ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον Παναθηναϊκό ο Κόνιαρης

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πριν λίγο την απόκτηση του Αντώνη Κόνιαρη, που σε ηλικία 17 ετών αφήνει τον «Δικέφαλο» για να παίξει για τα επόμενα 5 χρόνια στους «πράσινους». Σημαντική απώλεια για τον ΠΑΟΚ, που χάνει ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά μάλλον δεν είχε άλλη διέξοδο.

Published

on

Η ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό έγινε αφού προηγήθηκε η συμφωνία με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του Κόνιαρη, που ανήκει ουσιαστικά στον ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά ήταν ήδη μέλος και της ομάδας μπάσκετ, με την οποία είχε ξεκινήσει σιγά σιγά τα δύο τελευταία χρόνια να έχει συμμετοχή, αν μη τι άλλο στην προετοιμασία.

Πέρα από την ζημία που υπέστη ο ΠΑΟΚ που χάνει ένα μεγάλο ταλέντο, διεθνή παίκτη κι από τις μεγαλύτερες ελπίδες του Ελληνικού μπάσκετ, υπάρχει και η άλλη πλευρά, σύμφωνα με την οποία εάν ο παίκτης ήθελε να φύγει κι αυτό επιβεβαιώθηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς εδώ και μήνες ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να προσεγγίσει τον παίκτη, θα μπορούσε να το κάνει χωρίς ο ΠΑΟΚ να μπορεί να διεκδικήσει χρήματα. Θα υπήρχε μάλιστα η δυνατότητα να αρνηθεί ο παίκτης να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο (σε έναν χρόνο, όταν και συμπληρώνει τα 18), όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει με τον Κώττα, αλλά και να φύγει ακόμη και νωρίτερα. Πριν δύο ημέρες άλλωστε είχε δηλώσει ο πατέρας του παίκτη σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης ότι υπάρχει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Όπως κι έγινε. Το ποσό που θα πάρει ο ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του Κόνιαρη δεν έγινε γνωστό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά τις 60.000€.

Πρακτικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αναζητήσει και πρώτο πλέι μέικερ (ως αντικαταστάτη του Κούπερ) αλλά και τρίτο πλέι μέικερ (τον παίκτη πίσω από τον Τσόχλα και αντικαταστάτη ουσιαστικά του Κόνιαρη).

Comments

Trending