ΕΥΡΩΠΗ

Λέφσκι: Η Κυπελλούχος Βουλγαρίας στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Το προφίλ του αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο δεύτερο προκριματικό του ECL

Published

on

H κληρωτίδα έφερε τη Λέφσκι Σόφιας στο δρόμο του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που θα κάνει στο Europa Conference League τη σεζόν 2022-2023. Η ομάδα που κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο Βουλγαρίας, θα υποδεχτεί το «Δικέφαλο του Βορρά» στις 21 Ιουλίου και θα έρθει στην Τούμπα για τη ρεβάνς, στις 28 του ίδιου μήνα.

Τίτλος μετά από 13 χρόνια
Η Λέφσκι, τερμάτισε πέρσι στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος Βουλγαρίας, ούσα στο -27 από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς, ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στους τίτλους, για πρώτη φορά μετά το 2009.

Στον τελικό, που έγινε στις 15 Μαΐου στη Σόφια, επικράτησε με 0-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, χάρη στο γκολ του Στεφάνοφ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτό, ήταν το 26ο Κύπελλο της ιστορίας της, αλλά το πρώτο μετά το 2007 και ο πρώτος της τίτλος, μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε το 2009.

Νεανικό ρόστερ και προπονητής τίτλων
Στον πάγκο της Λέφσκι, κάθεται ο 55χρονος Βούλγαρος, Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ο οποίος ανέλαβε για δεύτερη φορά, τον Σεπτέμβριο του 2021, φτάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Από το 2004 ως το 2008 είχε κάνει την πρώτη του θητεία, στην οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Όσον αφορά το ρόστερ της, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 23 χρόνια, με πιο γνωστό παίκτη, τον 30χρονο μεσοεπιθετικό, Γκεόργκι Μιλάνοφ, ο οποίος έχει βρεθεί και παλιότερα στο δρόμο του ΠΑΟΚ, με τη φανέλα της Βίντι. Διαθέτει επτά ξένους στο ρόστερ της, ανάμεσα τους δύο Βραζιλιάνοι, ο αριστερός μπακ, Τσουνάμι και ο εξτρέμ Γουέλτον.

Το γήπεδο
Η Λέφσκι αγωνίζεται στη «Vivacom Arena – Georgi Asparuhov», η οποία έχει χωρητικότητα, 25.000 θέσεων. Πρόκειται για ένα γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε το 1960 και ανακαινίστηκε το 1999 αρχικά και το 2016 πιο πρόσφατα. Πρόκειται για την έδρα της Λέφσκι από το 1963.

Οι τίτλοι και η τελευταία δεκαετία
Η Λέφσκι έχει πλούσια ιστορία, δεδομένου ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει 26 πρωταθλήματα και άλλα τόσα Κύπελλα, ενώ δεκατρείς φορές έχει πανηγυρίσει το νταμπλ. Την τελευταία δεκαετία και κάτι παραπάνω, η Λουντογκόρετς έχει πάρει τα ηνία στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο, ενώ αρκετά δυνατή είναι ξανά και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με αποτέλεσμα το τελευταίο πρωτάθλημα της Λέφσκι, να είναι το μακρινό 2007.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή της παρουσία, η τελευταία επιτυχία που καταγράφεται, ήταν οι προημιτελικοί του 2006 στο Europa League.

Σέντρα στις 8 Ιουλίου
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2022-2023 θα είναι στην έδρα της Λέφσκι Σόφιας, ωστόσο η βουλγαρική ομάδα, ξεκινάει πιο νωρίς τις επίσημες υποχρεώσεις της. Η σέντρα στο πρωτάθλημα, θα δοθεί στις 8 Ιουλίου, που θα αντιμετωπίσει τη ΤΣΣΚΑ, οπότε πριν το πρώτον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, θα έχει προλάβει να δώσει άλλους δύο επίσημους πριν.

Comments

Trending