ΕΥΡΩΠΗ

Παρί Σεν Ζερμέν: Η νέα τεχνολογία και η μάχη με τις ιώσεις

Δείχνουν το δρόμο οι Γάλλοι

Published

on

Ο κορωνοϊός, αλλά κι η γρίπη, έκαναν πολλά μεγάλα κλαμπ όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, να στραφούν σε μία νέα τεχνολογία, που ονομάζεται Lod’Air. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει, είναι ότι σκοτώνει ιούς και μικρόβια που κυκλοφορούν στον αέρα ενός καθορισμένου χώρου, χάρη στην χρήση υπεριωδών ακτίνων (UVC).

Εχουμε εφεύρει εκ νέου, απλοποιήσει και μικροποιήσει αυτό που κάνουμε για να απολυμάνουμε το νερό ή τα χειρουργεία εδώ και χρόνια χάρη στην UVC“, ανέφερε ο Ολιβιέ Μογέν, εφευρέτης της ιδέας και συνέχισε: “Το σύστημά μας, το οποίο μπορεί να βρεθεί με την μορφή λαμπτήρων δρόμου, σε κρεμαστά φωτιστικά, σε πλακάκια οροφής, σε συστήματα για ανελκυστήρες, σε λεωφορεία και σε αυτοκίνητα, αντλεί αέρα χρησιμοποιώντας μια τουρμπίνα αναρρόφησης. Στην συνέχεια, περνά μέσα από μια σήραγγα απολύμανσης όπου υπάρχουν UVC led“.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως κι άλλοι μεγάλοι γαλλικοί σύλλογοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να προλάβουν την έξαρση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλο αυτός ο εξοπλισμός για τα αποδυτήρια, κοστίζει 250 ευρώ το μήνα, ενώ το μεταφερόμενο σύστημα 3.700 ευρώ ανά μονάδα.

Comments

Trending