπορούν να ζητήσουν από τον διαιτητή, να δει μια φάση, όπου οι ίδιοι θα θεωρούν ότι αδικούνται με την αρχική του απόφαση.

Αυτό έρχεται να «κολλήσει» ως κάτι νέο, στις τόσες ιδέες που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, όπως η αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ ή η θέσπιση του καθαρού χρόνου παιχνιδιού, όπως πρόσφατα είχε εκφράσει ως αντίληψη, ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Πάντως, για το θέμα που έχει προκύψει στην Ιταλία τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Serie A, Λορέντσο Καζίνι, ο οποίος σχολίασε: «Νομίζω πως δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη διάρκεια των αγώνων αν γίνει δεκτό κάτι τέτοιο. Το να μπορούν οι ομάδες να το ζητάνε μία ή δύο φορές θα βοηθήσει. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι το VAR είναι μια απλή βοήθεια στον διαιτητή. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα»

Comments

Trending