ΕΥΡΩΠΗ

Οι ανατροπές και το 2-0 που τον… κυνηγά

Ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς να τα φέρει… τούμπα, αλλά πρέπει να «σπάσει» και μια κακή παράδοση

Published

on

Ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον εαυτό του το βράδυ της Πέμπτης στη Σόφια με την ήττα του με 2-0 από την Λέφσκι Σόφιας.

Φυσικά και για το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου δεν έχει τελειώσει τίποτα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, αφού με την ποιότητα της και τη δύναμη της Τούμπας θα κληθεί να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και οι «ασπρόμαυροι« να είναι εκείνοι που θα χαμογελάσουν στο τέλος.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τελικά τα καταφέρνει.

Το απέδειξε την περασμένη σεζόν και κόντρα στην Μποέμιανς και απέναντι στη Μίντιλαντ.

Το έχει κάνει και πολλές φορές παλιότερα.

Το 2015-16 ηττήθηκε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 2-1, αλλά στην ρεβάνς της Τούμπας επικράτησε με 6-0 και προκρίθηκε στο επόμενο προκριματικό γύρο του Europa League. Το 2014-15 χρειάστηκε πάλι αντίδραση στην Θεσσαλονίκη, όταν μετά την ήττα με 1-0 από την Ζίμπρου έφτασε το 4-0 και δεν άφησε περιθώρια στην αμφιβολία για την ομάδα που θα έμπαινε στους ομίλους του Europa League.

Οι άλλες δύο ανατροπές του ήταν για το Κύπελλο UEFA, το 2002-03 με την Λεϊσόες και το 2000-01 με την Ουντινέζε. Στην Πορτογαλία είχε ηττηθεί με 2-1, αλλά στην Τούμπα με το 4-1 πέρασε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Με την Ουντινέζε στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας ισοφάρισε την ήττα με 1-0 της Ιταλίας και χρειάστηκαν δύο γκολ στην παράταση για να έρθει η πρόκριση στον Γ’ γύρο της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ όμως καλείται να «σπάσει» και μια εις βάρος του παράδοση. Εκείνη, που τον θέλει να μην έχει καταφέρει να ανατρέψει σκορ 2-0 εις βάρος του.

Αυτό έχει συμβεί το 1981 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, λίγα χρόνια αργότερα με αντίπαλο την Βερόνα, το 92′ με την Παρί Σα Ζερμέν και έξι χρόνια μετά απέναντι στην Ρέϊντζερς.

Comments

Trending