ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Οι ρήτρες για Άκπομ και Σίντκλεϊ

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τους δύο παίκτες

Published

on

Ο Τσούμπα Άκπομ βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ο Άγγλος αναμένεται ν’ αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Νέλσον Ολιβέιρα στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Η παρουσία του εδώ και την περίοδο 2018-2020 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Ο παίκτης γνωρίζει καλά την ομάδα, βρίσκει αρκετούς συμπαίκτες από αυτούς που άφησε. Το κυριότερο όμως βρίσκει εδώ τον προπονητή, που πίστεψε σε αυτόν και του έδωσε την ευκαιρία. Επομένως η προσαρμογή του θα είναι άμεση.

Όσον αφορά το κομμάτι της συμφωνίας ΠΑΟΚ και Μίντλεσμπρο κατέληξαν στους παρακάτω όρους μετά από συμμετοχή και του παίκτη.  Ο Άκπομ θ’ αγωνιστεί ως δανεικός για μία σεζόν στο Δικέφαλο. Το συμβόλαιο που είχε στην Αγγλία ήταν στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Με δική του πρωτοβουλία ο παίκτης θα πάρει 800 χιλιάδες από τους ασπρόμαυρους.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά χαρίζει 400 χιλιάδες καθώς από τη Μίντλεσμπρο δεν υπάρχει πρόθεση να μπει το χέρι στην τσέπη. Πρόκειται για μία κίνηση του παίκτη, που έδειξε ξεκάθαρα την προτίμηση του στον ΠΑΟΚ, τη στιγμή, που υπήρχαν προτάσεις από την Τουρκία, που κάλυπταν όλο το συμβόλαιο του. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ξανά δικό του τον Άγγλο επιθετικό, ορίστηκε ως οψιόν αγοράς τα 3.000.000 ευρώ.

Η  περίπτωση του Σίντκλεϊ ήταν πιο εύκολη όσον αφορά τα στοιχεία της συμφωνίας. O Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, έψαχνε την ευκαιρία του σε μία άλλη ομάδα καθώς στη Ντιναμό Κιέβου, το next big thing, Βιτάλι Μικολένκο, είναι αναντικατάστατος. Ο Σίντκλεϊ, που αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησε με την προοπτική του μονοετούς δανεισμού. Φυσικά και στη συμφωνία συμπεριλήφθηκε ρήτρα, η οποία αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ. Όσο δηλαδή κυμαίνεται η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη.

Comments

Trending