ΜΠΑΣΚΕΤ

Έφτασε τα 50 επίσημα παιχνίδια και συνεχίζει!

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη κι αυτό πρέπει απλά να δείξει στο γήπεδο από την Κυριακή για να πάρει την 3η θέση. Μαζί με αυτό όμως, οι παίκτες του Μαρκόπουλου, θα πρέπει να ξεπεράσουν και την όχι και τόσο καλή ψυχολογία που έχουν, την απουσία του Βον και να νικήσουν την κούραση.

Published

on

Μοιάζει κοινότυπο, αλλά δεν είναι. Ο ΠΑΟΚ την περασμένη Τρίτη, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε 50 επίσημα παιχνίδια στη φετινή σεζόν και σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Και την Κυριακή, ο αγώνας με τον Άρη θα είναι ο 51ος επίσημος για τον ΠΑΟΚ. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και σίγουρα πολύ ενδεικτικό της κούρασης που έχει συσσωρευτεί σε όλη την ομάδα και από τα συνεχόμενα παιχνίδια και από τους τραυματισμούς που επιβάρυναν αναγκαστικά κάποιους παίκτες περισσότερο, αλλά και από την πίεση του αποτελέσματος. 

Και επειδή να μοιάζει λίγο υπερβολικός ο αριθμός 50 για τις υποχρεώσεις μίας ομάδας μπάσκετ, ας το δούμε αναλυτικά. Ο ΠΑΟΚ φέτος έδωσε τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη, από κάθε άλλη σεζόν, αν μη τι άλλο την τελευταία δεκαετία. Συνολικά 16 ματς, τα 10 εκ των οποίων ήταν στην κανονική περίοδο του Eurocup και τα υπόλοιπα 6 στη φάση των “32”. Σε αυτά προσθέτουμε και τα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου (με ΚΑΟΔ και τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό) και φτάνουμε στα 18, και μαζί με αυτά άλλα 26 ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Το σύνολο 44.

Μαζί με τα έξι ματς των πλέι οφ (τα τρία της πρώτης φάσης με το Ρέθυμνο και τα άλλα τρία με τον Παναθηναϊκό) και τα 50 παιχνίδια συμπληρώνονται κανονικά. Η κούραση είναι δεδομένο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα και τα κατά καιρούς σχόλια του Κέβιν Λάνγκφορντ που έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι πιθανότατα το ΝΒΑ θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από το Ελληνικό πρωτάθλημα. οι τελικοί στην Αμερική πάντως ήδη ξεκίνησαν.

Το σύνολο των 50 αγώνων που έχει ήδη δώσει η ομάδα του Μαρκόπουλου, αλλά και το γεγονός ότι ακολουθούν σίγουρα άλλα τρία ματς σε μία εβδομάδα (Κυριακή, Τρίτη και Σάββατο), οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα θα χρειαστεί ανάσες και με απόντα τον Βον και αναγκαστική ομαδική προσπάθεια για να καλυφθεί το κενό του, θα απαιτηθεί επιπρόσθετη δουλειά από όλους. και κουράγιο για να τελειώσει με θετικό τρόπο η χρονιά.

Comments

Trending