ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαφορά ποιότητας

Μπορεί το μομέντουμ και για τις δύο ομάδες, να μην είναι και το καλύτερο μέσα στη σεζόν, ωστόσο τα νούμερα δίνουν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Προβάδισμα βέβαια, που πρέπει να φανεί και στο παρκέ…

Published

on

Το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη χειρότερη επίθεση της Basket League. O Άρης, πετυχαίνει 69 πόντους ανά αγώνα, έχοντας το χαμηλότερο μέσο όρο του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, είναι η τέταρτη καλύτερη, με 78,6 πόντους το παιχνίδι, ενώ δέχεται 73,7. Ο Άρης, δέχεται 72,6…

Ο ΠΑΟΚ σουτάρει με 39,7% στο τρίποντο, 51,7% στο δίποντο και 71,9% στις βολές και κάπως έτσι βγαίνει και το 78,6 πόντοι ανά αγώνα στο πρωτάθλημα. Ο Άρης από την πλευρά του, σουτάρει με 31,8% στο τρίποντο, 46% στο δίποντο και 59,6% στις βολές και με τα συγκεκριμένα ποσοστά, προκύπτουν και οι 69 πόντοι ανά παιχνίδι.

Όσον αφορά τη δημιουργία, ο ΠΑΟΚ δίνει 16 ασίστ για 11,4 λάθη, την ώρα που ο Άρης, έχει 13,8 για 12,7 λάθη. Δηλαδή, σχεδόν σε κάθε ασίστ έχει κι από ένα λάθος.

Υπάρχει όμως και ο τομέας του ριμπάουντ, που είναι ένα από τα μόνιμα θέματα της φετινής σεζόν. Με 33 ανά παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είναι τελευταίος στη Basket League σε αυτόν τον τομέα. O Άρης, έχει 35,5 ριμπάουντ μέσο όρο, με τα 10,3 από αυτά να είναι επιθετικά.

Τα νούμερα, δίνουν ένα… «μπούσουλα» αλλά όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις, σε τέτοια παιχνίδια, πολλές φορές δεν παίζουν ρόλο μόνο αυτά. Ωστόσο, η διαφορά ποιότητας και η βαθμολογική απόσταση των δύο ομάδων, δε θα μπορούσε να μην αποτυπώνεται στη στατιστική.

Comments

Trending