ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλύτερη ισορροπία, ακόμα μία νίκη

Με μεγαλύτερο πλουραλισμό, καλύτερη ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Νόουλς, Λιούις, Σμιθ, Σχίζας, Μπεστ), ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 86-72, κάνοντας το 5/5 στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Published

on

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Λιούις, Σμιθ, Ουίγκινς, Εγκεκέζε και Νόουλς, με τον Λιούις να είναι πολύ ορεξάτος, έχοντας 10 πόντους με τέλεια ποσοστά και 3 ασίστ, για το 16-8. Με Μπεστ, Τσόχλας και Σχίζα που μπήκαν στη συνέχεια, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +12 (27-15).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ πήγε τη διαφορά στους 17 πόντους (32-15), έπειτα από τρίποντο του Σχίζα. Ο Έλληνας φόργουορντ συνέχισε να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, έχοντας για υποστήριξη τον Μπεστ, με τους παίκτες του Φλεβαράκη να ελέγχουν το ρυθμό. Ο Νόουλς τελείωσε κάποιες φάσεις κοντά στο καλάθι και ο ΠΑΟΚ πήγε στο ημίχρονο, στο 48-31.

Με δύο τρίποντα του Μιχάιλοβιτς και άλλο ένα του Λευκόσκι, η Οχρίδα μείωσε σε 50-40, στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά εκεί, ανέλαβε ο Σμιθ. Ο Αμερικανός με τρία τρίποντα και 11 πόντους σε εκείνο το σημείο, μαζί με τον Νόουλς (16π., 7 ριμπάουντ ως τότε), έστειλαν το σκορ στο 65-42. Με τη διαφορά σε τέτοια επίπεδα και τον Ουίγκινς να μπαίνει κι αυτός στην επιθετική «εξίσωση», ο ΠΑΟΚ έκλεισε την τρίτη περίοδο, στο 76-48, έχοντας τελειώσει ουσιαστικά, με τη νίκη.

Ο ρυθμός του ΠΑΟΚ έπεσε, στην τέταρτη περίοδο, με την Οχρίδα να μειώνει σε 78-60 και παρά το μικρό διάστημα με κακές επιλογές, ένα τρίποντο του Μπεστ, 4.30 λεπτά πριν το τέλος, διαμόρφωσε το 81-60 και αυτό που έμενε ήταν το τελικό σκορ και το εύρος της διαφοράς, που τελικά μειώθηκε στο 86-72. 

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν πιο ισορροπημένη σήμερα και πέρα από την πέμπτη νίκη στα φιλικά, πολύ σημαντικό ήταν η αμυντική του βελτίωση, έστω και κόντρα σε μια ομάδα του επιπέδου της BC Ohrid.

Ο Νόουλς με 16 πόντους, ο Λιούις με 14, ο Σχίζας με 13, ο Μπεστ με 12 και ο Σμιθ με 11, ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με την επίθεση να είναι καλή ανά διαστήματα, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάπως αναμενόμενα, έπεσε ο ρυθμός. Η ουσία είναι η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα φιλικά, η καλύτερη αμυντική εικόνα και η καλύτερη ισορροπία που έδειξε σήμερα η ομάδα, 8 μέρες πριν το τζάμπολ της Basket League. 

Δεκάλεπτα: 27-15, 48-31, 76-48, 86-72

Comments

Trending